arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۰۵۲
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۵ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴

آملی‌لاریجانی: در قوه قضاییه توهین به هیچ یک از مراجعین را نمی‌پذیریم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس دستگاه قضایی گفت: اخلاق حرفه‌ای بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد، به همین دلیل معاونت فرهنگی را در قوه قضاییه تاسیس کردیم.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله آملی‌لاریجانی در دیدار مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران با وی که با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی در حوزه‌ ریاست قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد:‌ بین جامعه پزشکی و دستگاه قضایی مسائل بسیار متعددی وجود دارد که خوشبختانه در این راستا تعامل بسیار خوبی نیز شکل گرفته است.

وی ادامه داد: امروز هم به لحاظ مسائل کلان کشور و هم به لحاظ مسائل خاصی که گاهی اوقات مطرح می‌شود، تعامل خوبی بین قوه قضاییه و جامعه پزشکی وجود دارد، البته بسیاری از این موارد طبیعی است. در یک کشور گسترده‌ هم به لحاظ تعداد افرادی که در جامعه پزشکی خدمت می‌کنند و هم قضات در دستگاه قضایی مسائلی مطرح می‌شود که نباید این مسائل را بر خلاف انتظار واقع دانست. گرچه معتقدیم جامعه پزشکی در یک کشور جامعه فرهیخته‌ای است.

رئیس دستگاه قضایی خاطرنشان کرد:‌ باید در حد لازم حرمت جامعه پزشکی حفظ شود؛ کما این که در حیطه‌های دیگر نیز باید به حرمت انسانی توجه شود.

آملی لاریجانی با بیان اینکه دانش و علم در هر جایی از دنیا محترم است، گفت: یکی ازدغدغه‌های اصلی در بدو ورود به قوه قضاییه بحث اخلاق حرفه‌ای بود که به همین دلیل معاونت فرهنگی قوه قضاییه را برای تبیین اخلاق حرفه‌ای تاسیس کرده‌ایم.

وی افزود: اخلاق حرفه‌ای برای همه دستگاه‌ها مهم است، اما قوه قضاییه جایی است که مراجعین گاهی اوقات انتظارات زیادی دارند لذا قضات باید به این جهات انسانی توجه کنند.

رییس قوه قضاییه، با بیان اینکه از گذشته با وزیر بهداشت آشنایی داشتم خاطرنشان کرد: پزشکی قانونی بخشی از قوه قضاییه است که می‌تواند کانال ارتباطی بسیار خوبی برای جامعه پزشکی باشد. همچنین مشاورت خانم دستجردی در طول این دو سال بسیار مثمرفایده بوده و تلاش‌های بسیار خوبی صورت گرفته و ا‌ن‌شاء الله تشکیلات مرکز سلامت قوه قضاییه به زودی را‌ه‌اندازی می‌شود.

آملی‌لاریجانی با اشاره به برخی از حوادث اخیر گفت: ما علاقه و توقع نداریم که نسبت به جامعه پزشکی توهینی به وجود بیاید و در دستگاه قضایی توهین به ساحت هیچ یک از مراجعین را قبول نداریم، البته از طرف دیگر دستگاه قضایی توقعاتی دارد. بسیاری از مسائل به جای آنکه در رسانه‌ها مطرح و حواشی را به وجود بیاورد می توانست با درایت و آگاهی تدبیر شود و این کار شدنی است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: گاهی رسانه‌ای شدن برخی از مسائل نه تنها به حل آن کمکی نمی‌کند بلکه مساله را بزرگتر می‌کند و حاشیه‌ها را زیاد‌تر می‌کند. برای مثال در جریان مساله‌ فارس یکی از آقایان از نظام پزشکی گفته بود که قاضی برای درمان یکی از بستگان خود به پزشک مراجعه کرده و چون پزشک معالجه را انجام نداده به او شلاق زده که در واقع این چنین نبوده و این موضوع خلاف بوده است، اما گاهی اوقات حوادثی که رخ می‌دهد ارتباطی با قوه قضاییه ندارد. قاضی مرجع صادرکننده‌ دستور است، اما کیفیت اجرا با مامور انتظامی است.

وی گفت: قضات ما انسان‌های مومن و متدینی هستند که به کرامت‌های انسانی توجه دارند، البته مسائلی بین قوه قضاییه و جامعه پزشکی وجود دارد که خیلی مهمتر از حوادث است.

آملی‌لاریجانی تصریح کرد: مساله‌ سلامت، محیط زیست و سلامت غذا و دارو بحث‌های مهمی هستند که بخشی از آنها به قوه قضاییه مربوط می‌شود و با همکاری می‌توان این گونه مسائل را به نحو مقتضی پیش برد. به عنوان مثال در بحث آلودگی کلان شهرها به ویژه آلودگی تهران قوه قضاییه وظایفی را بر عهده دارد و مدعی‌العموم یکی از وظایفش دفاع از حقوق عمومی است. امروز ما در هوای تهران سرب مصرف می‌کنیم و هیچ کس هم متولی این موضوع نیست. هم قوه قضاییه و هم محیط زیست و وزارت بهداشت می‌توانند در این مساله همکاری و تلاش داشته باشند.

وی افزود: تغذیه نامناسب و داروهای تاریخ مصرف گذشته‌ای که به مردم داده می‌شود از دیگر موضوعاتی است که با کمک قوه قضاییه و وزارت بهداشت و نیروی انتظامی‌ می‌تواند حل شود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ‌ما مسائل کلان‌تری داریم که به حفظ حقوق مردم نزدیک‌تر است تا مساله‌ حاشیه‌ای. البته پیشگیری از وقوع جرم وظیفه دستگاه قضایی و سایر نهادهای کشور است و جامعه پزشکی می‌تواند در این راستا نقش بسزایی را ایفا کند. امروز سلامت روحی از جمله مسائلی است که جامعه پزشکی کشور می‌تواند به آن ورود کند.

وی در پایان گفت که در زندان‌ها به بحث‌های روان پزشکی نیازمندیم.
نظرات بینندگان