arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۰۵۸۰
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۴

دلیل شیوع مصرف ریتالین در بین جوانان ایرانی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
 یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه آگاهی دانشجویان از مخدرهای صنعتی کافی نیست، بر نظارت بیشتر بر‌ خوابگاه‌های دانشجویی جهت پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.

غلامحسین اورک گفت: متاسفانه گرایش به مصرف مخدرهای صنعتی میان دانشجویان نسبت به گذشته بیشتر شده که این مساله نیاز به پژوهش و ریشه یابی جهت برطرف کردن آن دارد.

وی با تاکید بر لزوم آگاه‌سازی دانشجویان و جوانان از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی افزود: برنامه شوک یک اثر مثبتی بود که در ارتقاء آگاهی خانواده‌ها و جوانان نقش بسزایی داشت ولی نباید به این میزان بسنده کرد و توسعه برنامه و مستندات تلویزیونی در این رابطه حائز اهمیت است.

این استاد دانشگاه گفت: کارگاه‌های آموزشی جهت پیشگیری از اعتیاد در برخی از دانشگاه‌ها برگزار می‌شد ولی این میزان کافی نبوده و علیرغم ضرورت توسعه آن باید این موضوع در واحدهای درسی دانشگاه‌ها گنجانده و در کنار آموزش‌های مهارت زندگی به داشجویان ارائه شود.

اورک ادامه داد: آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد هرچه زودتر از دانشگاه نیز ارائه شود نتایج موثری را به همراه خواهد داشت. حتی دوران ابتدایی و مهدکودک نیز برای این موضوع زود نیست. فقط روش‌های ارائه آن باید متفاوت باشد.

نمره محوری از دلایل اصلی مصرف ریتالین میان دانشجویان

وی با اشاره به اینکه هر مساله‌ای که سبب اعتیاد در کشور می‌شود باید ریشه‌یابی شود و جهت رفع آن اقدام کرد، گفت: نمره محوری دروس و واحد‌های درسی برای خانواده‌ها و اساتید از عللی به شمارمی‌رود که استرس امتحانات را در میان دانش‌آموزان و ودانشجویان فزونی داده و سبب می‌شود که در پیشنهاد دوستان به مصرف مخدرهایی همچون ریتالین روی آورند.

این استاد دانشگاه گفت: عوارض مصرف مخدرهای صنعتی چندین برابر نوع سنتی آن بوده و ترک آن نیز بسیار پیچیده است. جوانان از عواقب اجتماعی و فردی این مواد آگاهی ندارند و به راحتی و ناخودآگاه خود و خانواده‌هایشان را درگیر این بلیه شوم می‌کنند لذا این مساله ضرورت توسعه اطلاع رسانی و اگاه سازی را نشان می‌دهد.

اورک بر افزایش نظارت بر خوابگاه‌ها اشاره کرد و گفت: برگزاری کلاس‌های هشدار دهنده که به صورت غیر مستقیم و مستقیم دانشجویان را آگاه سازد در پیشگیری از اعتیاد موثر بوده و در کنار آن نیز باید سرپرستانی در خوابگاه جهت نظارت بیشتر بر این مساله پیش بینی شود.

وی در ادامه پیشنهاد داد: جهت پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها پس از قبولی دانشجویان در کنکور از آنها تست اعتیاد گرفته تا از بروز و گسترش آن در محیط‌های آموزشی پیشگیری شود.

این استاد دانشگاه در رابطه با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: ملی شدن مبارزه با مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است و رویکردی مثبت جهت پیشگیری از اعتیاد به شمار می‌رود. مساله مواد مخدر یک دغدغه اجتماعی به شمار می‌رود و باید همه آحاد جامعه جهت پیشگیری از عتیاد و مبارزه با مواد مخدر مشارکت کنند.

اورک خواستار تقویت کمپین‌های دانشجویی جهت پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها شد و تاکید کرد: توسعه و تقویت سازمان‌های مردم نهاد نیز در این زمینه بسیار کارگشا است.

وی در پایان در رابطه با جامعه پذیر شدن معتادان بهبودیافته و حمایت از خانواده معتادان خاطرنشان کرد: بسیاری از مواقع این افراد به دلیل تامین معیشت خود ناچار شده به فروش مواد مخدر روی آورند چراکه با سابقه کیفری امکان اشتغال برای آنها فراهم نیست لذا تصویب قوانین جدید در این زمینه موثر بوده و فرهنگ سازی نیز ضرورت دارد.

منبع :خبرآنلاین
نظرات بینندگان