arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۳۳۹۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

ورود این پرنده‌ها نوید‌ روزهای خوب را می‌دهد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پس از سال‌ها توقف خرید و فروش هواپیما میان کشور‌های اروپایی و آمریکایی و ایران و تامین نیاز کشور با ناوگانی که عمرشان در هنگام خرید بعضا از 25 سال نیز فراتر می‌رفت، حالا وزیر راه و شهرسازی خبری را اعلام کرده که می‌تواند نویدبخش روزهای خوش برای صنعت هواپیمایی ایران تلقی شود.

ورود یک‌مرحله‌ای 9 ایرباس که هیچ یک سنی بالاتر از 15 سال ندارند به آسمان ایران آن هم در شرایطی که صحبت از لغو تحریم‌ها مطرح نیست و لااقل باید تا تیرماه امسال برای آغاز فرآیندش صبر کرد، نشان‌دهنده فضایی است که برای تبادل ایرلاین‌های ایرانی با طرف‌های خارجی به وجود آمده است.

هرچند سن این هواپیماها نیز با استاندارد‌های جهانی و میانگین مطلوب کمتر از 10 سال فاصله دارد اما ورود آنها باعث شده این بار آخوندی با خیالی راحت‌تر نسبت به ادامه یافتن مذاکرات ایران با غول‌های هوایی جهان سخن گوید.

اظهارات آخوندی نشان از آن دارد که می‌توان امید داشت فضای ناوگان هوایی ایران پس از سال‌ها درجا زدن، بار دیگر تغییر کند و این بار به جای هواپیماهای دست چندم روس از ایرباس و بویینگ استفاده شود.

این صحبت‌های امیدوار‌کننده وزیر راه و شهرسازی در حالی مطرح می‌شود که پیش از این نمایندگان ایرلاین‌ها و سازمان هواپیمایی اعلام کرده بودند که با وجود بحث لغو برخی از محدودیت‌های هواپیمایی در توافق‌نامه ژنو و احتمال تکمیل آن در مذاکرات نهایی هسته‌ای، هنوز بزرگان هواپیماسازی جهان حاضر نشده‌اند با ایران همکاری‌های قطعی داشته باشند.

در طول ماه‌های گذشته در شرایطی که در چارچوب توافق‌نامه ژنو بنا بود بخشی از محدودیت‌ها لغو شود، به جز قرار‌داد ایران‌ایر با بویینگ برای دریافت مستقیم برخی تبلیغات و بروشورها تقریبا هیچ تحول جدی در این زمینه روی نداد. صحبت‌های معاون استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی نشان می‌دهد که هواپیماهای جدید از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته و بحث ورود آنها به لغو تحریم‌ها ارتباطی پیدا نمی‌کند.

هرچند قطعا فضای حاصل از توافق در روابط تجاری ایران با کشور‌های بزرگ دنیا تاثیرات مثبتی خواهد داشت و این موضوع می‌تواند صنعت هواپیمایی ایران را از شرایط فعلی خود خارج سازد اما محدودیت‌هایی که همچنان هواپیماسازان بزرگ جهان بر سر راه تفاهمات اقتصادی‌شان با ایران به وجود آورده‌اند به این راحتی کنار نخواهد رفت. هرچند ورود این هواپیماهای جدید نوید‌بخش افزایش تعداد صندلی‌های فعال در ناوگان هواپیمایی کشور است اما نباید نسبت به ورود آنها خوش‌بینی بیش از حد داشت و به از بین‌رفتن تمام اختلافات و محدودیت‌ها در رابطه با ایران و کشور‌های بزرگ در کوتاه‌مدت امیدوار بود.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۴
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
5
132
فقط به حال خودمان بایدخون گریه کرد کشوری که ازلحاظ ژئوپلوتیکی درچهارراه جهان واقع شده،دارای تاریخ وتمدن چندین هزارساله بوده،ازهمه نعمات طبیعی خداوند بهره منده،زادگاه بوعلی سیناوبونصروفارابی است،اسلام ومردم متمدنی داره،نسبت به جمعیت اش بخش قابل توجهی ازنخبگان دنیا را تشکیل داده و.....آیا سزاوارچنین سرنوشتی اندکه برای به دست آوردن چندفروندهواپیمای ازرده خارج درپوست خود نگنجند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
البته در کل حق با شماست ولی یک کارشناس حمل و نقل هوایی تو بی بی سی میگفت که خرید هواپیماهای با این عمر در همه جای دنیا از جمله آمریکا هم رایج هست و کمک زیادی به نو شدن ناوگان میکنه
تافردا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
6
89
بسمه تعالي
به مرگ گرفته تا به تب راضي شود خريد هواپيماهاي با عمر 10 تا 14 سال عجب افتخاري است.!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
سلام. هواپیماها نسبتا جوان محسوب می شوند. البته مردم ما شایسته بهترین ها هستند.
مچکریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
1
15
به اندازه گذشتگانمان تلاش کنیم شاید بتوانیم به اینده مان افتخار کنیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
2
11
متاسفم به خودمان
نظرات بینندگان