arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۶۱۲۱
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۰۹ - ۰۷ فروردين ۱۳۹۴

جنگ روانی سنا در روزهای حساس مذاکرات

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجلس سنای آمریکا در ادامه تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات هسته ای، این بار روز پنجشنبه طرح اصلاحیه غیرالزام آور لایحه بودجه را تصویب کرد که هدف از آن تسهیل برقراری مجدد تحریم ها در صورت نقض توافق هسته ای از سوی ایران است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، به موجب اصلاحیه پیشنهادی سناتور جمهوریخواه «مارک کرک» که با 100 رای موافق و بدون رای مخالف به تصویب رسید، صندوقی برای پوشش هزینه های برقراری مجدد تحریم ها علیه ایران در صورت نقض شروط توافق ژنو یا توافق احتمالی آینده، تاسیس خواهد شد.

براساس این گزارش، اصلاحیه های غیرالزام آور لایحه بودجه تبدیل به قانون نمی شوند اما بسیاری از سناتورها چنین اصلاحیه هایی را برای ارسال پیام سیاسی مطرح می کنند.

این جنگ روانی، حربه ای برای تحت فشار قرار دادن طرف مقابل در مذاکرات هسته ای قلمداد می شود؛ روشی که پیش از این بارها نمایندگان مجلس آمریکا در کنگره نیز به آن متوسل شده اند.

سنا روز پنجشنبه همچنین اصلاحیه ای غیرالزام آور برای جبران خسارت قربانیان بحران گروگانگیری سال 1979 در ایران تصویب کرد.

سناتور کرک که نسبت به مذاکرات هسته ای ایران بسیار شکاک است همچنین از تهیه کنندگان طرحی برای تشدید تحریم ها علیه ایران است؛ طرحی که باراک اوباما تهدید به وتوی آن کرده است.

«میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا روز سه شنبه این هفته گفت که چنانچه مذاکره کنندگان بین المللی تا مهلت پایان ماه مارس به چهارچوب توافق هسته ای دست نیابند، سنا طرح تشدید تحریم های سناتور کرک را به رای می گذارد.

به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که برای نشان دادن حسن نیت خود و اینکه فعالیت های هسته ای صلح آمیز دارد، به پای میز مذاکره آمده و همیشه براساس معاهده ان.پی.تی عمل کرده است.

با نزدیک شدن مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 به مراحل حساس پایانی، طرفداران رژیم صهیونیستی در مراکز سیاسی آمریکا به تلاش های خود برای کارشکنی در روند مذاکرات شدت بخشیده اند؛ آن هم در حالی که کاخ سفید در نامه ای به سنای آمریکا هشدار داد که از دخالت در مذاکرات اتمی ایران و قدرت های جهانی بپرهیزد.

مذاکرات هسته ای هیات ایرانی و آمریکا از روز گذشته (پنجشنبه) در لوزان سوییس آغاز شده و به گفته طرفین، این دور از مذاکرات بحث ها به نکات بسیار ریز رسیده است.
نظرات بینندگان