arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۳۲۷۷
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۸ - ۱۴ تير ۱۳۹۴
باید از سیاست بانک مرکزی دفاع تمام قد کرد؛

اظهارات تامل‌برانگیز مدیرعامل موسسه عسکریه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برای نخستین بار شهریورماه 91 بود که بانک مرکزی، استفاده از نام مقدس ائمه(ع) برای نامگذاری موسسات مالی‌ ‌و‌ اعتباری‌ را ممنوع اعلام کرد. این بخشنامه در پی تاکید محمود بهمنی ریاست وقت کل بانک مرکزی مبنی بر عدم استفاده موسسات مالی و اعتباری در شرف تاسیس، شرکت‌های تعاونی اعتبار و صندوق‌های قرض الحسنه از نام مقدس و متبرک ائمه اطهار (ع) صادر شده بود.

در این بخشنامه آمده بود: «استفاده از اسامی‌‌14 معصوم (ص) برای این موسسات ممنوع است. بدیهی است هر موسسه ، شرکت تعاونی اعتبار و صندوق قرض الحسنه که از اسامی این بزرگواران استفاده ‌نموده،‌ بایستی هر چه سریع‌تر نسبت به اصلاح تابلوی خود اقدام کند. در غیر این صورت ، روند صدور مجوز آن متوقف خواهد شد و براساس قانون تنظیم بازار غیرمتشکل مصوب سال 1383 و تبصره 1‌و‌3 ماده 96 قانون برنامه پنجم توسعه، نیروی انتظامی از ادامه فعالیت آن جلوگیری به عمل خواهد آورد. این اطلاعیه به منزله اعلام کتبی به کلیه موسسات پولی و صندوق‌های قرض ‌الحسنه است و عدم اطلاع از مفاد آن، رافع مسئولیت اعضای هیات مدیره و مدیرعامل نخواهد بود.»

از آن پس، موسساتی که نام ائمه اطهار (ع) داشتند، به جنب و جوش افتادند و در این میان، برخی‌ها نام خود را تغییر دادند و برخی دیگر هم نسبت به این اطلاعیه واکنشی نشان ندادند.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، سیاست بانک مرکزی برای تغییر نام موسساتی که از نام ائمه اطهار استفاده کرده‌اند، تغییر نکرد و این بار ولی الله سیف جلوی دوربین‌های تلویزیونی گفت: «حتما این بخشنامه را که نباید نام ائمه بر بانک‌ها و موسسات گذاشته شود، اجرا می کنیم و هیچ گونه حمایت غیر اصولی در این زمینه وجود ندارد و در صورتی که موفق نشدیم، قطعا به دخالت افراد ارتباط ندارد بلکه خودمان کوتاهی کرده‌ایم.»

این موضع‌گیری قاطعانه سیف، راه را برای تمام موسساتی که می‌خواستند بخشنامه بانک مرکزی در دوره گذشته را اجرا نکنند، بست.

حال پس از گذشت حدود 10 ماه از آن اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، مدیرعامل مؤسسه اعتباری عسکریه در جدیدترین موضع‌گیری خود از چرایی تغییر نامه این موسسه گفته است: برداشت اشتباه عرب‌ها، دلیل تغییر نام این مؤسسه است.

سید امین جوادی افزوده است: هرگونه فشار از ناحیه بانک مرکزی برای این تغییر نام مؤسسه را تکذیب می‌کنم؛ عسکر، به معنی ارتش بوده و در مورد تغییر نام هیچ فشاری به این مؤسسه وارد نشده است.

حداقل انتظار از مدیرعامل موسسه اعتباری عسکریه که در لباس روحانیت نیز هستند، این بود که بیاید و بگوید به خاطر ارادت ویژه به اهل بیت می‌خواهیم نامه موسسه را تغییر دهیم نه برداشت اشتباه اعراب، تا ذخیره دنیا و آخرتشان هم شود.

نتکه قابل توجه اینکه براساس اعلام سایت این موسسه، صندوق قرض الحسنه عسکریه در روز ولادت امام حسن عسگری در سال 1366 با سرمایه اولیه 19 هزار ریال افتتاح شده بود.

از سایر موسسات و صندوق‌هایی که از نام ائمه اطهار (ع) استفاده می‌کنند، انتظار می‌رود نسبت به تغییر نام خود در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام کنند.
نظرات بینندگان