پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به انواع بیماری هپاتیت گفت: هپاتیت A و E از طریق مصرف مشترک از بطری آب کنار زمین فوتبال از فرد مبتلا به دیگران منتقل میشود.
به گزارش فارس، شهرام آگاه در مورد وضعیت بیماری هپاتیت میان ورزشکاران و به خصوص فوتبالیستها توضیحاتی داد.
وی گفت: در رابطه با انتقال هپاتیتها که ۴ نوع C, B, A و E دارد باید گفت که هپاتیتهای A و E از طریق غذای آلوده و هپاتیتهای B و C از طریق خون انتقال پیدا میکنند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه احتمال انتقال هپاتیت A و E از طریق بزاق دهان وجود دارد افزود: این هپاتیتها از طریق مواد خوراکی منتقل میشوند و انتقال خونی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: اگر فوتبالیستی مبتلا به هپاتیت A و E از بطری کنار زمین استفاده کند، این بیماری از طریق ارتباط دهانی به فوتبالیستهایی که بعداً از آن بطری آب می نوشند منتقل میشود.
آگاه ادامه داد: خوشبختانه هپاتیتهایی که از خوراکی منتقل میشوند بیشتر گذرا هستند و مزمن نمیشوند، البته ممکن است در برخی موارد به مرگ نیز منجر شود.
وی تأکید کرد: آنچه نگرانکننده است و میتواند تبدیل به یک بیماری مزمن شود، بیماری هپاتیت B و C است که از طریق تماس خونی منتقل میشود.
این متخصص گوارش و کبد یادآور شد: هپاتیت B و C به نارسایی کبد منجر میشود و نگرانی در مورد این ویروسها بیشتر است و به همین علت است که باید از همه ورزشکارانی که درگیری فیزیکی با یکدیگر دارند و تماس بدنی برقرار میکنند، آزمایش هپاتیت گرفته شود تا افراد مبتلا شناسایی شوند.
به گفته وی، هپاتیت B و C تا مدتها نشانهای نداشته و فرد مبتلا به بیماری خود آگاه نمیشود مگر اینکه از آنها آزمایش گرفته شود.
آگاه با تأکید بر اینکه باید از همه ورزشکاران آزمایش هپاتیت گرفته شود، گفت: نکته قابل توجه این است که ۷۰ درصد ایرانیان در کودکی هپاتیت A گرفتهاند و اکنون بدنشان به این ویروس مقاوم شده است.
وی خاطرنشان کرد: ویروس هپاتیت B و C از ویروس HIV بسیار قویتر است و مدتها زنده میماند، بنابراین از خون خشکشده نیز قابل انتقال است و لازم است که لباس و بدن ورزشکاران از خون پاک شود.
این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: ورزشکاران مبتلا باید درمان شوند و بعد اجازه شرکت در مسابقات را دریافت کنند، اما در عین حال ورزش کردن حرفهای برای این افراد مشکلی ایجاد نمیکند.