پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با افزوده شدن بر شمار حمایت کنندگان توافق تاریخی ایران و کشورهای 1 +5 در میان نمایندگان آمریکا، رسانه های چین این موضوع را به ناکامی بزرگ تندروها در کنگره و رژیم اسرائیل تشبیه کردند.
به گزارش ایرنا، رسانه های جمعی چین خاطرنشان کرده اند که این یک پیروزی مهم برای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا است که بتواند در برابر زیاده خواهی های نمایندگان کنگره ایستادگی کند.
در گزارش نشریات، خبرگزاری شین هوا و تلویزیون مرکزی چین پیوستن سی و چهارمین نماینده کنگره آمریکا به حامیان تصویب توافق وین، به شکستی بزرگ برای رژیم صهیونیستی و جمهوریخواهان توصیف شده است.
رسانه های چین اعلام کردند که افزوده شدن بر حامیان توافق وین بیانگر آن است که شمار کسانی که از دیپلماسی گفت و گو حمایت می کنند، فزاینده و قابل توجه است.
گزارش ها تاکید می کند که به رغم مخارج هنگفت رژیم اسراییل برای جلوگیری از اجرای توافقنامه وین، سیاست خارجی «اوباما» با موفقیت در حال پیشرفت است.
رسانه های چین همچنین اعلام کردند که آمریکا دیگر قادر نیست در برابر خواست دنیا برای پیشبرد توافق وین مقاومت کند.
براساس گزارش این رسانه ها، حقیقت مهم این است که شورای امنیت طی قطعنامه ای این توافق را تصویب کرده و کشورهای دیگر پیرو همین تصویب از نظر شورا پشتیبانی می کنند. با این حساب حتی کنگره آمریکا و مخالفان توافق از جمله رژیم اسراییل برای جلوگیری از اجرای آن کاری از پیش نخواهند برد.
روزنامه چاینا دیلی چین در این باره نوشته است: اگر توافق در کنگره آمریکا تصویب نشود رهبران ایران به دنیا ثابت خواهند کرد که واشنگتن قابل اعتماد نیست و تعامل میان ایران و آمریکا پس از آن کار ساده ای نخواهد بود.
قرار است کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) در ماه جاری در خصوص توافق هسته ای وین رای گیری کند. جمهوریخواهان که حزب مخالف دولت هستند و اکثریت را در هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا دارند، با توافق مخالفند.
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفته است که تصویب کنگره علیه توافق را وتو خواهد کرد. بر اساس قوانین ایالات متحده، کنگره آمریکا به شرطی که دو سوم آرای هر دو مجلس را داشته باشد، می تواند وتوی رییس جمهوری را نقض کند.
اوباما برای جلوگیری از نقض وتوی خود در سنا، به 34 رای موافق نیاز داشت که روز گذشته با اعلام موافقت از سوی «باربارا میکولسکی» این حد نصاب به دست آمد.
به گزارش ایرنا، پس از جمع بندی مذاکرات جامع هسته ای در 23 تیرماه (15 ژوییه) میان ایران و 1+5 در وین، مقرر شد جمهوری اسلامی ایران و آمریکا برنامه جامع اقدام مشترک یا همان «برجام» را در پایتخت های خود بررسی کنند.
قرار است «برجام» یا همان توافق هسته ای 17 سپتامبر (26 شهریور ماه) در کنگره آمریکا بررسی شود. حامیان دولت باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در تلاش هستند تا این توافق هر چه سریعتر از سد کنگره بگذرد و مراحل اجرایی آن آغاز شود.