پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گزارش يکي از رسانه هاي معتبر پاکستان به نقل از منابع ديپلماتيک حاکي است که بعد از گذشت نزديک به سه ماه از اتخاذ موضع بيطرفي پاکستان در قبال جنگ يمن، اين کشور همچنان تحت فشار عربستان براي پيوستن به حمله نظامي عليه مردم يمن است.
در گزارشي که روزنامه انگليسي زبان نيشن پاکستان در شماره روز دوشنبه خود به نقل از يک ديپلمات خارجي مقيم اسلام آباد منتشر کرده، آمده است: مدتي است که عربستان دوباره پاکستان را تحت فشار قرار داده و با ارسال پيام هايي، از اين کشور خواسته است تا خوب فکر کند و ببيند که آيا ادامه موضع بيطرفي آن در قبال حمله نظامي به يمن، به نفع پاکستان است يا خير؟
خبرنگار ايرنا در اسلام آباد در تماس تلفني با سردبير تحريريه روزنامه نيشن، نام اين ديپلمات را جويا شد و در نهايت مشخص شد که يکي از ديپلمات هاي سفارت بحرين در پاکستان، اين مطالب را در گفت و گو با اين روزنامه مطرح کرده است.
روزنامه نيشن به نقل از ديپلمات بحريني بدون اشاره به نام او نوشته است: ارسال چنين پيام هايي از سوي رياض براي اسلام آباد، در شرايطي که عربستان موج جديدي از حملات خود را عليه يمن آغاز کرده است، به اين معنا است که عربستان مي خواهد به پاکستان بگويد که آيا اين کشور بالاخره مي خواهد با رياض همراه شود يا نه؟
بحرين يکي از هم پيمانان اصلي عربستان در منطقه خليج فارس است.
اين ديپلمات گفته است: با شکست مذاکرات ژنو، عربستان حتي شديدتر از گذشته خواستار مشارکت عملي پاکستان در جنگ عليه يمن است.
نيش در ادمه گزارش خود آورده است: اگرچه دولت پاکستان و به ويژه شخص محمد نواز شريف نخست وزير اين کشور روابطي نزديک با عربستان دارد و در روزهاي نخست آغاز بحران يمن، تمايل زيادي براي دادن پاسخ مثبت به درخواست عربستان براي ملحق شدن به ائتلاف عربي حمله به يمن داشت، اما قطعنامه اي که از سوي پارلمان پاکستان مبني بر ضرورت اتخاذ موضع بيطرفي پاکستان در قبال مساله يمن و ضرورت عدم مداخله پاکستان در اين جنگ تصويب شد، دولت را مجبور به اتخاذ موضع بيطرفي کرد.
يکي از دوستان نزديک به نخست وزير پاکستان نيز به روزنامه نيشن گفته است: امروز عربستان از پاکستان سوال مي کند که آيا اين کشور بعنوان يک دوست نزديک، چه کاري براي رياض انجام داده است. در شرايط کنوني که مساله يمن مطرح است، عملکرد ما براي عربستان به عنوان يک کشور دوست، بسيار ضعيف و تقريبا هيچ است. عربستان اصلا از عملکرد ما راضي نيست.
عربستان سال گذشته يک و نيم ميليارد دلار به پاکستان هديه کرد و از آن به عنوان کمک بلاعوض رياض به اسلام آباد نام برده شد اما اکنون مشخص شده است که اين اقدام عربستان، چندان هم بلاعوض نبوده و اکنون رياض از اسلام آباد انتظارهاي فراواني دارد.
نيشن در ادامه گزارش خود مي نويسد: اکثريت مردم پاکستان اين روزها بطور بي سابقه اي از سياست ها و اقدامات عربستان و هم پيمانان اين کشور در منطقه خليج فارس انتقاد مي کنند و از آن به شدت عصباني هستند.
براساس گزارش اين رسانه پاکستاني، تنها برخي گروه هاي پاکستاني هستند که از عربستان حمايت مي کنند و اين گروهها، کساني نيستند جز گروه هاي افراطي نظير 'جماعت الدعوه' که بطور علني و آشکارا از اين کشور مي خواهند که براي مبارزه با گروه هاي يمني و حمايت از عربستان، به آن منطقه نيروي نظامي اعزام کند.
ژنرال طلعت مسعود، مقام بازنشسته ارتش پاکستان و از تحليل گران برجسته پاکستاني در اين زمينه به روزنامه نيشن گفته است: پاکستان براي مشارکت در جنگ عليه گروه هاي يمني، ترديد دارد و با احتياط در اين زمينه عمل مي کند.
پرويز اقبال چيما يکي از تحليل گران سياسي پاکستان و يکي از اعضاي هيات علمي دانشگاه دفاع ملي پاکستان هم معتقد است که پاکستان مي خواهد مساله يمن از طريق گفت و گو حل شود.
ظفر نواز جسپال يکي ديگر از کارشناسان مسايل سياسي پاکستان نيز معتقد است که اگرچه عربستان در شرايط مختلف از پاکستان حمايت کرده است، اما پاکستان بايد به دنبال راه حل صلح آميز مساله يمن باشد.
نيشن در پايان گزارش خود نوشته است: با وجود تمام اين مسايل، صداهاي منطقي تري هم امروز در پاکستان شنيده مي شود که به دولت اين کشور نسبت به عواقب وفاداري بيش از حد به عربستان هشدار مي دهند و معتقدند که نزديک شدن بيش از حد پاکستان به عربستان، مي تواند به ضرر پاکستان به ويژه به ضرر روابط خوب و راهبردي اين کشور با برخي همسايگان کليدي شود.