مدیر ادارهکل موزههای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، از پیشبینی درآمد 60 میلیارد تومانی برای موزهها در سال 94 خبر داد.
حدود سه سال پیش همزمان با دور نخست افزایش قیمت بلیت ورودی موزهها، اولین پیشبینیها مربوط به تعداد بازدیدکنندگان موزهها و درآمد حاصل از آن را برای سال 93 مطرح کردند و به قول محمدرضا کارگر، درآمد به دست آمده نزدیک به رقم پیشبینی شده بوده است.
امسال نیز طبق روال سال گذشته باز هم پیشبینی کردهاند، اما اینبار برای یک درآمد بیشتر و احتمالا به شرط تغییر و تحول در بلیت موزهها!
محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزهها با اشاره به پیشبینی درآمد 40 میلیارد تومانی از محل موزههای زیرنظر سازمان میراث فرهنگی در سال 93 گفت: درآمد موزههای زیر نظر سازمان میراث فرهنگی در سال 93 در آستانه 40 میلیارد تومان بود، امسال نیز پیشبینی کردیم با انجام یکسری تمهیدات، درآمد 60 میلیارد تومانی تا پایان سال 94 داشته باشیم.
او مهمترین این تمهیدات را افزایش قیمت بلیت ورودی موزهها با نسبت متفاوت در بناهای ملی و بینالمللی دانست.
وی توضیح داد: براساس پیشنهادی که به هیات دولت درباره افزایش قیمت بلیت موزهها دادهایم، اگر هیات دولت با انجام برخی اصلاحات روی قیمتها موافقت کند و بلیت موزهها افزایش داشته باشد، میتوانیم به پیشبینیهای انجام شده برسیم.
«کارگر» ادامه داد: اگر این پیشنهاد مورد توافق دولت قرار بگیرد، مراحل مطالعه و بررسی افزایش قیمت بلیت موزهها انجام میشود تا بتوانیم مقدار مشخص برای هر موزه را معین کنیم، البته بناهای تاریخی در سطح جهانی در کشور قطعا قیمت بالاتری نسبت به بناهای ملی خواهند داشت.
وی نصب و راهاندازی سیستم فروش بلیت الکترونیکی در کاخ موزههای بزرگ تهران مانند گلستان، نیاوران و سعدآباد را از جمله تمهیدات دیگر در راستای درآمد 40 میلیارد تومانی دانست و ادامه داد: در برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال همه بناها و موزههای زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز به این سیستم مجهز میشوند.
مدیر اداره کل موزهها استفاده از تجهیزات پیشرفته برای استفاده مردم در موزهها و بناهای تاریخی مانند بلوتوث و ارائه توضیحات به صورتهای مختلف به گردشگران را از دیگر راههای جذب گردشگر به موزهها و بناهای تاریخی دانست و افزود: برای جذب بیشتر مردم و ایجاد علاقه بین آنها با هدف بازدید از بناهای تاریخی، باید دیدِ مردم نسبت به این گونه مکانها را تغییر دهیم و از جمله برنامهریزیهای شده برای این اقدام، استفاده از تجهیزات پیشرفته در موزههاست.
وی با اشاره به بازگشایی موزهی دوران اسلامی پس از حدود 10 سال در هفته میراث فرهنگی نیز گفت: از سوی دیگر با ارائهی خدماتدهی به مردم در موزهها میتوانیم افزایش قیمت بلیط موزهها را جبران کنیم.
مدیر اداره کل موزهها با ارائه آماری از افزایش ورود بازیدکنندهها به موزههای زیرنظر سازمان میراث فرهنگی گفت: به طور میانگین در مقایسه تعداد بازدیدکنندگان در نوروز 93 تا نوروز 94، میانگین بین 7 تا 30 درصد در برخی از اماکن موزهای با افزایش ورود گردشگران مواجه بودهایم، نوروز امسال 10 میلیون نفر بازدیدکننده از موزهها و بناهای تاریخی زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازدی کردند، که این آمار با 15 درصد رشد مواجه بوده است.
* از 70 درصد درآمد موزهها چه مقدار آن بازگردانده شد؟
او در پاسخ به این پرسش که تا کنون چند درصد درآمد موزههای کشور براساس صحبت رئیس سازمان میراث فرهنگی به آنها بازگردانده شده است؟ گفت: تا قبل از سال جاری، این مشکل وجود داشت که درآمد موزهها به خزانه ولت واریز میشد، اما خوشبختانه در سال جاری این قضیه عملی شد و بخشی از این درآمد جزو بودجه جاری موزهها قرار گرفتند و هر موزه براساس نیازهایی که دارد، آن را هزینه میکند.
* همه میگفتند بلیت ورودی موزهها ناچیز است!
او احتمال ریزش تعداد بازدید کنندگان موزهها در صورت افزایش قیمت ورودی موزهها را رد کرد و گفت: معتقدیم این اتفاق رخ نمیدهد، همه کارشناسان میگفتند بلیط ورودی موزههای ایران ناچیز است!
از سوی دیگر اگر گردشگران داخلی امکان پرداخت بلیط کامل موزهها را نداشته باشند میتوانند از موارد تخفیفی در طول سال استفاده کنند.
* استاندار بینالمللی برای موزه وجود ندارد
او در پاسخ به این پرسش که استانداردهای موزهای در کدام یک از موزههای کشور بیشتر رعایت شده است، نیز گفت: استانداردها چیزی نیستند که به صورت بین المللی تعریف شده باشند. معمولا هر کشوری استاندارد خاص خود را برای موزههایش تعریف میکند، در واقع در هر مورد شرایط نگهداری در موزهها براساس استانداردهای علمی تعریف میشوند. اما یکسری استانداردها مانند نور و حفاظت باید در همه موزهها یکسان رعایت شوند.
او همچنین معرفی و چیدمان ویترینها را مربوط به استانداردهای کشوری دانست که هر کشور باید برای موزههای خود تدوین کند و افزود: تا زمانی که همهی این استانداردها تدوین نشوند، نمیتوانیم بگوییم استانداردهای تدوین شدهای در کشور داریم در واقع هیچ مورد خاصی برای همه موزههای کشور نداریم، متاسفانه این اقدامی است که روی زمین مانده و شاید اداره کل موزهها باید نسبت به انجام آن اهتمام کند.
*ساعت ورود موزهها تغییرات جدی دارند
کارگر البته از تغییرات جدی در ساعت بازدید از موزهها در سال جدید نیز خبر داد، اما هنوز مشخص این ساعت بازدید افزایش مییابد یا کاهش و برچه اساسی صورت می گیرد؟ آیا با تقلید از موزههای اروپایی براساس قیمت بلیت ورودی موزهها که معتقدند ایران ارزانترین کشور برای گردشگران است ساعت کار موزهها نیز تغییر میکند یا حالت دیگری برای ساعت موزهها در نظر میگیرند؟
انتهای پیام