arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۳۶۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۳

احتمال بازگشایی سفارتخانه دائمی انگلستان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک نماینده مجلس گفت: مهم‌ترین کار در رابطه دو کشور ایران و انگلستان این است که گذاشته نشود تا دوباره به مشکلات گذشته دامن زده شود.

عزت الله یوسفیان ملا در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا٬ تاکید کرد: با وجود مشکلاتی که در سال‌های اخیر با کشور انگلستان داشته‌ایم و به قوت خودش باقی است٬ اما در حال حاضر روابط به نوعی شکل گرفته که مجلس هم نسبت به این مسئله واکنشی نشان نداده٬ بنابراین احتمال بازگشایی سفارتخانه انگلستان بسیار زیاد است.

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس  در پاسخ به این سوال که آیا با سفر گروه دوستی ایرانی پارلمانی ایران و انگلیس به لندن٬ فضای مجلس در حال حاضر با فضای مجلس گذشته‌ای که سفارت تا سطح کاردان تنزل داد متفاوت است یا خیر٬ گفت: بی‌شک مشکلاتی که از گذشته بین دو کشور بوده کمرنگ شده اما بسیاری از مسائل هنوز به قوت خود باقی است و مهم‌ترین کار این است که اجازه داده نشود دوباره به مشکلات گذشته دامن زده شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه داد: یک سری مسائل و مشکلاتی داریم که در آن تردیدی نیست؛ مانند دخالت‌ها، ‌حرکت‌های سیاسی، ‌پیش کشیدن حقوق بشر و مسئله هسته‌ای که در انگلیس هیچ تغییری نکرده٬ اما در خصوص رابطه مجدد ما با این کشور می‌توان گفت: که زمینه کاملا فراهم است.

نماینده مردم آمل افزود: منهای آن مشکلاتی که با انگلیس داریم٬ ولی به هر حال باید این را در نظر بگیریم که ما در آن کشور مسائلی مشترک، دانشجو و بسیاری از داد و ستدهای اقتصادی را داریم که بهبود روابط به ما کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه که عصبانیت‌ها بسیار کم شده٬ اذعان داشت: آن عصبانیتی که در گذشته از کشور انگلستان داشتیم٬ مقدار زیادی کاهش پیدا کرده و ما اعتقاد داریم که این کشور باید در بسیاری از مسائل تجدید نظر کند. اما در حال حاضر کاردار غیر مقیم تعیین شده و احتمال اینکه سفارتخانه به طور دائم باز شود، بسیار زیاد است.

یوسفیان ملا بیان کرد: امیدواریم مسائل گذشته دوباره منجر به تشدید و تنش‌زایی نشود. مجلس هم در قبال ارتباط جدیدی که وزارت خارجه دارد٬ حساسیتی نشان نداده و فکر می‌کنم که این به باز شدن سفارت دائمی کمک کند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که چقدر مذاکرات هسته‌ای، گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس را مجبور به این سفر کرده٬ خاطر نشان کرد: الان دیگر طرف مقابل ما فقط کشور آمریکا است یعنی اتحادیه اروپا تقریبا حضور کمرنگی دارد و عملا دیگر ما ۱+۵ را احساس نمی‌کنیم.

وی اظهارداشت: هر چند از گروه ۱+۵ فقط ۱ آن‌ها یعنی با خود کشور آمریکا برای مذاکره طرف هستیم اما به هر حال باید حواس‌مان به دخالت‌های غیر مستقیم آن‌ها باشد٬ بنابراین قطعا می‌توان گفت مسئله هسته‌ای در سفر گروه پارلمانی خیلی بی‌تاثیر نبوده است.
نظرات بینندگان