پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک شبکه خبری هنگ کنگی روز پنجشنبه از خاندان آل سعود به عنوان خاندانی پر مساله و با مشکلات فراوان یاد کرد که سعی دارد همچنان ظاهر خوبی از خود به عنوان یک کشور اسلامی به نمایش بگذارد اما با کشتار مردم یمن دچار اشتباه راهبردی شده است.
«آسیا تایمز» در گزارشی که اخیرا به چاپ رسانده، تصریح کرد که آل سعود از درون و از بیرون با مشکلات فراوانی روبرو است که عمده آنها را خود دولتمردان و حاکمان این کشور ایجاد کرده اند.
گزارش ادامه می دهد: سعودی ها همیشه به دنبال نوعی برتری در حوزه اقتصادی و سیاسی هستند و دقیقا همین موضوع آنها را از داخل و خارج دچار مشکلات عدیده کرده است.
رسانه هنگ کنگی همچنین به تلاش عربستان سعودی در تضعیف دولت بشار اسد در سوریه اشاره کرد و نوشت: آل سعود برای خود مشکل آفرینی می کند. آنها با سرمایه های خود گروه هایی را تشکیل داده اند تا «اسد» را در سوریه از قدرت به زیر بکشند. همین موضوع آنها را در سوریه دارای دشمنان زیادی کرده است.
آسیا تایمز یکی از بزرگترین اشتباهات راهبردی دیگر عربستان را برخورد این کشور با ایران می داند و اینکه ریاض قصد دارد همواره جمهوری اسلامی را در منطقه «تهدید» نشان دهد.
این رسانه می نویسد: در حالی که ایران هرگز تهدیدی علیه عربستان نبوده و تنها زمانی که این کشور با یک ائتلاف به یمن حمله کرد ایران از این اقدام ابراز ناخرسندی و به شدت به آن اعتراض کرد.
شبکه هنگ کنگی می نویسد: اشتباه دیگر عربستان را تغییر در میزان تولید نفت و اعمال نفوذ بر اعضای اوپک جهت مقابله با ایران دانست. این کشور در راستای سیاست های نادرست خود، بهای نفت را با تولید بالا کاهش داد تا فشارهای اقتصادی بر ایران را بیشتر کند.
این گزارش می افزاید: اما این سیاست ها نتیجه عکس داد و عربستانی ها فراموش کرده بودند که ایران همه چیز دارد اما آنها فقط نفت دارد. لذا این اشتباه باعث شد تا 35 درصد از نیروی کار عربستان کار خود را از دست بدهند.
آسیا تایمز تاکید می کند که بیش از دو سوم جمعیت عربستان را جوانان زیر 30 سال تشکیل می دهد و تقریبا اکثر بیکاران حدود 20 سال سن دارند که به این ترتیب معضل اجتماعی و اقتصادی دیگری برای حاکمان سعودی در کشور ایجاد شده است.
این شبکه خبری یکی از بزرگترین اشتباهات عربستان پس از ایجاد این معضلات را حمله به یمن دانست و از آن به عنوان «اشتباهی راهبردی» نام برد.
این رسانه نوشت: آنها آمدندکه شیعیان را نابود کنند در صورتی که اکنون خیزش جنبش های شیعی در عربستان بیش از هر زمان دیگری برای دولت این کشور دردسرساز شده است.
گزارش ادامه می دهد: بسیاری از جوانان عربستانی که بیکار شده اند باید توسط ارتش به خدمت گرفته شوند اما آنها به دلیل آنکه اصولا از قبیله های محلی هستند، می توانند به غیر از حکومت عربستان به جنبش های مخالف حکومت وفاداری نشان دهند.
آسیا تایمز حتی حمله های اخیر به مساجد شیعیان در عربستان از سوی گروههای تروریستی داعش را مورد تردید قرار داده و می نویسد؛ برخی گمانه زنی ها نشان می دهد که این کار از سوی سرویس های امنیتی عربستان صورت گرفته تا بتواند با جو سازی، شیعیان را در آن کشور تحت فشار بگذارد.
شبکه خبری هنگ کنگی همچنین می نویسد: در کشوری که درآمد نفتی آن بسیار بالا است اما شیعیان آن در بدترین نقاط زندگی می کنند، در مناصب و مسوولیت های مهم به کار گمارده نمی شوند و در مشاغل و بخش های آموزشی مورد تبعیض قرار می گیرند، می تواند روزی خیزش های مردمی شیعه علیه حکومت عربستان را رقم بزند.
آسیا تایمز نوشته است که عربستان در یمن کاری از پیش نخواهد برد. کشوری که با کارگران میهمان و اجاره ای ارتش ساخته است نمی تواند موفقیتی کسب کند.
«هزاران بنگلادشی و نپالی و برخی از ملیت های دیگر لباس نظامی ارتش عربستان را به تن کرده و در مرزهای این کشور منتظر دستور حمله هستند اما این ارتش اجاره ای دارای قدرت واقعی نیست.»
آسیا تایمز در این گزارش تصریح کرده است که همه چالش هایی که برشمرده شد از ناحیه خود حکومت ریاض ایجاد شده و خود آل سعود سرمنشاء همه مشکلات است.