arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۹۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۴

هشدار آیت‌الله مکارم شیرازی به صداوسیما

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: اگر صداوسیما در یک جهت عمل کند و قسمت‌های دیگر را نادیده بگیرد مردم اعتمادشان به او کم خواهد شد و اعتماد وقتی ایجاد خواهد شد که واقعیت‌ها به صورت سازنده بیان شود.

به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید در دیدار با مدیران و خبرنگاران صداوسیما اظهار کرد: باید در بیان مسایل اعتدال وجود داشته باشد؛ سرمایه شما اعتماد مردم است و این اعتماد نباید از دست برود، شما در مقابل ماهواره‌هایی قرار دارید که در برخی خانه‌ها وجود دارد لذا باید جاذبه‌تان را حفظ کنید.

وی با تاکید بر این‌که «باید تلاش کنید تا مردم جذب رسانه‌های فاسد نشوند» خاطرنشان کرد: صداوسیما در طی این سال‌ها خوب کار کرده است و البته نمی‌گویم که خالی از نقص است.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: صداوسیما می‌تواند همکاری خوبی با آستان قدس رضوی داشته باشد و از ظرفیت‌های این سازمان بهره گیرد. همچنین می‌تواند از ظرفیت حوزه علمیه مشهد برای طرح مسایل دینی و مذهبی کمک بگیرد، همانطور که آقای نهاوندیان اشاره کرد قرار است مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شود.

وی یادآور شد: گاهی بیان مسایل به صورت مستقیم راهگشای مشکلات است اما گاهی اشاره به برخی از چیزها به صورت غیرمستقیم می‌تواند اثرگذارتر شود، اگر در حاشیه یک فیلم به موضوعی اشاره شود اثرگذاری قوی‌تری بر مخاطب می‌گذارد؛ لذا دستیابی به نتیجه مهم است.

این استاد حوزه علمیه افزود: مشکل ما زمانی است که در مسایل مربوط به رسانه به فرهنگ غربی نگاه می‌کنیم. در این فرهنگ تاکید می‌شود هر آنچه را که مخاطب بخواهد و بپسندد پخش می‌کنیم و بر این اساس کثیف‌ترین موضوعات را به مردم نشان می‌دهند در حالی که در فرهنگ ما چنین چیزی نیست و هر آنچه که به مصلحت جامعه و به شکلی باشد که مردم هم بپسندند باید در معرض نمایش عموم واقع شود.

وی با تاکید بر این‌که «صداوسیما در رابطه با مشکلات باید بسان طبیب عمل کند» خاطرنشان کرد: در رابطه با واقعیت‌های جامعه امروزی مانند افزایش طلاق و کاهش سن ازدواج می‌تواند کارگروهی را تشکیل دهد و در قالب یک فیلم و یا پخش مناظرات این مسایل را به صورت ریشه‌ای بررسی کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار کرد: تکنولوژی رسانه یکی از مهم‌ترین دانش‌های عصر ماست، اختراعات زیادی در سال‌های گذشته انجام شده اما هیچ کدام به تاثیرگذاری رسانه نیست.

وی با بیان این‌که «رسانه‌ها تمام دنیا را به هم پیوند دادند» یادآور شد: انتقال علم و دانش به واسطه رسانه ممکن است و اگر نگوییم رسانه مهم‌‎ترین تکنولوژی عصر ماست می‌توانیم بگوییم رسانه‌ها یکی از مهم‌ترین آن‌ها هستند. رسانه‌ها مانند تمام تکنولوژی‌های دیگر ‌می‌توانند مورد استفاده درست یا نادرست بشر واقع شوند.

این مرجع تقلید عنوان کرد: صداوسیما باید جنبه‌‎های مثبت و منفی یک امر را به صورت نقد سازنده بیان کند.
نظرات بینندگان