پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نخستوزیر اسبق انگلیس که به جنایتکار جنگی مشهور است، با سفر به عربستان سعودی و دیدارش با شاه این کشور که جنگ گستردهای را علیه یمن آغاز کرده است، در تلاش است نقش مشاور در این جنگ را ایفا کند.
«تونی بلر» نخستوزیر اسبق انگلیس، روز یکشنبه وارد پایتخت عربستان شد و با پادشاه این کشور دیدار کرد.
رای الیوم در سرمقاله خود درخصوص سفر بلر به ریاض نوشت این مرد که به «فرستاده ویژه کمیته چهارجانیه صلح خاورمیانه» مشهور است، هیچ رابطهای با صلح ندارد بلکه رابطه وی با جنگها، نحوه شعلهور کردن آتش جنگها و دامن زدن بر آنهاست.
آقای بلر روز یکشنبه در راس یک هیئت عالیرتبه وارد ریاض، پایتخت عربستان سعودی شد و با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور دیدار و با وی درخصوص «تلاشهای کمیته چهارجانبه صلح فراگیر و عادلانه در منطقه» گفتوگو کرد.
یادمان نمیآید که بلر پیشتر نیز به عربستان سعودی که بانی طرح صلح عربی بوده است، سفر کرده باشد. فکر نمیکنیم روند صلح در خاورمیانه و بویژه در فلسطین در اولویتهای وی قرار گرفته باشد. این مرد یک متخصص در جنگ و نه در برقراری صلح و ثبات است و تاکنون هیچگونه پیشرفتی در عرصه ماموریت 10 سال گذشته خود در این سمت، نداشته است.
تونی بلر طی این سالها سرگرم برنامهریزی برای گسترش دادن دامنه فعالیتهای مشاورهای خود و امضای قراردادهای دهها میلیون دلاری بود و این مرد همچنان دوست نزدیک دیکتاتورهای کشورهای عربی و اسلامی بهشمار میرود.
سفر جاری بلر به عربستان سعودی سوالهای زیادی را درخصوص دلایل واقعی آن مطرح میکند. فکر نمیکنیم در لحظهای که دولت عربستان سعودی که درگیر جنگ وجودی در یمن شده است و همپیمانان عرب و مسلمان برای حمایت از آن بسیج شدهاند، پس تلاشهای کمیته چهارجانبه صلح عربی برای یافتن راهکاری برای حل این بحران وجود ندارد. این مرد به عنوان مهمترین شریک "جورج دبلیو بوش" رئیسجمهور اسبق آمریکا و نئومحافظهکاران در جنگ عراق که جان میلیونها عراقی را گرفت، تنها در این سفر در پی یافتن نقشی به عنوان مشاور جنگ «توفان قاطعیت» است که عربستان سعودی آن را علیه الحوثیها در یمن به راه انداخته است.
موید این ادعاهای ما این است که بلر در گفتوگوهای مطبوعاتی مستند بارها تصریح کرده است که ایران به دلیل جاهطلبیهای هستهای خود 20 بار خطرناکتر از رژیم صدام حسین است. اگر این مرد در مسند قدرت بود لحظهای برای ورود به جنگ علیه این کشور مشابه جنگ 2003 در عراق، درنگ نمیکرد.
شک نداریم که چنین مواضع بلر با مواضع میزبانان سعودی خود همخوانی دارد. از اینرو بعید نیست که چنین «تقارب دیدگاهی» به «همکاری» مستحکم بین طرفین در آیندهای بسیار نزدیک تبدیل میشود.
این مرد دستانش آغشته به خون اعراب و مسلمانان است و از شخصیتهای بسیار منفور در محافل عمومی انگلیس بهشمار میرود و خواهان محاکمه وی به عنوان جنایتکار جنگی هستند -ما نیز خواهان محاکمه وی هستیم- . هرگونه همکاری و هماهنگی با وی اهانت به خون بیگناهانی خواهد بود که جانشان را در جنگ عراق که مقدمه تضعیف جهان عرب و غوطهور شدن در جنگهای فرقهای و داخلی گشت، از دست دادند.
حضور بلر در ریاض و استقبال گرم شاه عربستان سعودی از وی میتواند نشانه شومی اولا برای این کشور و کل منطقه و نیز مقدمهای برای جنگ و خونریزیهای بیشتری باشد.