پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر در پنجمین همایش تعامل انجمن صنفی با نیروگاه های بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی گفت: بحران کم آبی در کشور، نیروگاه های ما را نیز با مشکل مواجه کرده است به طوری که در نیروگاه همدان به دلیل مشکل کمبود آب، تولید برق به جای یک هزار مگاوات در حدود ۴۰۰ مگاوات بوده است یا نیروگاه های اصفهان با نصف ظرفیت خود تولید برق
به گزارش ستاد خبری پنجمین همایش تعامل انجمن صنفی با نیروگاه های بخار و بخش بخار سیکل ترکیبی مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر گفت: از اینکه می بینیم یک شرکت خصوصی مانند پرشیان فولاد به این صورت در برگزاری همایش های تخصصی در این نیروگاه فعال بوده و حامی برنامه های علمی هستند خوشحالیم و این نیروگاه همیشه بعنوان یک نیروگاه بخش خصوصی در این زمینه پیشرو و پیشگام بوده است.
مهندس غلامرضا مهرداد گفت: در آستانه پیک مصرف برق تابستان هستیم و مجبوریم دوباره بر این موضوع تاکید کرده تا اهمیت آنرا بیش از پیش یادآوری کنیم. سال گذشته پیک مصرف برق سالانه ما در تابستان و ۴ مردادماه رخ داد که در آن روز با کمبود تولید نیز مواجه شدیم ولی خوشبختانه بدون خاموشی های زیاد آنرا پشت سر گذاشتیم.
وی گفت: پیش بینی می شود امسال ۵۱۳۰۰ مگاوات پیک مصرف برق در تابستان داشته باشیم که حدودا ۲۵۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق را داشته ایم در حالی که نتوانستیم این مقدار ظرفیت نیروگاهی جدید را وارد شبکه برق کنیم.
مهندس مهرداد با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف برق در تابستان اظهار داشت: ما در تابستان گذشته حدود ۳۰۰ ساعت کمبود برق داشتیم و امسال پیش بینی می شود که بیش از ۳۰۰ ساعت در طول تابستان با کمبود تامین برق مواجه باشیم که امیدواریم با مدیریت مصرف و همکاری صنایع بتوانیم انرا جبران کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: ما حتی برای ۱ و یا ۲ مگاوات تولید بیشتر در نیروگاه ها نیز برنامه یزی کرده ایم و با تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شده است با بهره برداری مناسب می توان در هر واحد نیروگاهی حدودا یک تا دو مگاوات نیز افزایش تولید داشت و همین موضوع به دلیل تعدد نیروگاه های برقی می تواند قابل توجه بوده و به ما در تامین برق پیک تابستان کمک کند.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر گفت: هزینه مازوت تقریبا سه برابر گاز است و برای نیروگاه ها استفاده از آن از لحاط اقتصادی مقرون به صرفه نیست. خوشبختانه در سال گذشته برخی از نیروگاه ها به دلیل مشکلات زیست محیطی مجبور شدند که فقط از گاز در تولید برق استفاده نمایند که این اتفاقی مبارک بوده است و امیدوارم روزی برسد که کلا مازوت از چرخه تولید برق کشور حذف شود.
مسئول ارشد توانیر بیان کرد: روش های ارزانی برای افزایش راندمان نیروگاه ها وجود دارد که یکی از آنها استفاده از سیستم خنک کنندگی آب ورودی به نیروگاه ها است که با این کار می توان مقداری افزایش تولید در نیروگاه ها داشت.
وی در ادامه گفت: نیروگاه شهید منتظری اصفهان با حمایت و کمک شرکت پرشیان فولاد تمام طرح های جدید و ایده های نورآوری را خیلی سریع به مرحله اجرا می رساند که نتایج خیلی خوبی نیز در این مدت داشته است. خوشحالیم که یک نیروگاه خصوصی پیشرو در امر نوآوری و استفاده از تکنولوژی های جدید در بهره برداری از نیروگاه است و دیگر نیروگاه ها نیز می توانند با تاسی از این نیروگاه از آنها استفاده کنند.
مهرداد با تاکید بر لزوم صرفه جویی در مصرف آب تاکید کرد: بحران کم آبی در کشور، نیروگاه های ما را نیز با مشکل مواجه کرده است به طوری که در نیروگاه همدان به دلیل مشکل کمبود آب، تولید برق به جای ۱۰۰۰ مگاوات در حدود ۴۰۰ مگاوات بوده است و همین نیروگاه های اصفهان نیز با نصف ظرفیت خود تولید برق داشته اند.
مدیرکل دفتر پشتیبانی فنی تولید شرکت توانیر در پایان بیان داشت: بحث نظام پرداخت انگیزشی، آموزش نیروی انسانی و برنامه جامع آموزشی کارکنان در طول مدت حضور در نیروگاه، ایمنی در صنعت برق و نیروگاه ها از دیگر مسائلی است که باید به آنها به صورت ویژه پرداخته شود.
کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال برق هسته ای هستند
در ادامه این همایش، رسول موسی رضایی با اشاره به کمبود تولید برق در تابستان پیش رو اظهار داشت: ما دو محددودیت عمده برای تولید کامل داریم که این دو محدودیت یکی در زمینه آب مصرفی نیروگاه هاست و دیگری مشکلات زیست محیطی ناشی از تولید.
این مدیر ارشد حوزه برق و انرژی بیان داشت: کمبود آب در کشور نیروگاه های برق را نیز با مشکلاتی در امر تولید مواجه کرده است و باعث شده تا نتوانیم از حدکثر ظرفیت تولیدی این نیروگاه ها استفاده نماییم.
وی در ادامه گفت: مسائل زیست محیطی از دیگر عوامل محود کننده نیروگاه ها بوده به طوری که در برخی از نیروگاه های کشور فقط امکان تولید برق با استفاده از گاز فراهم می باشد و نمی توانند از مازوت استفاده کنند که با توجه به کمبود گاز در زمستان اغلب نمی توانند از حداکثر ظرفیت خود بهره برده و برق تولید نمایند.
مهندس موسی الرضایی اظهار داشت: ما در اصفهان اسفند ۹۲ و کل سال ۹۳ را بدون مصرف مازوت سپری کردیم که همین امر باعث شد در زمستان نیروگاه شهید محمد منتظری با نصف ظرفیت خود تولید کند که این موضوع برای یک شرکت خصوصی کاهش درآمد قابل توجهی را در پی دارد.
مسئول ارشد برق در استان اصفهان با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در امر تولید برق گفت: رشد متوسط مصرف برق در ایران بالای ۷ درصد است که این مقدار در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا خیلی زیاد است.
وی بیان کرد: رشد مصرف برق ایران بعد از کشور چین با رشد ۱۲ درصدی مصرف برق و کشور کره جنوبی در جایگاه سوم دنیا قرار دارد و رسیدن به این تولید و تامین مصرف برق مورد نیاز، حجم زیاد سرمایه گذاری و برنامه ریزی را می طلبد.
مدیرعامل برق منطقه ای اصفهان اظهار داشت: گرچه سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدید پذیر در دنیا روبه افزایش بوده و با استقبال گسترده ای مواجه شده است اما در شرایط فعلی نمی تواند جوابگوی رشد مصرف برق در ایران باشد.
وی تاکید کرد: نیروگاه های هسته ای بعنوان نیروگاهی ارزان در مقایسه با نیروگاه های حرارتی مورد تاکید کشورهای دنیا قرار دارد و در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز برنامه های مختلفی برای استفاده از این نوع انرژی پیش بینی شده است.
موسی الرضایی خاطر نشان ساخت: توسعه نیروگاه ها راهکارهای مختلفی دارد که با توجه به رشد و توسعه ای که در کشور ایران داریم بهترین راهکار جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی است و باید از توان و پتانسیل این بخش استفاده کرد.
وی در پایان بیان کرد: انجمن صنفی نیروگاه های ایران می تواند در این زمینه و فراهم کردن سازوکارهای ورود بخش خصوصی به زمینه تولید برق کمک فراوانی داشته باشد و با همکاری و مشارکت دولت، شرایط و زمینه حضور گسترده تر و موثر تر بخش خصوصی را فراهم نماید.