arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۴۷۴۴
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۵ - ۲۱ تير ۱۳۹۴

نماينده مجلس: تعداد دکل هاي گمشده زياد است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به موضوع دکل گمشده گفت: تعداد دکل ها يک يا دو دکل نيست بلکه بسيار بيشتر از تعدادي است که مطرح شده است.

حسين دهدشتي روز يکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: موضوع دکل در قالب شرکت تاسيسات دريايي که داراي ابهامات فراواني بود در بهمن ماه سال 90 به صورت يک تخلف محرز شد و با پيگيري هاي صورت گرفته، قرار شد که مديريت وقت شرکت تاسيسات دريايي، گزارشي تکميلي را به کميسيون انرژي ارايه دهد که هرگز اين گزارش ارايه نشد.

نماينده مردم آبادان در مجلس ادامه داد: در سال 93 درخواست تحقيق و تفحص با امضاي 16 نماينده به هيات رييسه کميسيون انرژي ارايه شد اما نمايندگان با اين استدلال که چون سازمان بازرسي براي رسيدگي به اين تخلف ورود پيدا کرده است، به آن راي ندادند اما مجددا ما آن را پيگيري کرديم که به زودي در جلسه علني مجلس اعلام وصول مي شود.

وي با بيان اين که تخلفات صورت گرفته در شرکت تاسيسات دريايي مربوط به 20 سال گذشته است، ادامه داد: سازمان بازرسي يک سال است که وقت خود را بر روي اين موضوع گذاشته و در اين يک سال هم جلساتي با نمايندگان کميسيون انرژي برگزار کرده و مسايلي را که مطرح کرديم رسيدگي کردند.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: درخواست تحقيق و تفحص ما از پيگيري سرنوشت همين دکلي که امروز ما خبرهايش را مي شنويم، شروع شد و طبق روال، اواخر آذرماه سال 93 در کميسيون مطرح و نهايتا راي گيري شد که البته راي نياورد.

دهدشتي ادامه داد: تخلف در شرکت تاسيسات دريايي بسيار گسترده است که يکي از آن ها تخلف در قراردادها است و دکل ها زيرمجموعه اين قراردادها مي شوند البته تخلفات ديگري نيز وجود دارد که مي توان به تاسيس شرکت هاي سوري زيرمجموعه شرکت تاسيسات دريايي اشاره کرد.

وي اضافه کرد: مهم ترين تخلف آن ها بحث سهام و نحوه واگذاري سهام آن ها بوده به شکلي که براي اجراي پروژه هايي که اين شرکت با وزارت نفت قرارداد دارد فقط 64 ميليارد دلار دريافت کرده و دکل ها نيز زيرمجموعه شرکت هاي صوري شرکت تاسيسات دريايي مي شود.

اين نماينده مجلس با بيان اين که به نظر مي رسد از ابتداي شکل گيري شرکت تاسيسات دريايي، تخلفات گسترده اي در اين شرکت رخ داده است، ادامه داد: گزارش هايي به ما رسيده که حجم ابهامات بسيار زياد بوده يعني اين که شرکت هاي صوري با امکانات شرکت تاسيسات دريايي تاسيس شده که از امکانات بزرگ ترين شرکت فراساحلي کشور استفاده کرده اند و شرکت تاسيسات دريايي دوباره سهام آن ها را خريداري کرده است.

دهدشتي ادامه داد: شرکت تاسيسات دريايي حداقل 30 شرکت زيرمجموعه دارد که يکي از آن ها شرکت کيتو و گلوبال مي باشد که نحوه شکل گيري سهام آن ها داراي ابهام است.

وي اضافه کرد: چون 51 درصد سهام شرکت تاسيسات دريايي متعلق به صندوق بازنشستگي و 48 درصد ان متعلق به بنياد تعاون ناجا است، نمايندگان را براي تحقيق و تفحص از آن حساس کرده اند البته مي توان گفت به طور کلي شرکت هايي که بر آنها نظارتي نيست قطعا حياط خلوت مي باشد.

اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سوال که حجم تخلفات صورت گرفته در شرکت تاسيسات دريايي چه قدر بوده است؟ گفت: تخلفات صورت گرفته در تاسيس شرکت هاي زيرمجموعه اين شرکت چندين برابر گم شدن يک دکل است به شکلي که شرکت تاسيسات دريايي بر روي کاغذ حدود 600 تا 700 ميليارد تومان سرمايه دارد و در اواخر دولت دهم حدود 6 ميليارد دلار نيز قرارداد اجراي پروژه انعقاد کرده اما متاسفانه پيشرفت پروژه نسبت به پول گرفته شده نيست.

نادر قاضي پور نيز در اين زمينه در جمع خبرنگاران گفت: اگر تحقيق و تفحص در خصوص شرکت تاسيسات دريايي در جلسه علني اعلام وصول شود يقينا مشخص مي شود که دکل هاي بسياري گم شده که بايد پيدا شود و هزينه هاي زيادي در صنايع دريايي شده است که بايد پاسخگو باشند.

وي با درخواست از قوه قضاييه براي رسيدگي به اين پرونده ادامه داد: ما بسيار خوشحاليم که پرونده بقايي و سرمايه گذاري وي در خارج از کشور در قوه قضاييه در حال رسيدگي است و از قوه قضاييه هم مي خواهيم که به پرونده ديگر مسوولين متخلف نيز رسيدگي شود.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان