پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در روزهاي گذشته باز هم انتشار فيلمي در شبکههاي اجتماعي باعث جريحه دار شدن افکار عمومي شد؛ تزريق دارويي که اسيد عنوان شد و زجرکش شدن سگهاي بينوا را به دنبال داشت و در تشريح اين فيلم آمده بود که شهرداري براي معدوم ساختن سگهاي ولگرد اين راه را انتخاب کرده است...
انتشار اين فيلم اعتراضات و واکنشهاي مختلفي از سوي حاميان حيوانات و طبيعت و مسئولان را به دنبال داشت و در آخرين واکنش رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در نامهاي از وزير کشور درخواست کرد تا دستورات لازم براي توقف فوري اقدامات غيرمعمول و خارج از دستورالعمل مربوط به کنترل جمعيت سگهاي رها شده و نيز برخورد قانوني با خاطيان را صادر کند.
♦ تجمع در اعتراض به کشتار حيوانات - شيراز
دکتر سيد جاويد آلداوود، رئيس انجمن حمايت از حقوق حيوانات با اشاره به مصوبه سال 87 سازمان امور شهرداريهاي وزارت کشور افزود: براساس اين مصوبه به تمامي شهرداريهاي کشور ابلاغ و دستور داده شد که از کشتار سگهاي ولگرد در سطح شهر امتناع کنند و دستورالعملي براي زندهگيري و عقيمسازي سگهاي ولگرد تنظيم شده است تا از سگکشي براي جلوگيري از مزاحمتها استفاده شود.
وي ادامه داد: به دليل اينکه کشتن سگها آسانتر و درآمدزايي بيشتري داشته، شهرداريها از اين مصوبه چشمپوشي کردهاند چراکه عملا پيمانکاراني وظيفه حل مساله سگهاي ولگرد را برعهده ميگيرند که مبلغ پايينتري را پيشنهاد ميدهند معمولا براي انجام اين کار انتخاب ميشوند.
رييس انجمن حمايت از حيوانات درخصوص فيلمي که از تزريق اسيد به سگهاي ولگرد در شبکههاي اجتماعي منتشر شده است، گفت: احتمالا مادهاي که تزريق شده است، اسيد نبوده و کارکردي مانند ماده بيهوشي داشته است چراکه در فيلم زخم يا سوختگي ديده نميشود و اين حيوانات پس از تزريق ماده تنها حرکات کرختي انجام ميدهند، اما به طور کلي چنين برخوردي با حيوانات نادرست بوده و محکوم است.
وي ادامه داد: انجمن حمايت از حقوق حيوانات به دليل عدم اجراي مصوبه وزارت کشور مبني بر زندهگيري و عقيمسازي سگها توسط شهرداريها، موضوع سگکشي در شيراز را از طريق دستگاه قضايي پيگيري خواهد کرد.
آلداوود با تاکيد بر اينکه کشتن سگها در بسياري از شهرها مانند کرج، مشهد و تبريز به طرق مختلف انجام ميشود، گفت: انتشار فيلم شيراز باعث توجه به اين موضوع شده است، اما همه شهرداريها موظف هستند که مصوبات وزارت کشور در اين خصوص را اجرايي کنند اما چون شهرداري قدرت بيشتري دارد، معمولا از اين موضوع سر باز ميزند.
رييس انجمن حمايت از حيوانات درخصوص اينکه آيا عقيمسازي سگها باعث بروز مشکل در جمعيت اين حيوانات و به هم خوردن اکوسيستم شهرداري ميشود، گفت: تنها راه کنترل جمعيت اين حيوانات عقيمسازي است و در آينده با مشکلات کمبود اين حيوان مواجه نخواهيم شد، چراکه مرکز پرورش سگها با نژادهاي مختلف براي کاربردهاي گوناگون نيز در اختيار داريم.
وي با بيان اينکه وزارت کشور يک سال به شهرداريها مهلت داده است که براي مساله سگها راهي جز کشتن انتخاب کنند، گفت: انجمن حمايت از حقوق حيوانات يکي از ناظران امضا کننده اين طرح بوده است.
وي در عين حال مدعي شد که در شهرداري تهران نيز برخلاف صحبت مسوولان، هنوز هم سگکشي انجام ميشود به اين نحو که پس از زندهگيري سگها به منطقهاي در گرمدره منتقل و در آنجا کشته ميشوند.
♦ سگ کشي ممنوع، زنده گيري 7000 سگ ولگرد
اين در حالي است که رضا قديمي، مديرعامل شرکت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر اما با تکذيب گزارشاتي مبني بر اين که سگ کشي در تهران ، افزود: احتمالا افرادي که از اين موضوع گله دارند شليک از اسلحه بيهوشي را با سگ کشي اشتباه مي گيرند.
قديمي ادامه داد: از بهمن سال گذشته، زندهگيري سگهاي ولگرد انجام مي شود و پس از آن سگها براي درمان و عقيم سازي، واگذاري به سازمان ها، رهاسازي در طبيعت و يا مرگ با ترحم تقسيم بندي مي شوند.
به گفته وي، از ابتداي سال گذشته 7000 سگ در تهران زنده گيري شده که بر روي عمده آن ها فعاليت درماني و عقيم سازي صورت گرفته است.