پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نشست خبری رییس سازمان لیگ و مسئولان فوتبال ایتالیا با دو چالش جدی همراه بود؛ ابتدا اختلاف فاحش حق پخش تلویزیونی و پس از آن عدم مجوز به تیمهای بدهکار برای شرکت در لیگ.
به گزارش ایسنا، در حالی که ماریو گالاووتی و رمولو ماریو گای مدرسان مدیریت بازاریابی و صدور مجوز حرفهای از ایتالیا از بامداد شب گذشته به ایران آمده بودند تا درباره صدور مجوز حرفهای و بازاریابی در فوتبال با مسئولان فوتبال ایران نشستهایی را برگزار کنند، اما در نشست خبری مربوط به این موضوع خبرنگاران سوالاتی را از آنها پرسیدند که به وضوح میتوان اختلاف فاحش فوتبال ایتالیا با ایران را در پاسخهای آنها ملاحظه کرد.
مهدی تاج در ابتدای این نشست با اشاره به این که قرار است برای صدور مجوز حرفهای و بازاریابی با مدرسان مدیریت بازاریابی و صدور مجوز حرفهای از ایتالیا جلساتی را برگزار و طراحیهای لازم را انجام دهیم گفت: امروز جلسهای با حضور کلیه مسئولان سازمان لیگ برگزار شد و بعد از ظهر هم در بخش صدور مجوز حرفهای و بازاریابی در برج میلاد با مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ جلسهای را برگزار خواهیم کرد تا ارتباط با همه مسائل از جمله درآمدها بحث کنیم. ما مسیری را شروع کردهایم که به سمت استانداردهای لازم حرکت کنیم اما در قطعا در این مسیر انتقادات و سختیهایی وجود دارد ، ولی اگر این حرکت را ادامه ندهیم دو سال آینده نیز باید به سختی مسیر را طی کنیم.
تاج ادامه داد: ما مشکلات زیادی در زمینه درآمدزایی، استانداردها و سخت افزارها داریم. هر چند تعدادی ورزشگاه A آسیا داریم اما باید سایر ورزشگاهها را نیز بهبود ببخشیم.
رییس سازمان لیگ درباره حضور مدرسان ایتالیایی در ایران، خاطر نشان کرد: به تمامی باشگاهها مراجعه خواهیم کرد و در شهریور یا مهر ماه نیز مدیران باشگاهها به ایتالیا میروند و کارگاه های آموزشی را پشت سر میگذارند.
او همچنین در حاشیه این نشست در گفتوگوی تلویزیونی درباره وضعیت بازگشت کیروش اظهار کرد: به نفع فوتبال است که کیروش زودتر برگردد و به تیم ملی کمک کند.
تاج در پاسخ به این سوال که زمان دقیق بازگشت کیروش را میدانید، گفت: ما خبر داریم، شما هم تلاش کنید این اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست خبری گالاووتی که مدیریت بخش بینالملل و معاونت فدراسیون فوتبال ایتالیا را بر عهده دارد و جزو مدیران بخش فیفا و عضو شورای حل اختلاف بازیکنان در یوفاست، گفت: در اکتبر با رییس فدراسیون فوتبال ایتالیا به ایران آمدیم و قراردادی مهم امضا کردیم. علاوه بر این لیگ برتر فوتبال ایران را شناختیم و با آکادمی فوتبال ایران آشنا شدیم و نشستی در این زمینه در ایتالیا برگزار شد. به اطلاع می رسانم به غیر از این، پروژه مهمی بین مدیران باشگاههای ایتالیا و ایران خواهیم داشت که کار را پیش ببریم.
وی ادامه داد: فوتبال ایتالیا چهار بار قهرمان جهان شده است و چندین بار قهرمان اروپا بودهایم و تیم زیر 21 سال ایتالیا نیز پنج بار قهرمان اروپا شده است بنابراین از لحاظ تجربه فوتبال بسیار بالا هستیم. برای ما این مساله مهم است که چگونه این تجربیات را با یک کشور با ارزش تقسیم کنیم. نتیجههایی که تیم ملی فوتبال ایران گرفته است به خصوص در آخرین جام جهانی که در آن حضور یافته است خیلی جالب بوده و نشان میدهد که فوتبال ایران دارای سبک است.
گالاووتی با بیان این که می دانیم فوتبال ایران در آسیا مقام اول را دارد، بیان کرد: ساختارهای واقعی در فوتبال ایران لازم است تا شرایط حرفهای ایجاد کند و باشگاهها به معنای واقعی خصوصی شوند و بتوانند روی پای خودشان بایستند.
در ادامه ماریو گای که 14 سال معاونت باشگاه یوونتوس را بر عهده داشته است و رییس مارکتینگ این باشگاه بوده و علاوه بر این سه سال معاونت برنامهریزی لیگ امارات را در کارنامه دارد، بیان کرد: نقاط مشترکی بین فوتبال ایران و ایتالیا وجود دارد که باعث نزدیکی این دو کشور از طریق فوتبال به هم میشود. فوتبال ایران هم اکنون در نقطه مثبت حساسی پس از توافقات قرار دارد و میتواند نگاه خاصی به ایران به وجود آورد. فوتبال قدرتش بالاتر از سیاست است. مردمی که فوتبال را دنبال میکنند بسیار زیاد هستند و فوتبال میتواند نگاه دنیا را به ایران عوض کند. مردم دنیا که کشوری را از دور می بینند برای شناسای اش ابتدا از طریق ورزش اقدام میکنند که در راس همه آنها فوتبال قرار دارد.
وی ادامه داد: مساله مالی و مارکتینگ برای پیشرفت بسیار مهم است. همان طور که می دانید ایران کشوری بزرگ است و بسیاری دوست دارند در آن ورود کنند. مساله اقتصادی، مسالهای مهم است که میتواند یک کار را پیش ببرد.
اختصاص یک میلیارد و 200 میلیون یورو به حق پخش فوتبال در ایتالیا
در ادامه گالاووتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که حق پخش تلویزیونی فوتبال در ایتالیا چه میزان است و چگونه به باشگاهها اختصاص مییابد، گفت: فوتبال بینالمللی بدون درآمدزایی نمیتواند روی پای خودش بایستد، در حقیقیت فوتبال اروپا بر این اساس سه جام جهانی اخیر را به خود اختصاص داده است. همه این موضوع را متوجه شدهاند و اسپانیا برای سرمایهگذاری و حق پخش در این زمینه ورودی جدی کرده است. قانونی در ایتالیا وجود دارد که حق پخش تلویزیونی به صورتی که هم اکنون در ایتالیا اجرایی میشود پیش برده شده و در ارتباط با آن هزینههای لازم اختصاص یابد.
وی ادامه داد: ما یک میلیارد و 200 میلیون یورو از حق پخش تلویزیونی هزینه گرفتهایم. 20 باشگاه داریم که میان آنها به صورت مساوی ابتدا بخشی از این پول را تقسیم میکنیم و مابقی آن را به صورت رنکینگ، تاریخچه، تماشاگر اختصاص میدهیم. ما اولین کشوری بودیم که این مساله را مدنظر قرار دادیم و پس از ما انگلیس ، آلمان و اسپانیا به این سمت روی آوردند.
در ادامه ماریو گای در تکمیل صحبتهای گالاووتی خاطر نشان کرد: مساله مهم این است که ورزش در تلویزیون از جایگاه والایی برخوردار است. تلویزیونها به دو قسمت تقسیم میشوند. تلویزیون هایی که از تبلیغات اعتبار میگیرند و تلویزیونیهایی که پول عضوها را میگیرند و فقط پخش مستقیم انجام میدهند. درست است که برای تلویزیون فوتبال از جایگاه بالایی برخوردار است، اما بدون تلویزیون هم جایگاه فوتبال قابل توصیف نیست. واضح است که هر چقدر ارزش فوتبال بالا برده شود هر دوی اینها رشد بالایی خواهند داشت.
گالاووتی پس از آن در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا به باشگاههای بدهکار در فوتبال ایتالیا مجوز حضور در لیگها داده میشود، گفت: یکسری قوانین در فوتبال ایتالیا وجود دارد که خیلی سخت آنها را اجرا میکنیم. در حقیقت برای مدیریت باشگاهها گواهی داریم که باید تمامی باشگاههای آن را داشته باشند. هر باشگاهی که میخواهد به صورت حرفهای فعالیت کند این نیست که پولی داشته باشد یا هزینه های قبلی را بدهد، بلکه باید سرمایهای در اختیار داشته باشد که نشان دهد آمادگی لازم برای حضور در لیگ دارد و میتواند هزینههایی را که عنوان کرده پرداخت کند، در غیر این صورت ابتدا از خرید بازیکن منع میشود و در صورتی که نکات منفی بالاتری داشته باشد مجوز حضور در لیگ به آنها داده نمیشود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا فدراسیون فوتبال ایتالیا و سازمان لیگ این کشور از یکدیگر جدا هستند یا خیر؟ گفت: در حقیقت استقلال سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال ایتالیا مربوط به این کشور نیست بکه مدلی است که در اروپا و فیفا نیز وجود دارد. سازمان لیگ از لحاظ درآمدزایی کاملا مستقل است و تمامی کارهایش را به صورت مستقل انجام میدهد. به طور مثال ما از درآمد یک میلیارد و 200 میلیون یورویی خود از حق پخش 10 درصد آن را به باشگاههایی اختصاص میدهیم که از شرایط مالی مطلوبی برخوردار نیستند و در لیگهای پایینتر بازی میکنند. در فوتبال ایتالیا فدراسیون در شهر رم و سازمان لیگ در شهر میلان قرار دارد.
در پایان این نشست خبری گای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا اصلا در باشگاههای ایتالیا باشگاه دولتی وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: این یک قانون است که باشگاهها یک بنگاه اقتصادی و خصوصی باشند.