arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۵۰۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۱ - ۲۳ تير ۱۳۹۴

بالگرد شرکت نفت در آب‌های خلیج فارس سقوط کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 بخشدار جزیره خارک گفت: یک فروند بالگرد شرکت فلات قاره با چهار سرنشین پس از 10 دقیقه پرواز از سکوی نفتی ابوذر در خلیج فارس از صفحه رادار ناپدید شد.

عسکر زارعی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بالگرد یادشده برای انتقال یک بیمار به بوشهر در ساعت 22 و 10 دقیقه دوشنبه شب از سکوی نفتی یادشده به پرواز درآمده بود که پس از طی 20 مایل از طول مسیر 70مایلی تا بوشهر بدون هیچ گونه حالت اضطرار از رادار پایگاه پدافند هوایی خارک و رادار شناورهای نیروهای دریایی مستقر در خلیج فارس خارج و هیچ ارتباطی نیز برقرار نشده است.

وی یادآورشد: سرنشینان این بالگرد شامل دو نفر خلبان، یک نفر بیمار و یک نفر همراه بوده است.

بخشدار جزیره خارک اضافه کرد: پس از اطلاع این موضوع کمیته مدیریت بحران جزیره خارک تشکیل شد و 9 اکیپ شامل شناورهای ناجی اداره بنادر و دریانوردی، فلات قاره، نیروهای دریایی سپاه و ارتش و مرزبانی برای گشت در دریا بر اساس مختصات دریافت شده از رادار اعزام شدند.

زارعی ادامه داد: باتوجه به فقدان بالگرد شب پر مجهز به نورافکن در استان بوشهر با روشن شدن هوا برای گشت هوایی نیز بالگرد به منطقه اعزام شده است اما تاکنون هیچ اثری از بالگرد ناپدید شده از صفحه رادار یافته نشده است.

وی بااشاره به اینکه عمق آب دریا در محدوده یادشده 40 متر است گفت: احتمال اینکه بالگرد یادشده پس از نقص فنی سیستم برقی غرق شده باشد وجود دارد.

بخشدار جزیره خارک اضافه کرد: هرچند غواصان نیز برای یافتن اثری از لاشه بالگرد یا سرنشینان آن به منطقه اعزام شده است اما هنوز تلاش های آنها نیز ثمر بخش نبوده است.

وی گفت: براساس اطلاعات موجود در صفحه رادار بالگرد یادشده با سرعت 110 نات باید مسیر سکوی نفتی ابوذر تا بوشهر را 40 دقیقه طی می کرده است.

مجتمع نفتی ابوذر در 75 کیلومتری غرب جزیره خارک، شامل سه سکوی اصلی بهره برداری AA، AB و AC است که از این میدان بیشترین میزان نفت کشور در خلیج فارس تولید می شود.

بر اساس برآوردها، حدود چهار میلیارد بشکه نفت خام درجا در مخزن میدان ابوذر وجود دارد که 20 درصد آن قابل برداشت است .

این میدان سال ١٣٤٩ با حفر شش حلقه چاه، اقتصادی شناخته شد و عملیات بهره برداری از آن به طور کامل سال ١٣٥٥ آغاز شد.

اکنون بهره برداری از این میدان بر عهده شرکت نفت فلات قاره ایران، یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده نفت دریایی جهان است.

نفت تولیدی این میدان از سکوی AB از طریق خط لوله ای به طول ٨١ کیلومتر به ساحل خشکی در جزیره خارک منتقل و از آنجا پس از فراورش صادر می شود.
نظرات بینندگان