پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از ردوبدل شدن پولهای کلان در واردات قاچاق دارو، گفت: متاسفانه امروزه از هر مرزی احتمال ورود قاچاق دارو بین 5 تا 10 درصد وجود دارد و در سرتاسر کشور به ویژه ناصرخسرو پخش میشود.
رسول خضری در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، با یادآوری نابینایی 15 بیمار بر اثر تزریق داروی قاچاق اواستین، افزود: بدونشک دارویی که از زیر ذرهبین سازمان غذا و دارو عبور کند دارای مولفههای لازم دارویی است و استفاده از آن نمیتواند آسیبی به بیمار وارد کند.
نماینده مردم سردشت وپیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: واقعیت آن است که واردات این دارو یا از مبادی غیررسمی به کشور صورت گرفته یا زمانی مورداستفاده مرکز درمانی قرار گرفته که تاریخ انقضای آن به اتمام رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه هر کشوری دارای سیستم نظارتی و کنترل بوده که در کشور ما سازمان غذا و دارو عهدهدار چنین وظیفه خطیری است، تصریح کرد: ممکن است داروی استفاده شده برای چشم بیماران در زمان تایید سازمان غذا و دارو، مولفههای لازم را کسب کرده باشد اما زمانی که به دست مصرف کننده میرسد به جهت اتمام تاریخ مصرف آن، مشکلاتی را برای بیماران پدید آورد که در این زمینه باید مراکز درمانی دقتنظر خود را بالا ببرند.
خضری یادآور شد: داروهایی که زمان زیادی تا اتمام تاریخ انقضای آنها نمانده با قیمت ارزانتری به کشور وارد می شوند که بر این اساس باید به سرعت مورد استفاده قرار گیرند اما برخیها معتقدند استفاده از دارویی که حدود 2 الی 3 ماه از تایخ مصرف آن گذشته است ایرادی ندارد در حالی که این اظهارات، باور بسیار غلطی است.
وی تاکید کرد: از سویی دیگر به جهت ردوبدل شدن پولهای کلان در واردات دارو، گاهی شاهد ورود بیرویه قاچاق این محصولات از مرزهای کشور هستیم به گونهای که از هر مرزی احتمال ورود قاچاق دارو بین 5 تا 10 درصد وجود دارد و سرتاسر کشور به ویژه در ناصرخسرو پخش میشود.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس نهم، با بیان اینکه قاچاق دارو به کشور مشتریهای خود را دارند، یادآور شد: این افراد اغلب به عنوان باندهای دارویی تلقی میشوند و با استفاده از رانتهای مختلف داروهای قاچاق را به کشور وارد میکنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بهترین روش آن است که حمایت از داروهای ژنریک بیش از گذشته در دستور کار قرار گیرد، گفت: بارها به سازمان غذا و دارو تذکر دادیم تا داروی برند، جایگزین داروی ژنریک نشود چراکه این اقدام هم از قاچاق دارو جلوگیری کرده و هم هزینه زیادی برای بیماران به همراه ندارد./