پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا، علی شمخانی با تجلیل از ایستادگی دولت، مردم و ارتش سوریه طی چهار سال گذشته در برابر گروههای تروریستی که منجر به روشن شدن ماهیت ضد انسانی این گروه ها و درک غیرقابل کنترل بودن تروریسم گردید، تاکید کرد: داعش تهدیدی جهانی است و حامیان مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آن ها در آینده باید نسبت به این اقدامات خود که شراکت در کشتار انسان های بیگناه است پاسخگو باشند.
دریابان شمخانی افزود: راه حل سوریه، تلاش مضاعف برای آزاد سازی مناطق تحت اشغال تروریستها به منظور بازگرداندن امنیت و آرامش به شهروندان و پیگیری مسیر گفتوگوهای سوری- سوری برای دستیابی به وفاق ملی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: هرگونه مداخله نظامی کشورهای خارجی در بحران سوریه غیر قابل قبول بوده و ضمن تضعیف نهادهای حاکمیتی مشروع و مورد حمایت مردم، موجب تصاعد بحران و گسترش تروریسم و ناامنی خواهد شد.
وی گفت: چرخش نگاهها به سمت تعامل با سوریه و اعتراف به لزوم اتخاذ گزینه های سیاسی نشان دهنده دست برتر سوریه و متحدان آن و اثبات مواضع اصولی در احترام به خواست مردم و دموکراسی است.
نماینده مقام معظم رهبری با اشاره به ضرورت گسترش تلاش های سیاسی برای رفع بحرانهای جاری در منطقه تاکید کرد: مسیر طی شده از سوی ایران در موضوع پرونده هسته ای نشان داد که می توان منطق و گفتوگو را جایگزین خشونت و تهدید نمود.
علی شمخانی با تاکید بر ضرورت توسعه گفتوگو و همکاریهای منطقهای برای از میان بردن عوامل ناامنی و بی ثباتی اظهار داشت: نقش آفرینی و مشارکت فعال و مسئولانه کشورهای منطقه ، زمینه لازم برای رفع تهدید اصلی منطقه که رژیم صهیونیستی است و بیشترین نفع را از گسترش تروریسم برده است فراهم می نماید.
ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از آخرین تحولات میدانی این کشور و پیشروی ها در نبرد با گروه های تکفیری، پیگیری مسیر دیپلماتیک برای عبور از بحران را یکی از گزینه های مهم دانست و افزود: دولت سوریه همواره با مخالفان غیر مسلح که به حفظ یکپارچگی کشور علاقه مند هستند به گفتوگو پرداخته است.
وی با تقدیر از حمایت های گسترده جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت سوریه، دستیابی به راه حل پایدار و ایجاد صلح و امنیت را منوط به تغییر رویکرد برخی کشورها در حمایت از تروریسم و مقابله واقعی و به دور از تبلیغات با داعش و سایر گروه های تکفیری دانست.