پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بررسي سبد كالاي اقشار ضعيف جامعه نشان مي دهد اين گروه از بسياري از اقلام كالايي و خدماتي بهرهاي نبردهاند. هرچه از دهك اول به سمت دهكهاي پايين جامعه مي رويم ميزان استفاده از كالاها از تمام انواع خوراكي، آشاميدني، خدمات، مسكن، پوشاك و ... كاهش مييابد. در برخي از موارد اصلا ردي در سبد كالاي اين گروه نمي توان پيدا كرد و برخي ديگر تمام درآمد ماهيانه اين خانوارها را به خود اختصاص مي دهد.
به گزارش تابناک، در بين همه هزينههاي ماهانه يك خانوار در دهك اول تكنولوژي در چه مرتبه اي قرار دارد؟ شايد تلفن همراه به عنوان ابتدايي ترين نماد تكنولوژي بتواند مصداقي براي بررسي حجم استفاده در ميان اقشار گروه اول باشد.
در بررسي گزارشهاي اعلامي مركز آمار ديده ميشود كه با وجود گستردگي استفاده از اين ابزار در كشور اما سهم افراد كمدرآمد از اين وسيله ارتباطي اندك است.
افراد استفاده كننده از تلفن همراه كه درگروه درآمدي اول جامعه يعني جزو ضعيفترين اقشار قرار دارند كمتر از نصف كل جمعيت اين گروه است، يعني كمتر از 50 درصد از افراد دهك اول داراي تلفن همراه هستند. اگر در بُعد خانوار بخواهيم بررسي كنيم از يك خانواده چهار نفره اين گروه تنها دو نفر تلفن همراه دارند.
اين عدد در كل كشور بسيار بزرگتر است به طوريكه 92 درصد از جمعيت كشور صاحب تلفن همراه هستند كه بيشترين فراگيري در دهك دهم با 97.5 درصد و كمترين آن در دهك اول با 48.9 درصد ديده مي شود. به اين ترتيب ميزان استفاده گروه دهم تقريبا دو برابر دهك اول بوده است.
فراگیری تلفن همراه درحدی است که از دهک سوم درآمدی تا دهک دهم تقریبا تمام گروهها بالای 90 درصد از این خدمات الکترونیکی بهره برده اند. البته درصد دارا بودن تلفن همراه در دهک دوم و سوم نیز بالا بوده و به ترتیب 77 و 87 درصد از این دو گروه از تلفن همراه استفاده میکنند.