arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۶۰۴۱
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۰۹ - ۲۹ تير ۱۳۹۴

دومين پرسش و پاسخ تلگرامي معاون مطبوعاتي

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسين انتظامي در جلسه دوم پرسش و پاسخ با خبرنگاران در تلگرام به پرسش‌هاي باقيمانده از نشست اول پاسخ داد.

به گزارش اعتماد، در اين جلسه كه شب عيد فطر برگزار شد، معاون مطبوعاتي وزارت ارشاد در پاسخ به «اعتماد» در مورد ايجاد نظام صنفي گفت: «پيگيري براي تصويب قانون «سازمان نظام رسانه‌اي» از برنامه‌هاي جدي من بوده است.

 پيش‌نويس آن نيز منتشر و از اصحاب رسانه، نظرخواهي شد. مجموع اظهارنظرها به گونه‌اي بود كه درخواست توقف آن را داشتند. اگرچه نظر شخصي‎ام عوض نشده و وجود اين سازمان صنفي و غيردولتي را يكي از گلوگاه‌هاي اصلي حل بسياري از معضلات موجود مي‌دانم اما به احترام اين درخواست‌ها، كار را در همان مرحله متوقف كرديم.

البته در اين فاصله، فعالان رسانه‌اي متعددي نيز بر اصلاح متن قبلي و پيگيري مجدد تاكيد داشته‌اند. متن‌هايي را نيز داده‌اند كه گروهي مشغول كار روي آنها هستند.

به زودي پيش‌نويس «قانون رسانه‌هاي همگاني» كه اصلاح و تكميل قانون مطبوعات فعلي است و جزو تكاليف برنامه‌هاي چهارم و پنجم بوده است منتشر و سپس تقديم دولت مي‌شود تا مسير حقوقي خود را طي كند.

 پس از آن با نظر همكاران رسانه‌اي، تهيه پيش‌نويس جديد براي قانون سازمان نظام رسانه‌اي در دستور كارمان قرار مي‌گيرد. اگر پيش‌نويس جديد توانست نمره قبولي از نظر اهالي رسانه بگيرد كه فبها وگرنه متوقف مي‌شود.»

 انتظامي همچنين در پاسخ خبرنگاري كه در مورد تعريف ايشان از خبرنگار آزاد پرسيد، گفت: «خبرنگار آزاد در كشور ما متاسفانه تعريف غلطي پيدا كرده كه با استاندارد جهاني مغايرت دارد. خبرنگاران آزاد كساني هستند كه از فرط حرفه‌اي بودن در قالب يك رسانه نمي‌گنجند و كارهاي خود را به رسانه‌هاي مختلف مي‌فروشند و از قضا خيلي هم گران مي‌فروشند و خيلي هم خواهان دارند.

 اين گروه از آنجا كه در هيچ رسانه‌اي شاغل نيستند لازم نيست تابع سياست‌هاي سختگيرانه حرفه‌اي يك رسانه هم باشند. در كشور ما عمدتا نوآمدگان را خبرنگار آزاد مي‌نامند يعني آناني كه هيچ رسانه‌اي حاضر نيست قيمت همكاري ثابت آنان را بپردازد، آنان را بيمه كند، قرارداد ثابت ببندد و... لذا اين عزيزان به صورت همزمان مجبورند با چند رسانه كار كنند.

گروه حرفه‌اي‌تر با سياست‌هاي فعلي وزارت ارشاد در رسانه‌ها جذب شدند يا از كميته صدور كارت حرفه‌اي روزنامه‌نگاري، كارت گرفته‌اند. نسبت به گروه دوم هم تكليف داريم با توسعه آموزش‌ها و كسب مهارت و برقراري بيمه آماتوري، حداقل‌ها را برايشان فراهم كنيم.»
نظرات بینندگان