arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۹۰۷۶
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۷ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۴

ماهواره چند منظوره ايران به فضا پرتاب مي‌شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: با مسئوليت سازمان فضايي يک ماهواره از ماهواره‌هاي موجود در سال جاري انتخاب و به فضا پرتاب مي‌شود.

محمود واعظي در حاشيه مراسم معارفه رئيس جديد سازمان فضايي ايران در جمع خبرنگاران افزود: بايد از هرگونه موازي‌کاري در اين حوزه پرهيز شود.

وي اظهار کرد: سازمان فضايي ايران به عنوان حوزه‌اي تاثيرگذار براي دولت، سازماني بسيار مهم و با اهميت به شمار مي‌آيد و برنامه پرتاب ماهواره‌ها مستلزم تدوين برنامه‌هاي جديد يکساله سازمان و برنامه ششم است.

وي همچنين با بيان اين‌که ماهواره يکي از زيرساخت‌هاي اساسي شبکه‌هاي مخابراتي است، گفت: علاوه بر استفاده از فيبر نوري و راديو در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌توانيم از ماهواره به عنوان پشتيبان مخابراتي صدا و سيما و همچنين بخش‌هاي محيط زيست و کشاورزي استفاده کنيم.

واعظي به آخرين وضعيت ماهواره‌هاي در انتظار پرتاب اشاره کرد و افزود: در حال حاضر علاوه بر ماهواره‌هاي شريف ست و تدبير، پروژه‌هاي ديگري در پژوهشگاه فضايي و دانشگاه اميرکبير در حال اجراست.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد بر اين‌که هدف سازمان فضايي فقط به پرتاب ماهواره خلاصه نمي‌شود، گفت: بررسي دستوراتي که از زمين براي ماهواره‌هاي پرتابي جهت اجرا تعريف شده از جمله اهداف اصلي پرتاب ماهواره به فضاست.

واعظي همچنين حفظ نقاط مداري را يکي ديگر از برنامه‌هاي سازمان فضايي عنوان کرد و افزود: اتحاديه بين‌المللي مخابرات راه دور(ITU) براي واگذاري نقاط مداري شرايط و مقرراتي را تدوين کرده است که در صورتي که در زمان مقرر از نقاط مداري استفاده نشود آن نقاط به ساير متقاضيان واگذار مي‌شود.

وي با تاکيد بر اين که امکان باز پس‌گيري نقاط مداري از دست رفته ايران وجود ندارد، تصريح کرد: در مقابل ما درصدد حفظ و ثبت نقاط مداري هستيم تا در اين راستا چند نقطه مداري جديد را به ثبت برسانيم و دنبال نهايي کردن اين نقاط هستيم.

اين مقام ارشد دولتي با اشاره به تصميم شوراي عالي اداري در اواخر سال گذشته درباره بازگشت سازمان فضايي ايران به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: اين سازمان براي بخش‌هاي دولتي و خصوصي کشور که در امر تحقيق و فناوري‌هاي مختلف فعاليت مي‌کنند، نقش حمايتي دارد.

ساخت ماهواره ملي در اولويت
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين ساخت و راه‌اندازي ماهواره ملي را مهم‌ترين برنامه رئيس جديد سازمان فضايي ايران اعلام کرد.

واعظي اظهار کرد: اين کار با همکاري و سرمايه‌گذاري بخش‌هاي مختلفي که علاقه‌مند هستند دنبال مي‌شود.

وي با اشاره به اين‌که برخي کشورها به دنبال سومين ماهواره ملي خود هستند، گفت: نيازمند حداقل يک ماهواره ملي هستيم و براي رسيدن به اين هدف بايد ضعف‌هاي موجود را بشناسيم.

وي تصريح کرد: از نظر بودجه‌اي نيز تلاش مي‌کنيم با کمک بخش‌هاي داخلي و سرشکن کردن هزينه‌ها بودجه لازم را فراهم کنيم تا فشار کمتري به دولت وارد شود.

وي افزود: استفاده صدا و سيما از ماهواره‌هاي اجاره‌اي براي پخش شبکه‌هاي مختلف برون مرزي، سرويس‌دهي شرکت‌هاي ثبت به بانک‌ها و بخش خصوصي براساس نياز و دسترسي نداشتن به برخي روستاهاي دور افتاده کشور از طريق فيبر نوري مجموع نيازهاي داخلي است که لزوم ساخت و ايجاد يک ماهواره ملي را مي‌طلبد.

واعظي گفت: از ماهواره ملي مي‌توان در بخش‌هاي مختلف نظير کشاورزي، سنجش از راه دور و محيط زيست استفاده کرد.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به استفاده از فيبر نوري و راديو در زيرساخت‌هاي اين وزارتخانه افزود: براي پشتيباني از اين زيرساخت‌ها به ماهواره ملي نياز است.وي خاطرنشان کرد: دبيرخانه شوراي عالي فضايي در زيرمجموعه معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري فعاليت مي‌کند و مرکز ملي فضايي نيز زيرنظر اين معاونت تشکيل شده است.

واعظي افزود: با تعامل با اين دو نهاد قرار است سياستگذاري‌هاي لازم را در حوزه فضايي انجام دهيم و کار اجرايي به سازمان فضايي سپرده شود.

منبع : جام جم
نظرات بینندگان