پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس هیئتمدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور با اشاره به اینکه باید آمار درست از تولید داشت، گفت: آمار درستی از تولید برنج در کشور وجود ندارد و اگر سازمان برنج راهاندازی شود، آمار درست هم ارائه میدهد.
به گزارش فارس، سیدتقی جعفریانامیری با اشاره به اینکه مازندران در ثروت نهفته و فقیرترین استان کشور است، اظهار کرد: این استان در همه حوزهها مظلوم مانده و از خدا میخواهم مسئولان به داد مازندران برسند.
وی با بیان اینکه تولید برنج جوابگوی نیازها نیست و باید واردات هم انجام شود، افزود: نظارتی بر واردات صورت نگرفته و این مسئله باعث ضربه وارد شدن به کشت و کشاورزی میشود.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه شالیکوبیداران مازندران با اشاره به اینکه چون کشاورزان صنف و تشکل ندارند وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه متولیگری کند، گفت: انجمن برنج اگر وارد بحث سیاسی نشود میتواند کارایی ایجاد کند تا اقدامات در حوزه کشاورزی باید غیرسیاسی شود.
مشاور استاندار مازندران در امور برنج با بیان اینکه به دولت کمک شد اما اگر زمانی برسد که ببینیم در حال ضربه وارد کردن به کشاورزی هستند اقدام دیگری انجام میدهیم، تصریح کرد: باید از دولت حمایت کرد و به رای مردم مازندران به دولت احترام گذاشت.
جعفریانامیری با تاکید بر اینکه حق جوانان ما نیست در زندان بهسر ببرند، در مملکت ما انقلاب شده و جوانان را از دست دادیم تا مردم در رفاه باشند و فقر و فساد از بین برود، ادامه داد: انقلاب کردیم تا مملکتی در سایه امام زمان (عج) داشت و مردم در آرامش زندگی کنند.
وی درباره موضوع تهاتر برنج با نفت، خاطرنشان کرد: در دولت گذشته واردات برنج در مقابل صادرات نفت انجام شد و واردات بیرویه تا 2 میلیون تن بود که موجب ضربه به بازار برنج شد که در این بخش باید عنوان شود برنجهای وارداتی که از سوی دولت انجام میشود، آلوده نیست و برنجهای قاچاق آلودگی دارد.
مشاور استاندار مازندران در امور برنج با اشاره به اینکه برنجهای وارداتی دولت گذشته تا سال قبل هنوز به فروش نرفته بود، اظهار کرد: سال گذشته این برنجها را برای فروش به مزایده گذاشتند چرا که زمان ماندگاری این برنجها رو به اتمام بود.
وی درباره سرانه مصرف برنج نیز افزود: به ازای هر فرد 36 کیلو باید برنج وارد شود در حالی که 42 کیلو وارد شده است، شش کیلو واردات اضافه به ازای هر نفر، آمارسازی است.
رئیس هیئتمدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور با اشاره به اینکه واردات برنجهای آلوده در دولت گذشته اتفاق افتاد، در آن مقطع اعلام کردیم که برنجهای وارداتی آلوده است اما اقدامی صورت نگرفت، ادامه داد: در پاکستان و هند سمهای فراوان و قوی به شالیزارها زده شده و در جریان فرآوری برنج، این سم وارد برنج میشود.
جعفریانامیری گفت: از دهلی تا مرز پاکستان به کارخانههای برنج زیادی رفتم، آلودگی زیادی در این کارخانهها وجود دارد، مگس در این اماکن پرسه میزند و چگونه میتوان گفت این برنجها آلوده نیست.
وی با بیان اینکه واردات برنج بر عهده جهاد کشاورزی گذاشته شد که موفق نبود، تصریح کرد: جهاد کشاورزی مانند سازمان صنعت و معدن تجربه ندارد و نمیتواند این کار را به خوبی انجام دهد، دولت سال گذشته برنج خرید اما این برنج از کجا خریداری شد، 50 درصد برنج خارجی بود، دولت زحمت خود را کشید اما دلالها برنج وارداتی را با برنج داخلی مخلوط کردند.
مشاور استاندار مازندران در امور برنج با اشاره به اینکه دولت باید تصدیگری این حوزه را به بخش خصوصی واگذار کند چون دولت در هر جا ورود پیدا کرد رانت ایجاد شده است، اظهار کرد: یارانه دولت به بخش دامداری نمیرسد چون در هر جا میخواهد سرمایهگذاری کند عدهای از این وضعیت سوءاستفاده کرده و نمیگذارند به دست فعالان اصلی برسد.
جعفریانامیری با تاکید بر اینکه دولت باید کشاورزان را بیمه کند و درمان آنها را رایگان انجام دهد، ادامه داد: مازندران در حال رها شدن است و برای کشاورز هم صرفه اقتصادی ندارد، دولت باید چتر حمایتی را بر سر کشاورزان باز کند و یارانه مستقیم به کشاورزان بدهد.
وی با اشاره به اینکه طرح انتظار را دولت به وزارت جهاد کشاورزی داد تا بتواند واردات برنج را مهار کند، گفت: این کار صورت گرفت اما صنعت و معدن میتوانست عملکرد بهتری ایجاد کند.
مشاور استاندار مازندران در امور برنج با بیان اینکه آینده بدی برای بخش کشاورزی میبینم چون زمین نداریم و کشاورزی رها شده است، تصریح کرد: چون در بخش برنج متولی نداریم سازمان برنج را باید تشکیل دهیم و این سازمان، بازوی قوی در این حوزه میشود.
وی با اشاره به اینکه باید آمار درست از تولید داشت، ادامه داد: آمار درستی از تولید برنج نداریم و اگر سازمان برنج باشد آمار درست هم ارائه میدهد.
جعفریانامیری با بیان اینکه دولت درصدی از درآمد گمرک در واردات برنج را به کشاورزان اختصاص دهد، افزود: قیمت تمام شده برنج برای کشاورزان و بازار صرفه اقتصادی ندارد.
مشاور استاندار مازندران در امور برنج و رئیس هیئتمدیره کارخانجات تولید برنج شمال کشور در پایان با اشاره به اینکه واردات برنج قهوهای از هند برای ایران سم و مشکلساز است، گفت: شرایط جوی، کمآبی و آفتاب شدید باعث شکستگی زیاد برنج شده که باعث کاهش کیفیت هم میشود.