پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان برای شرکت در جلسه سالانه صندوق اوپک به منظور توسعه بینالمللی(OFID) راهی وین پایتخت اتریش شد.
به گزارش مهر، در این نشست صورت های مالی صندوق اوپک، انتخاب حسابرسان مستقل، گزارش وضعیت صندوق مشترک برای تجارت، حسابداری منابع مالی صندوق اوپک، انتخاب رئیس و نائب رئیس شورای وزیران، از جمله مباحث دستور کار است.
این صندوق برای تصمیم گیری های راهبردی و اجرایی دارای دو رکن اصلی است؛ نخست اجلاس وزرای کشورهای عضو که هر سال یکبار برگزار می شود و علاوه بر وظیفه بررسی عملکرد صندوق، راهبردهای دراز مدت آن را نیز تعیین می کند. دوم نشست های هیئت مدیره می باشد که چهار بار در سال تشکیل می شود.
هیئت مدیره علاوه بر بررسی وضعیت و عملکرد مالی صندوق و نظارت بر عملیات اجرایی آن، وظیفه بررسی و تصویب پرونده هایی که قرار است به نفع کشورهای در حال توسعه تأمین مالی شود را نیز برعهده دارد.
هدف از تاسیس صندوق فوق کمک به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه (به جز کشورهای عضو صندوق) از طریق اعطای کمک های بلاعوض و وام های ترجیحی است و در حال حاضر تعداد ۱۲۱ کشور در حال توسعه از قاره های آفریقا، اروپا، آمریکای لاتین، کشورهای حوزه کارائیب و خاورمیانه از تسهیلات صندوق اوپک برای توسعه بین المللی بهرهمند می شوند.
برای اولین بار در اجلاس سران سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که در سال ۱۹۷۵ میلادی در کشور الجزایر برگزار شد، پیشنهاد تاسیس صندوقی به عنوان مجرایی برای اهدای کمک های توسعه ای سازمان اوپک به کشورهای در حال توسعه و کشورهای عقب مانده، توسط وزرای اقتصاد کشورهای عضو مطرح شد و این صندوق رسما فعالیت خود را در سال ۱۹۷۶ میلادی با مشارکت ۱۳کشور عضو و با سرمایه ای بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار به صورت وقف آغاز کرد.
گفتنی است؛ محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، علی طیب نیا وزیر اقتصاد را در این سفر همراهی می کند.