arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۳۶۶
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۷ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

بوی دلار دل بخش مسکن را برد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک کارشناس مسکن عمده دلیل کاهش نرخ رشد ارزش افزوده ساختمان را انتقال سرمایه‌ها از بخش مسکن به بخش دلالی ارز عنوان و اظهار کرد: بوی دلار، دل سازندگان بخش مسکن را برد.

سیامک جولایی اظهار کرد: عمده افرادی که نبض بخش مسکن را در اختیار داشتند کسانی بودند که به فعالیت‌های دلالی می‌پرداختند و نسبتی با ساخت و ساز واقعی نداشتند. این افراد در سال 1391 به دلیل رشد شتابان نرخ ارز، سرمایه‌هایشان را به بخش خرید و فروش دلار منتقل کردند که عامل اصلی کاهش نرخ رشد ارزش افزوده ساختمان توسط بخش خصوصی در سال‌های 1392 و 1393 همین مساله بود.

وی افزود: بسیاری از بساز و بفروش‌ها نه در ساختمان‌سازی و نه در بازار ارز، نفع کشور را در نظر نگرفتند بلکه ملاک آنها کسب سود بدون دردسر بود.

این کارشناس مسکن ادامه داد: در آن شرایط مصرف‌کنندگان واقعی نیز که قصد ساخت و ساز داشتند ریسک نکردند؛ چرا که دلالان بخش مسکن، محاسبات را به هم ریختند و کارهای مشارکتی متوقف و بخش مسکن دچار رکود شد که تا الان هم ادامه دارد.

جولایی با اشاره به سه مقطع سال‌های 71، 81 و 91 که هر سه دهه قیمت مسکن حدود سه برابر شده، خاطرنشان کرد: افزایش نرخ طلا و ارز نقش کاذب و تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد ایران ایفا می‌کند. به طور مثال بعضا نرخ جهانی طلا 3 درصد بالا می‌رود اما در ایران 30 درصد گران می‌شود. بعد از دو سه روز نرخ جهانی طلا مجددا به قیمت قبل برمی‌گردد اما در ایران معمولا دیگر ارزان نمی‌شود که تورم در سطوح مختلف را دامن می‌زند.

وی، قدرت خرید متقاضیان را با قیمت مسکن در حالت نامتعادل دانست و گفت: الان ظاهرا قیمت مسکن حرکت رو به بالا ندارد اما خانه‌های بسیار کمی پیدا می‌شوند که مردم عادی قدرت خرید آنها را داشته باشند.

به گفته این کارشناس مسکن، وام‌های 40، 60 و 80 میلیون تومانی هم نمی‌توانند باعث رونق در بخش مسکن شوند؛ چرا که رقم آنها بسیار کمتر از قیمت خانه است. در کشورهای پیشرفته تقریبا 90 درصد قیمت خانه را وام می‌دهند؛ در حالی که این رقم در ایران حداکثر 30 درصد است. با 80 میلیون تومان نمی‌توان خانه در شهر تهران خرید. لذا وام‌ها عملا به مقصد لازم نمی‌رسند. نتیجه این می‌شود که یا مسکن‌های غیررسمی و ارزان قیمت به شکل حاشیه‌نشینی افزایش می‌یابد یا مردم به سمت اجاره می‌روند که باعث می‌شود قیمت اجاره سرسام‌آور افزایش یابد.

جولایی، عامل دیگر رکود را عدم تقاضای خرید دانست و افزود: با روی کار آمدن دولت روحانی، بسیاری از مردم منتظر هستند تا با توفیق مذاکرات هسته‌یی، قیمت مسکن ارزان شود، لذا اقدام به خرید نکردند که این مساله نیز از عوامل رکود بخش مسکن بود.

وی تصریح کرد: اگر قرار است بخش مسکن سهمی از دارایی‌های آزاد شده داشته باشد باید بسیار حساب شده مدیریت شوند و دارایی‌ها بهتر است صرف تکنولوژی‌های جدید و روش‌های ساخت و ساز ایمن و سریع شوند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
0
2
بهترین راه پایین آوردن هزینه ساخت و ساز و بعد از آن در نظر گرفتن راهکاری برای فروش خانه های خالی دست دلالان می باشد تا به این ترتیب قیمتها به آرامی به سمت تعادل با قدرت خرید پیش رود.
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
1
6
مردم منتظر نتيجه مذاكرات نيستند .....بلكه انچه باعث ركود مسكن است تهي شدن جيب مردم و فقر دامنه دار ناشي از بيكاري و تورم است ....همچنين ماليات ارزش افزوده 9 در صدي و ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
0
4
بااین وامهای مسخره و پیچیده مشکل خرید مسکن هرگزحل نخواهد شد . تازمانی که دولت ازافراد فاقد مسکن به صورت واقعی و جدی حمایت نکند مشکل مسکن حل نخواهد شد و تنوع این وامهای مسخره، فقط اصل قضیه رامشکل و پیچیده ترکرده است و مردم هنوزماهیت این وامهارانمی دانند و این وامهاپرازابهام است .
علی
|
Germany
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
0
1
ای کارشناس با این قیمتهای کاذب بخواب تا صبح دولتت بدمد .
بروجرد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
0
1
فقط مقدار وام مسکن باعث رکود بازار نیست این وام ها با بهره بالا بهدست مردم میرسه و معمولا کسانی دنبال این وام ها هستند که خانه اولی هستند و بضاعت مالی کمی دارند و همچنین اگر وام های مسکن بدون سپرده یا با سپرده کمتر در اختیار مردم قرار میگرفت مشکل خرید مسکن افراد کم درامد کمتر بود در ضمن مقدار وام مسکن یک سوم پول خرید خانه را هم کفاف نمیده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
0
0
فقط میتونم بگم وای به حال مردم فقیر و بی بضاعت. مردم ایران متاسفانه خیلی نسبت بهمدیگر بی رحم تر و بی انصاف شد ه اند. این بود هدف انقلاب و امام راحل. روز به روز تضاد طبقاتی بیشتر میشه
نظرات بینندگان