پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی دکتر علی ربیعی امروز در مراسم رونمایی ازقانون دستورالعمل اصلاحی تاسیس ، انحلال واداره موسسات غیردولتی و تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که باحضورنمایندگان مردم نهاد و نمایندگان سازمان بهزیستی کشوردرمحل این وزارتخانه برگزارشد افزود : بناداریم دولتی تسهیل گرو حمایت گرداشته باشیم .
وی نسبت به فراگیرشدن خیرجمعی در جامعه اظهارامیدواری کرد و گفت : دردولت یازدهم اکثروزارتخانه ها، حتی مجموعه هایی که وظایف توسعه ای دارند ، اندیشه فرهنگی ، اجتماعی را دنبال می کنند و این به دلیل صفت "دولت فروتن " است .
وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی یاد آورشد : دولت فروتن ، دولتی است که برکاستی ها ، نادانسته ها و ناتوانی های خود آگاه است و در عین حال برای توانایی و دانایی گروه های مردمی احترام قائل است .
دکترربیعی ، جامعه کنونی ایران را دارای پیچیدگی هایی دانست که برای حل مسائل اجتماعی نیازمند هموارشدن مسیرمشارکت های مردمی است ودولت به تنهایی نمی تواند پیچیدگی ها را حل کند .
وی با اشاره به تغییرسریع نهادهای اجتماعی درایران امروزبه تحولات عظیم در حوزه خانواده ، همسرگزینی و ...اضافه کرد : دولت باید در این شرایط نهادهای مفهومی ، مدنی و به ویژه خیرجمعی را که درسنت های دینی مانیزوجود دارد و در آن عمل صالح نیز فراوان دیده می شود تقویت کند .
وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی تاکید کرد : دولت یازدهم به نقش موثرحضور فعال نهادهای مدنی درارائه خدمات منتهی به خیرجمعی کاملا واقف است ، بنابراین ارائه خدمات را در این حوزه تسهیل و از آن استقبال می کند .
دکترربیعی برضرورت تجدید نظر در مفهوم مشارکت درکشورگفت : درایران به اشتباه مشارکت تنها مشارکت سیاسی تعبیر می شود که گرچه این امر نیز به نوبه خود حائزاهمیت است اما تحرک ، بقاء و نشاط یک جامعه تنها با مشارکت سیاسی محقق نمی شود و باید مشارکت اجتماعی نیز در کنارمشارکت سیاسی گسترش داده و به تمام لایه های اجتماعی تعمیم داده شود .
وی یاد آورشد :برای رسیدن به مفهوم ایران خوشبخت و امیدوارباید لایه های دیرین اجتماعی را با تقویت سرمایه های اجتماعی به عنوان سرمایه ای بی بدیل و بی نظیرکه نفت و یا هزاران ثروت دیگر هم نمی تواند جایگزین آن شود پرکنیم .
وزیرتعاون، کارروفاه اجتماعی اظهارکرد : مفهوم درکنارهم بودن به انسان ها قوت قلب می دهد و رسانه ها نیز باید درزمینه تقویت و گسترش این مفهموم درنهادهای مدنی تلاش وبرنامه ریزی بیشتری داشته باشند .
دکترربیعی مفهموم خیرجمعی را تنها محدود به جامعه معلولان ویا افراد فاقد پدرو مادر ندانست و گفت : اگر تمام مردم جامعه به این مفهوم روی بیاورند سود اصلی آن به نسل هایی می رسد که آینده جامعه ما را می سازند و با نشاط ،پرتحرک، با امید به آینده افرادی را در خود می پروراند که فردا را بهتر از امروز می بینند.
وی اضافه کرد : باید جامعه ما با تاکید بر مفهوم خیرجمعی به سمتی پیش برود که حس کنیم فرزندان ما بهتر از ما زندگی می کنند وتحرک اجتماعی دارند .دراین میان و برای گسترش این مفهموم ما نیز تنها نقش باغبان ، تسهیل گرو حمایت گر را ایفا می کنیم .
وزیرتعاون،کارورفاه اجتماعی تصریح کرد : ما معتقدیم که نهادهای اجتماعی از ما دل سوزترند . باید برای حل مسائل خود از این نهادها استفاده کنیم .
شایان ذکراست در این مراسم علاوه بر رونمایی از قانون دستورالعمل اصلاحی نهادهای مردم نهاد ، از افرادی که به طور مستمر درسلسله نشست های اصلاحی آن حضور داشتند تقدیر شد .
واگذاری امور به مردم موفقیت آمیزبوده است
دکتراحمدی میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون،کارروفاه اجتماعی نیزدراین نشست برتقویت خیرجمعی تاکید کرد و گفت : درهرزمان و مکانی وقتی امور را به مردم واگذارکرده ایم به موفقیت دست یافته ایم وازاین پس با تدابیری که اندیشیده ایم فعالیت های نهادهای مردم نهادآسان ترو فارغ از قوانین دست و پاگیر دنبال می شود .
وی ادامه داد : درهرجایی که دولت خواسته است به تنهایی کاری را انجام بدهد ناموفق بوده است و با واگذاری امور به مردم به موفقیت بیشتری می رسیم .