arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۳۷۴۷
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۳

وزير خارجه آلمان:‌ نبايد فرصت توافق با ايران را از دست بدهيم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 وزير خارجه آلمان حصول توافق هسته‌اي با ايران را منجر به امنيت و ثبات در منطقه دانشت و تاکيد کرد نبايد فرصتي را که با ايران داريم، از دست بدهيم.

وزير خارجه آلمان در گفتگو با روزنامه عکاظ چاپ رياض با هشدار درباره پيامدهاي شهرک سازي رژيم صهيونيستي، حصول توافق هسته‌اي با ايران را منجر به امنيت و ثبات در منطقه دانشت و تاکيد کرد نبايد فرصتي را که با ايران داريم، از دست بدهيم.

"فرانک وال‌تر اشتانماير"، وزير امور خارجه آلمان در گفتگو با اين روزنامه، تصريح کرد مناقصه گذاريهاي کابينه اسراييل براي ساخت شهرکهاي بيشتر در کرانه باختري و قدس شرقي مانعي بر سر تلاش‌هاي تاسيس دو کشور مستقل فلسطين و اسرائيل به شمار مي‌رود.

وي با تاکيد بر اهميت هماهنگي و همکاري با عربستان و کشورهاي عربي و اسلامي در زمينه مبارزه با تروريسم گفت: ‌ بدون شک، حوادث عراق، سوريه، ليبي، يمن و گروه‌هاي تروريستي، به خصوص داعش باعث شد ما بيشتر به تبادل اطلاعات و تجربيات در زمينه مبارزه با اين آفت توجه و در زمينه امنيت و صلح با هم همکاري کنيم.

وي درباره آينده روند صلح در منطقه در سايه اوضاع کنوني گفت: ‌ مهم است که بين اسراييل و فلسطين صلح محقق و سياست‌هاي شهرکسازي متوقف شود. ما نگراني خود را درباره مناقصه‌هاي کابينه اسراييل براي ساخت شهرکهاي بيشتر در کرانه باختري و قدس شرقي اعلام کرديم. اين مسئله مانعي بر سر تلاش‌هاي صورت گرفته براي تاسيس دو کشور به شمار مي‌رود.

از سوي ديگر از همه طرف‌ها خواستيم از اقدامات يکجانبه که ممکن است به تنش در اوضاع به خصوص در قدس و غزه منجر شود، خودداري کنند.

اشتانماير، درباره اوضاع يمن، گفت: موضع ما، بر اساس طرح کشورهاي خليج فارس و نتايج گفتگوهاي ملي است که بستري متناسب با وسعت و ساختار جغرافياي انساني يمن، ايجاد کند.

همين مسئله باعث مي‌شود از ميانجيگري‌هاي جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل حمايت کنيم.

وي در ادامه در خصوص تحولات يمن گفت ما براي وحدت يمن و تکثرگرايي در اين کشور از طريق گفتگو تلاش مي‌کنيم؛ گفتگويي که همه طرف‌ها در آن حضور دارند.

وي در پاسخ به اين سوال که به موضوع خلع سلاح هسته‌اي در سايه کنفرانسي که اخيرا برگزار شد، چگونه نگاه مي‌کند، گفت: وقتي از سلاح هسته‌اي صحبت مي‌کنيم، منظور ما سلاح شيميايي، گازهاي سمي و ساير سلاح‌ها نيز هست. براي ما اهميت دارد که با کشورهاي عربي در اين خصوص همکاري کنيم. به عقيده ما، استفاده از اين مواد، جنايتي ضد بشري است و مي‌خواهيم که مسئولان در اين خصوص، دادگاهي شوند. ما، خواسته‌هاي شوراي اجرايي سازمان منع گسترش سلاح شيميايي را تاييد مي‌کنيم.

اشتانماير درباره مذاکرات هسته‌اي غرب با ايران گفت: ‌تحقق پيشرفت و توافق در اين پرونده، پيامدهاي مثبتي در روند منع گسترش سلاح هسته‌اي خواهد داشت و به ايجاد امنيت و ثبات در منطقه و کشورهاي خليج فارس منجر خواهد شد.

علاوه بر اين بايد بدانيم، آنچه بعد از ده سال مذاکره به آن رسيديم، دستاورد کمي نيست به همين سبب نبايد قبل از امضاي توافق نهايي با تهران فرصتي را که در برابر ماست، از دست بدهيم.

وزير امور خارجه آلمان، درباره بحران اوکراين گفت: ‌ ما به ديپلماسي اعتماد سازي و همکاري نياز داريم اما ملحق شدن کريمه به روسيه و حوادث شرق اوکراين در راستاي اين نياز نيست. به همين سبب براي اجراي تفاهمات سيزده بندي مي‌نسک، تلاش مي‌کنيم. اولين بند از تفاهمات مي‌نسک آتش بس و خارج کردن سلاح‌ها بود. ناظران سازمان امنيت و همکاري اروپا، توافقنامه‌اي را پيگيري مي‌کنند که در دوازدهم فوريه گذشته امضا شد.
نظرات بینندگان