arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۴۰۶۸
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۲ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۴

ماجرای پیامک های رزمایشی چه بود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رزمايش اقتدار ثارالله رزمايشي است كه از ظهر ديروز در بوستان ولايت آغاز شده و امروز نيز ادامه دارد. رزمايشي كه نسبت به گذشته تفاوت‌هايي دارد. از سه‌شنبه شب پيامك‌هاي اطلاع‌رساني اين رزمايش با عنوان «رزمايش» براي مردم ارسال مي‌شد.

پيامك‌هايي كه يا از زمان برگزاري رزمايش خبر مي‌داد يا آنكه از اهداف آن مي‌گفت. با سردار شعباني، معاون عمليات قرارگاه ثارالله (ع) تهران و سخنگوي رزمايش اقتدار ثارالله در مورد اين رزمايش گفت‌وگويي كرديم. سردار شعباني از اهداف اين رزمايش مي‌گويد و علت ارسال پيامك براي مردم. از برنامه‌اي در اين رزمايش براي داشتن ارتباط موثر با عامه مردم علاقه‌مند گفت و اهداف برگزاري اين رزمايش. متن گفت‌وگوي « اعتماد» با سردار شعباني را در ادامه مي‌خوانيد:

اهداف برگزاري رزمايش اقتدار ثارالله چيست و به چه دليل برگزار مي‌شود؟
با توجه به شرايطي كه كشور ما در آن قرار دارد پيش‌بيني شد كه در ايام ولادت حضرت علي ابن موسي‌الرضا(ع) كه نگهبان واقعي كشور ما هستند رزمايش اقتدار ثارالله را با حضور يگان‌هاي تابعه در سطح استان تهران بزرگ برگزار كنيم. رهبري معظم انقلاب با توجه به حوادثي كه در كشورهاي منطقه روي داده است، امنيت ايران را امنيت بي‌نظيري ناميدند. ما هم بر آن شديم كه اين اطمينان را به مردم شريف ايران بدهيم. و در واقع نماد قابليتي نيروهاي خود را در ابعاد تحرك، نشاط و شادابي آنها در كنار توانمندي اين نيروها به مردم دنيا نشان دهيم. لذا بنا شد كه ظرف روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه رزمايشي را داشته باشيم. رزمايش نوعي عمليات تمريني است كه بر مبناي طرح‌هاي عملياتي، دفاعي، امنيتي، امداد و نجات و حركاتي كه ما را نسبت به دشمن در وضعيت بالاتري قرار دهد، برقرار مي‌شود، تا در شرايط مختلف آمادگي خود را حفظ كنيم. لذا يكي از كارهايي كه در اين رزمايش به نمايش گذاشته مي‌شود موضوع بسيج مردمي با ارتباطات چند لايه امن و نفوذناپذير است. در واقع ما شبكه‌اي داريم كه به صورت راديويي- ديجيتالي و خطوط وي‌اي پي قابليتي را از خود نشان مي‌دهد. اين ارتباط امن و مستمر مي‌تواند شرايطي را داشته باشد كه اگر ما در موقعيت‌هاي خاص نيروهاي خود را فراخوان داديم، آنها از آمادگي كامل برخوردار باشند. فراخواني به معناي يك حركت تاكتيكي بوده كه تمام نيروهاي مردم پايه ما از هر كار و كسبي و در هر مكاني كه هستند سريعا خود را در پايگاه‌هاي مقاومت آماده كنند. در اين وضعيت ما بايد پيامي كه به مردم مي‌رسانيم از چشم و گوش دشمن مخفي باشد.

اين رزمايش براي ارزيابي و تمرين است؟
يكي از مولفه‌هاي ارزيابي آمادگي‌هاي رزم نيز همين فراخواني است. لذا يك حركت اتفاقي و تصادفي نيست. ما لايه‌هاي عميقي را براي اين كار طراحي و پيش‌بيني كرده‌ايم. جذب، سازماندهي، آموزش و تمرين. در روز چهارشنبه ساعت ١٤ پيام رمزي به همه رده‌ها داده شد كه به شبكه‌ها رفت و به پايگاه‌هاي مقاومت فراخوان شد.

چه كساني در اين رزمايش حضور دارند؟
در اين رزمايش علاوه بر نيروهاي مردمي بسيج، واحدهاي فني و حرفه‌اي ما هم حضور دارند. علاوه بر اين از پايگاه مقاومت هم به طور ستون‌كشي حضور دارند كه اين هم يك فعاليت نظامي و روش تاكتيكي براي جابه‌جايي نيرويي از نقطه‌اي به نقطه ديگر است كه با رعايت اصول تاميني و پشتيباني و رعايت اصول حفاظت اطلاعات اين ستون‌كشي حرفه‌اي مي‌توانند به صورت موتورسوار به صحنه بيايند. تهران يك شهر ترافيكي است و در جايي كه بايد امداد و نجاتي فوري را به انجام برسانيم، يگان‌هاي موتوري قابليت اين را دارند كه خود را زودتر به محل وقوع حادثه برسانند. رزمايش ثارالله تمرين همين موارد است. مورد ديگر عمليات راپل است كه از مهارت‌هاي حرفه‌اي ما است و در مناطق كوهستاني و صعب‌العبور يا مواردي از اين دست نيروهاي ما بايد از قابليت‌هايي برخوردار باشند. اين عمليات در واقع نوعي اعتماد به نفس به نيروهاي ما مي‌دهد. اين قابليت است كه اگر روزي دشمن در جايي آلودگي ايجاد كرد نيروهاي ما بتوانند با ورود به ساختمان و امكنه‌هاي آنها پاكسازي كرده و عمليات رهاسازي گروگان‌ها را انجام دهند. اين يك قابليت در دنياست. نكته بعدي مقابله با اقدامات مخل امنيت است. ما شبكه‌هايي داريم كه چه از محموله‌هاي ما و چه از شخصيت‌هاي ما اسكورت مي‌كنند. از روزي كه ما اسكورت را به شبكه‌هاي آمادگي نيروهاي خود اضافه كرده‌ايم هيچ آسيبي به سرمايه‌هاي كشور همچون دانشمندان هسته‌اي ما، وارد نشد. لذا مولفه خاصي كه براي ارزيابي سختگيرانه براي نيروهاي خود داريم همين عمليات‌هاي مهارتي است. تك تيرانداز‌هاي حرفه‌اي كه به لطف خدا قابليت‌هاي‌شان قابل تقدير است اكنون به آمادگي‌هايي رسيده‌اند كه در شليك سوم هدف را مي‌زنند. در كنار اينها آمادگي جسماني و آمادگي رزم و دفاع شخصي را هم بايد اضافه كنيم. همه نيروهاي ما بايد در ورزش‌هاي رزمي آمادگي داشته باشند. نكته زيباي ديگر اين است كه ما علاوه بر زمين فضا را هم در كنترل داريم. دكترين امنيت هوا و فضاي ما در تهران از قابليت‌هاي بالايي برخوردارند. در اين رزمايش همزمان با رژه زميني، رژه هوايي را هم داريم كه از خلبان‌هاي بسيجي هستند. در پايگاه مقاومت ما ٦٥ خلبان داراي گواهينامه داريم. ما طي ٤٠ سال اختراع و نوآوري خيلي بالايي نداشتيم. سيستم ما مستشاري بوده كه امروز به لطف خدا توان آن را داريم كه يكي از مراكز نواحي ما پرنده فوق سبك را رونمايي كند كه مشخصات آن را در هنگام رونمايي اعلام خواهيم كرد. ما به مردم هم آموزش‌هايي مي‌دهيم. امروز كه كشور ما امن است اما بايد به مردم بگوييم كه زماني كه با بسته‌اي مشكوك روبه‌رو شدند، چه كنند. در اين رزمايش تمرين عمليات چك و خنثي هم خواهيم داشت. در مجموع اين آمادگي در تهران مي‌تواند هم پيامي براي آن سوي مرزها و سرويس‌هاي امنيتي آنان باشد و هم در داخل براي عوامل و ايادي آنان. در واقع دشمنان قابليت‌هاي ما را ببينند كه هر روز آن را ارتقا مي‌بخشيم.

نكته‌اي كه در مورد اين رزمايش متفاوت از ساير رزمايش‌ها مطرح مي‌شود بحث اطلاع‌رساني و تبليغاتي آن است. ما در اين دو روز اخير شاهد بوديم كه پيامك‌هايي براي مردم فرستاده مي‌شود كه در مورد رزمايش اطلاع‌رساني مي‌كند. ظاهرا اين رزمايش قرار است با مردم هم از طريق تكنولوژي ارتباط داشته باشد. در اين مورد هم توضيح مي‌فرماييد كه اين پيامك‌ها براي چه كساني ارسال مي‌شود و انتخاب آنها چگونه صورت مي‌گيرد؟
ما معتقديم كه امنيت پايدار يعني امنيت مردمي. يعني هركس در هركجا هست به عنوان يك ايراني مسووليت دارد بر امنيت و سرنوشتي كه بر او است آگاه شود. يكي از كارهاي ما در بحث آمادگي‌هاي مردم اين است كه از طريق ارتباطات نو، به آنان آموزش دهيم. آن هم در مورد نيازمندي‌هايي كه مردم در مقابله با هر حركت غيرمنتظره مي‌توانند داشته باشند. يكي از اين سيستم‌هاي آموزشي موبايل است. اين ارتباطات به طور رسمي از شبكه‌اي كه شما مي‌بينيد موبايل است، دو شبكه ديگر هم هست كه از روز پنجشنبه كه مردم همه مطلع مي‌شوند خبر آن هم اعلام شود.

پيامك‌ها براي همه مردم ارسال مي‌شود يا تنها به شهروندان تهراني و به افرادي به انتخاب ارسال مي‌شود؟
به همه مردم. هدف ما از اينكه پيامي را اعلام كنيم اين است كه هركس از اين طريق با ما ارتباط برقرار كند ما متوجه مي‌شويم كه علاقه‌مند است و ما از وي مي‌خواهيم كه به شبكه بيايد. اگر آمد در آينده پيام‌ها را تنها به همان افرادي كه قابليت و آمادگي برقراري ارتباط را دارند ارسال مي‌كنيم.

پس اين يك آزمايش هست براي علاقه‌منداني كه مي‌خواهند از آمادگي دفاعي كشور با خبر شوند.
بله ما شماره اعلام مي‌كنيم كه هر فردي علاقه‌مند است و اطلاعاتي هم دارد به ما وصل مي‌شود. ما در زمان جنگ از مردم به گونه‌اي ديگر استفاده مي‌كرديم اما الان از طريق اطلاع‌رساني براي امنيت پايدار و اطمينان‌بخش استفاده مي‌كنيم.

رزمايش در كجا برگزار مي‌شود؟
در بوستان ولايت. نيروهايي به پايگاه‌هاي مقاومت فراخواني مي‌شوند و از آنجا به قرارگاه‌هاي بزرگ براي آموزش مي‌روند. نيروهاي حاضر در شب، عملياتي را انجام مي‌دهند و صبح هم در رزمايش وسيعي حضور مي‌يابند كه حتما به طور مستقيم پخش و اين قابليت‌ها به نمايش گذاشته خواهد شد. پس از آن نيروها به آموزش مي‌روند كه در اين مرحله رزمايش پايان مي‌يابد.

مراحل بعدي هم در راه است؟
در امسال چندين مرحله از رزمايش را پيش‌بيني كرده‌ايم. اين امري طبيعي است. اين‌بار ما انجام رزمايش را رسانه‌اي كرده‌ايم. در دفعات گذشته هم بوده كه رسانه‌اي نشده است.

منبع: اعتماد
نظرات بینندگان