پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
از قتلهای شیشهای زیاد شنیدهام اما شنیدن داستان پدری که فرزندش را مثله کرد و فرزندی که در بدن مادر به دنبال چرخدنده بود از زبان رئیس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی داستانی متفاوت است.
به گزارش فارس، امیر عابد: از زمانی که مخدری به نام شیشه پای خود را به جامعه باز کرد، اخبار متفاوتی از قتلهای شیشهای به گوشمان رسیده است.
اخباری از قبیل مرد شیشهای همسرش را گردن برید یا مادر شیشهای فرزندانش را از ساختمان 3 طبقه به بیرون پرتاب کرد. همه این افراد از کار خود اظهار بی اطلاعی میکنند یا میگویند که مقتول را به اشکالی غیر از شکل واقعی دیدهاند.
سلطانینژاد، مسئول آموزش آزمایشگاهها و عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به تبعات و آثار استفاده از این ماده مخدر میگوید: «یکی از مهمترین عوارض این ماده در مصرف کنندگان حاد و مزمن، بروز توهم است که میتواند با هر میزانی از ماده و حتی در اولین بار مصرف رخ دهد.»
وی ادامه میدهد: «بروز انواع توهمهای شنیداری (مانند شنیدن صداها و نجواها از افراد، اجسام، درختان و حیوانات)، توهمات دیداری (دیدن تصاویر غیرواقعی مانند دیو و اجنه)، توهمات احساسی (مانند حس راه رفتن مورچه روی پوست، وجود کرم در زیر پوست بدن و...) از جمله این وارد محسوب میشود.»
به گفته وی این توهمات به همراه بروز حس خود بزرگ بینی، اختلالات قضاوت، احساس افزایش قدرت به همراه پرخاشگری، رفتارهای ضد اجتماعی و افزایش میل جنسی فرد را مستعد بروز انواع جرایم خشن مانند: قتل های خشن و خانوادگی، تجاوزهای جنسی، سرقت به عنف، سقوط از ارتفاع، تخلفات رانندگی و در نهایت تصادفات مرگبار رانندگی میکند.
قتلهای شیشهای فجیع ترین قتلها بر اثر توهم
متأسفانه گزارشهایی از قتل فجیع افراد خانواده توسط فرد مصرف کننده شیشه وجود دارد. که رئیس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی در گفتوگو با فارس تعدادی از آنها را بازگو میکند.
در حاشیه یکی از برنامههای پزشکی قانونی به سراغ مهدی صابری، رئیس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی رفتم و از او در مورد قاتلهایی پرسیدم که در جامعه معروف به قاتل شیشهای هستند.
در حالی که بعد از سوالم تغییر حالت در چهره صابری را به وضوح میدیدم برایم از پدری گفت که فرزند خود را مثله کرده و بعد در پزشکی قانونی و زمانی که اشک از چشمانش جاری بوده نحوه قتل را تشریح کرده است.
رئیس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی گفت: زمانی پدری را نزد ما آوردند که با چشمان گریان نحوه مثله کردن فرزندش را تشریح کرد. او گفت که کودک 4 ساله خود را به شکل یک عروسک چوبی دیده که کمی گوشهایش بلند است.
صابری ادامه داد: این پدر چاقو را برداشته تا به خیال خود گوشهای عروسک را کوتاه کند، او پس از کوتاه کردن گوشها متوجه شده که دماغ عروسک هم کمی بزرگ است، بنابراین دماغ را هم کوتاه کرده و همین طور در مورد دستها و پاها تا اینکه عروسک چوبی به شکل دلخواه او در آمده است.
وی بدترین نوع قتلهای شیشهای را قتل بر اثر سوءظن و بدبینی عنوان کرد و ادامه داد: مواردی بوده که فردی به همسرش بدبین شده و او را به قتل رسانده و حتی تصور کرده که همکارش در حال خیانت به او است و او را در محل کار کشته است.
اما به نظر میرسد که توهمات ناشی از مصرف شیشه فجیعترین قتلها را رقم میزند چرا که صابری در ادامه صحبتهای خود به فرزندی اشاره کرد که مادرش را به شکل عروسک متحرک دیده و برای اینکه از نحوه حرکت این عروسک مطلع شود شروع به کالبدشکافی مادر میکند تا اجزای تشکیل دهنده عروسک را پیدا کند.
به گفته وی، این فرد بدن مادر پیر خود را از 70 نقطه شکافته بود تا چرخدندههایی که موجب حرکت عروسک میشود را در بدن مادر بیابد.
رئیس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی در حالی که از به یادآوری قتلهای شیشهای متأثر بود، از دستگاه قضا تقاضا کرد که مصرف شیشه را جرم اعلام کنند چرا که فرد مصرف کننده میداند ممکن است بعد از مصرف شیشه دست به اعمال وحشتناکی بزند.
وی در این زمینه گفت: مصرف کننده شیشه مانند شخصی است که برای دزدی به خانهای وارد میشود چرا که فرد دزد میداند در این خانه ممکن است جرمی به جز دزدی بر اثر درگیری با صاحبان خانه رخ دهد.
توهمات بر اثر مصرف شیشه به حدی است که یکی از روانشناسان حاضر در مراکز ترک اعتیاد به فارس میگوید: سال گذشته بود که یکی از بیمارانم بعد از مصرف شیشه، با لباس زیر به خیابان دوید و فریاد زنان میگفت «من مسیحام، من مسیحام» بعد هم زن خود را به مردم نشان میداد و میگفت این زن مریم و عیسی را در شکم دارد. اوایل زن که او هم مصرف کننده شیشه بود میدانست که شوهرش توهم زده و حرفش را باور نمیکرد اما مدتی که گذشت، مرد به زن القا کرد که باردار شده و زن هم آنچنان باور کرده بود که وقتی به پیش ما آمد، تمام علائم بارداری را داشت. اما چند ماه که صبر کردیم دیدیم از بچه خبری نیست.
مصرف سالانه حداقل 62 تن شیشه در کشور
کارشناسان حوزه اعتیاد مصرف روزانه یک معتاد به شیشه را حداقل 0.5 گرم در روز میدانند و با توجه به اعتیاد 343 هزار و 200 نفر به شیشه در کشور، حداقل بیش از 62 تن شیشه در کشور به مصرف میرسد.
طبق آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و بر اساس شیوع شناسی سال 90، تعداد یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد.
حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: 26 درصد مصرف کننده شیشه هستند.
با توجه به آمار ارائه شده از سوی مسئولان با یک ضرب و تقسیم ساده میتوان متوجه شد 343 هزار و 200 نفر مصرف کننده شیشه، هستند.
سعید صفاتیان روانپزشک حوزه اعتیاد معتقد است، میانگین مصرف روزانه شیشه از سوی یک معتاد 0.5 گرم است.
بر اساس آمار صفاتیان میتوان نتیجه گرفت که سالانه 62 هزار و 634 کیلوگرم شیشه سالانه در کشور مصرف میشود.