arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۱۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۴

افخم: سفر ظریف به ترکیه در دستور کار است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان این که سفر رییس دستگاه دیپلماسی کشور به ترکیه در دستور کار است، در مورد طرح جدید دمیستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: به نظر می‌رسد طرح جدید ایشان را می‌توان به نوعی نزدیک شدن به درک صحیح از واقعیت‌های جاری در صحنه سیاسی و میدانی سوریه از سوی بازیگران منطقه‌ای و بین المللی ارزیابی کرد.

مرضیه افخم در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به سوالی در خصوص طرح جدید استفان دمیستورا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: ما از ابتدای بحران سوریه تاکنون بر حل سیاسی و از طریق گفت‌وگو میان سوری‌ها تاکید داشته‌ایم و در این مسیر از تلاش‌های دبیرکل سازمان ملل و نماینده ایشان در یافتن راه حل سیاسی حمایت کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه هنوز جزییات دقیق طرح ایشان را در اختیار نداریم، اضافه کرد: با همین میزان اطلاعات کنونی به نظر می‌رسد طرح جدید ایشان را می‌توان به نوعی نزدیک شدن به درک صحیح از واقعیت‌های جاری در صحنه سیاسی و میدانی سوریه از سوی بازیگران منطقه‌ای وبین المللی ارزیابی کرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است مردم و دولت سوریه نقش اصلی و اساسی را در پشت سر گذاردن این دوره حساس بر عهده دارند و جامعه جهانی نیز می‌تواند در چارچوب وظایف خود در طی این مسیر به سوریه کمک کند.

افخم در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه نیز گفت که این سفر در دستور کار دو وزیر خارجه قرار دارد و بر اساس جدول برنامه‌ها زمانبندی تنظیم و اعلام خواهد شد.

شورای امنیت روز دوشنبه از طرح جدید صلح درباره سوریه که برای اولین بار تمامی کشورهای عضو دائم شورای امنیت از جمله روسیه با آن موافق بودند و تنها ونزوئلا برخی محافظه‌کاری‌ در قبال آن داشت، حمایت کرد.

الکسی لامیک، معاون نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل این توافق درباره طرح صلح را تاریخی خواند.

شورای امنیت در حمایت از طرح 16 بندی درباره سوریه به طور اساسی خواستار عملیات انتقال سیاسی در سویه است.

به موجب این طرح انتقالی، کادری رهبری انتقالی با اختیارات کامل تشکیل می‌شود و براساس تفاهم متقابل با تضمین ادامه فعالیت سازمان‌های دولتی خواهد بود.

به موجب این طرح جدید که سپتامبر آغاز خواهد شد، چهار گروه کاری درباره امنیت، حمایت، مبارزه با تروریسم، مسائل سیاسی و مشروعیت نظام و نیز بازسازی سوریه تشکیل می‌شود.

شورای امنیت سازمان ملل همچنین خواهان توجه و اجرای توافق‌های ژنو شد که در سال 2012 به دست آمد.

این شورا همچنین از پیشنهادهایی که اخیرا توسط استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه مطرح شده حمایت کرد و خواهان آن شد که تمامی جناح‌ها در سوریه رویکرد مثبتی در قبال تلاش‌های دی میستورا داشته باشند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه خود همچنین به ابراز نگرانی درباره وضعیت سوریه پرداخت و اعلام کرد: بحران سوریه به بزرگترین بحران انسانی جهان در حال حاضر تبدیل شده و تهدیدی برای برای صلح و امنیت در منطقه به حساب می‌آید.

استفان دی میستورا در این جلسه گفت: باید اجازه ورود کمک‌های انسانی بی‌قید و شرط به سوریه داده شود و کشتار باید متوقف شود. درگیری سوریه باید راه حل نظامی پایان نمی‌یابد و این مساله در سال‌های اخیر ثابت شده است.

فرستاده سازمان ملل به سوریه از تمامی طرف‌های سوری خواست تا دست از خشونت بردارند و مذاکره به منظور دستیابی به راه حل سیاسی را آغاز کنند.

به گزارش ایسنا این راهکار مبتنی بر مذاکرات سیاسی و اجرای اصلاحات سیاسی بر اساس بیانیه ژنو از طریق ایجاد چهار کارگروه است.

محورهای این پیشنهاد عبارتند از امنیت و سلامت شامل پایان بخشیدن به محاصره و تضمین رسیدن کمک‌های پزشکی، مسائل سیاسی و مربوط به قانون اساسی مثل تشکیل شورای انتقالی و برگزاری انتخابات، مسائل نظامی و امنیتی شامل مبارزه با تروریسم و آتش بس و در نهایت ایجاد نهادهای عمومی و توسعه با تمرکز بر بازسازی سوریه.
نظرات بینندگان