arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۲۳۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۰ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۴

عامل شیوع اعتیاد در زنان چیست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیشترین مشکل در بحث اعتیاد مربوط به شهر تهران می‌شود، استفاده از ظرفیت مدیریت شهری در مواجه با موضوع مواد مخدر و مصرف آن می‌تواند به عنوان یک عامل تعیین کننده مطرح باشد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از سایت شورای شهر تهران؛ در یکصد و هفتاد و ششمین جلسه شورا علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برای ارائه گزارش در باب موضوع مواد مخدر در صحن حاضر شد و برخی اعضا در این باره اظهار نظر کردند.

جزینی گفت: برنامه‌های این ستاد مبتنی بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است که بر پایه 5 راهبرد؛ پیشگیری و درمان، کاهش آسیب، مقابله و صیانت و توانمند سازی است.

وی ادامه داد: امروزه موضوع مواد مخدر به عنوان بزرگترین شوک هزاره سوم مطرح است و این در حالی است که این موضوع در همه شئونات زندگی اثر گذار است. مواد مخدر در پی نابودی نسل است.

جزینی سپس به ارائه آمار جهانی معتادان پرداخت و افزود: بنابر آخرین آمار سازمان ملل در سال 2015، 246 میلیون نفر در جهان مصرف کننده مواد مخدر اعلام شده اند که قاطبه این مصرف کنندگان معطوف به حشیش یعنی بالغ بر 60 درصد است.

وی ادامه داد: 10 میلیون نفر قاچاقچی فعال در جهان داریم و موضوع مورد توجه این است مصرف مواد صنعتی از قبیل شیشه در جهان رو به ازدیاد نهاده است.

تولید هفت هزار تن مخدر در افغانستان

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: سالانه در کشور افغانستان 7 هزار تن مواد مخدر تولید می‌شود و 300 هزار هکتار زیر کشت مواد مخدر می رود و این در حالی است که در سال 750 تن نیز هرویین تولید می شود.

 30 درصد این مواد از کشور ما عبور می‌کند که بخشی مصرف، بخشی ترانزیت و بخشی هم کشف می‌شود.

وی اضافه کرد: سالانه نزدیک به 500 میلیارد دلار سود قاچاقچیان از مواد مخدر است که سهم قاچاقاچیان ایران 3 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

جزینی همچنین به ارائه آمار مربوط به کشور ایران پرداخت و گفت: در ایران حدود یک میلیون و 325هزار مصرف کننده وجود دارد که از این منظر شهر تهران در رتبه نهم قرار دارد.

وی ادامه داد: در این بین شاغلین 53 درصد مصرف کننده ها را شامل می شوند. همچنین 90 درصد مصرف کننده ها مرد بوده و از بین مصرف کننده ها 63 درصد دارای تاهل می باشند که این آمار نشان می دهد مصرف مواد در بین شاغلان و متاهلان روبه افزایش است.

تریاک در صدر

جزینی همچنین به نوع مصرف مواد مخدر نیز اشاره کرد و افزود: در بین مواد مخدر تریاک با 55 درصد و شیشه با 26 درصد بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده اند. نکته قابل توجه این است که مصرف شیشه از سال 86 که 3 درصد بوده به 26 درصد افزایش پیدا کرده و این نگران کننده است. گرچه با افزایش قیمت این ماده مخدر به کیلویی 80 میلیون تومان شاهد کاهش مصرف آن و روی آوردن به هرویین هستیم که این امر خود نیز نیازمند تحلیل و اندیشیدن تدابیر مناسب است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: مواد مخدر به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی مطرح است چرا که بسیاری از آسیب‌ها از این امر ناشی می شود به عنوان نمونه می توان گفت 55 درصد طلاق‌ها ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است.

جزینی همچنین به عبور مواد مخدر از مرزها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدامات خوبی در جهت بستن مرزها انجام شده اما هنوز 200 کیلومتر خلاء مرزی داریم.

جمع آوری ۷۵۶ معتاد در روز

جزینی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع جمع آوری معتادان و مشکلات پیامد آن اشاره کرد و گفت: روزانه 756 نفر از معتادان دستگیر و 177 نفر آنان وارد زندان می شوند. 70 درصد زندانیان ما مواد مخدری هستند و ما در اولین گام به دنبال جدا سازی زندانیان مواد مخدر هستیم.

وی با اشاره به جانمایی کمپ باز پروری معتادان در فشافویه افزود: 2150 نفر در فاز اول در فشافویه تهران در حال انتقال هستند و این در حالی است که با تکمیل این مرکز ما تا 7 هزار نفر هم گنجایش خواهیم داشت اما نیازمند بودجه نیز هستیم.

جزینی ادامه داد: مشکلی که ما در کمپ های بازپروری داریم این است که بسیاری از افراد بعد از دوره 3 ماه به دلیل بی خانمان بودن و نداشتن شغل دوباره به اعتیاد روی می آورند و این یک سیکل معیوب ایجاد می کند.

جزینی اضافه کرد: به طور متوسط روزانه و در هر 8 ساعت یک نفر بر اثر اعتیاد فوت می کند و این در حالی است که ابتلا به بیماریهایی نظیر "اچ .آی. وی" نیز آنان را تهدید می کند البته ما با اقدامات پیشگیرانه توانسته ایم آمار مبتلایان به ایدز را از 68 درصد به 45 درصد در فرایند کاهش آسیب برسانیم.

خیرین به حوزه مواد مخدر ورود نمی کنند

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین افزود: مشکل دیگری که ما با آن مواجه هستیم عدم رغبت خیرین به ورود به موضوع مواد مخدر است در حالی که افزایش مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد به عنوان یک عامل تعیین کننده در برخورد با اعتیاد مطرح است.

وی افزود: در حال حاضر به دلیل فعالیت هایی که در حوزه های درمانی و پیشگیری و غیره داریم سالانه 10 هزار میلیارد تومان به ما خسارت وارد می‌شود که 48 درصد سهم مصرف کننده، 27 درصد سهم جامعه و 24 درصد هم سهم دولت است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین خبر داد: یکی از مشکلات عمده در مصرف مواد مخدر، مصرف قرص های لاغری و دیگر قرص های اعتیاد آور است. قرص‌های لاغری سبب شده که آمار اعتیاد و مصرف مواد مخدر در بین زنان 33 درصد افزایش پیدا کند که جای تامل بسیار دارد.

جزینی همچنین افزود: ما در مواجه با مواد مخدر بیشترین مشکل را در شهر تهران داریم و از این رو نیازمند همکاری مدیریت شهری هستیم. در تهران 220 هزار نفر رسما معتاد داریم که تا 500 هزار نفر هم گزارش داده‌اند این در حالی است که 80 الی 100 تن مواد در سال در شهر تهران مصرف می‌شود.

او گفت اظهار کرد: در تهران 40 نقطه حساس و مهم وجود دارد که ناصر خسرو یکی از نقاط مهم توزیع و مصرف است. این در حالی است که در تهران در 4 ماهه نخست امسال 10 تن تنها مواد کشف شده است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نیازمند استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی و کمپین‌های ضد اعتیاد هستیم. هر کدام از شما عزیزان می‌توانید در حوزه کاری خود اثر گذار باشید و این کمپین‌ها را فعال کنید.

جزینی بیان کرد: ما قائل به این هستیم که با توانمندی شورای شهر و شهرداری می توانیم اعتیاد را جمع کنیم، تاکید بر مباحث اموزشی در فرهنگسراها، گسترش مراکز ماده 13 و ماده 15، جمع آوری معتادین ولگرد و نیز به کار گیری معتادان پاک شده در برخی مشاغل خدمات شهری از جمله اقداماتی است که می توانیم با کمک مدیریت شهری انجام دهیم.

وی همچنین در پیشنهادی به اعضای شورا گفت: تشکیل یک کمیسیون ویژه مخصوص اعتیاد با محوریت درمان، کاهش آسیب و حمایت‌های اجتماعی می‌تواند مثمر ثمر باشد و هر سه ماه یک بار گزارش دهد.


نظرات بینندگان