arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۵۶۶۷
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۹ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴

اعلام آمادگی تهران برای روز اول مهر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

توسعه حمل و نقل عمومی از جمله مترو، اتوبوس و تاکسی، افتتاح بخش شمالی خط 3 مترو، ساماندهی سرویس مدارس، آماده باش نیروهای پلیس راهور از جمله تمهیدات مجموعه مدیریت شهری و پلیس راهور تهران برای استقبال از مهر و بازگشایی مراکز آموزشی است.

در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس و دانشگاهها و با هدف اطلاع رسانی از اقدامات و برنامه های انجام شده به منظور استقبال از مهر به ویژه در بخش ساماندهی حمل و نقل و ترافیک به عنوان یکی از دغدغه های اولیا، میزگرد خبری را با عنوان 'استقبال تهران از مهر' با حضور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و جانشین پلیس راهور تهران بزرگ برگزار کرد.

در این میزگرد اقدامات انجام شده به منظور استقبال از سال تحصیلی جدید و همچنین برنامه ها و اقدامات این دو نهاد دو مسوول در حوزه حمل و نقل و مدیریت ترافیک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

* افزایش حجم ترافیکی، مساله اصلی شهر تهران در مهرماه

سید جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در اوایل مهر ماه به دلیل تغییر در تردد شهروندان شاهد بروز مشکلاتی در سطح شهر هستیم گفت:
این مشکلات نگرانی هایی را برای خانواده ها، مدیران، تصمیم گیران و تصمیم سازان شهری به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه در مهر ماه مهمترین مسئله شهر افزایش حجم ترافیکی است خاطر نشان کرد: برنامه ریزی برای آغاز سفرهای شهری دانش آموزان و دانشجویان مهمترین موضوع در شروع فصل پاییز است.
وی تاکید کرد: با آغاز فصل پاییز، بیش از یک میلیون و 150 هزار دانش آموز، 700 هزار دانشجو و تعداد زیادی کادر آموزشی که در فصل تابستان فعالیت نداشته اند به حجم سفرهای درون شهری تهران اضافه می شود که به طور کلی در مهرماه شاهد افزایش دو میلیون نفری حجم سفرهای درون شهری تهران هستیم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه ترددهای این گروه از افراد با بازگشایی مدارس در زمان، مسیر و مقصد مشخص انجام می شود تصریح کرد: با شروع سال تحصیلی انبوهی از دانش آموزان و دانشجویان سفرهای شهری خود را آغاز می کنند که موجب ایجاد ترافیک در شهر می شود.
وی با تاکید بر اینکه در آغاز مهر ماه تنها 5 درصد به حجم سفرها افزوده می شود گفت: این سفرهای درون شهری در یک بازه زمانی کوتاه با هم شروع و بعضا با هم تمام می شوند و به همین دلیل با بحران ترافیک در شهر مواجه می شویم.

تشکری هاشمی با اشاره به سفرهای شهری مشترک گفت: گاهی والدین فرزندان خود را به مراکز آموزشی می رسانند و بعد به محل کار خود می روند.

* لزوم توزیع بازه زمانی سفرهای درون شهری در فصل پاییز

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه پیشگیری از افزایش حجم ترافیک راه حل های شناخته شده ای دارد اظهار کرد: باید زمان سفرهای شهری مردم در ساعات اولیه صبح(آغاز بکار مدارس، دانشگاهها، بانک ها، مراکز دولتی و نظامی) توزیع شود که متاسفانه سال هاست این طرح مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم سفرها را به جای بازه زمانی یک ساعته هفت تا هشت صبح به یک دوره چهار ساعته شش تا 10 صبح انجام دهیم خاطر نشان کرد: توزیع زمان سفر نظامیان، دانش آموزان، کارمندان دولت و بازاریان در این دوره زمانی چهار ساعته به راحتی بسیاری از مشکلات در زمینه ایجاد ترافیک در سطح شهر را حل می کند.

تشکری هاشمی با بیان اینکه تاکید مدیریت شهری توسعه حمل و نقل عمومی است خاطر نشان کرد: شهروندان باید به جای استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای سفرهای علمی و آموزشی یا رفتن به محل کار از حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این طرح قابل اجرا بود تاکید کرد: برخی سیاست به طور معکوس عمل می کنند و حذف سرویس ادارات موجب شد تا هر کارمند با وسیله شخصی به محل کار برود و در نتیجه حجم ترافیک و اشغال معابر برای پارک خودروها افزایش یافت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: تمامی مجموعه همکاران در بخش های مختلف آماده خدمت رسانی، رفع نیاز ها و رسیدگی به مشکلات برای آغاز مهر ماه هستند.

* آماده باش کامل نیروهای پلیس راهور در 10 روز ابتدایی مهرماه

سرهنگ حسن عابدی جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در این میزگرد با اشاره به اقدامات پلیس راهور در آستانه بازگشایی مدارس گفت: با توجه به آغاز سال تحصیلی و تغییر ساعت، سفرهای درون شهری و مشکلات ترافیکی افزایش پیدا خواهد کرد بنابراین در تلاشیم با برنامه ریزی های انجام شده نقش موثری در رفع گره های ترافیکی و پیشگیری از تصادفات داشته باشیم.
وی افزود: بر این اساس و طبق سنوات گذشته 100 درصد نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ حداقل تا 10 روز اول سال تحصیلی به صورت آماده باش هستند و در تلاشیم که وضعیت مناسبی را از لحاظ ترافیکی در سطح شهر تهران برقرار کنیم.

وی با اشاره به اینکه اکثر مدارس شهر تهران در نزدیکی معابر اصلی واقع شده اند، بیان کرد: رفت و آمدها در مقابل این مدارس باعث ایجاد مشکلات ترافیکی می شود و نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ بر تردد در اطراف مدارس و ورود و خروج دانش آموزان نظارت کامل دارند.

سرهنگ عابدی به برنامه ریزی نامناسب برخی از مدارس برای ایجاد سرویس دانش آموزان در روزهای آغاز سال تحصیلی اشاره کرد و افزود: استفاده والدین از وسیله شخصی برای رساندن دانش آموزان به مدارس یکی از مشکلات جدی پلیس راهور در زمینه ایجاد و برقراری نظم در بخش حمل و نقل و ترافیک به ویژه در محدوده مدارس سطح شهر تهران است.

وی گفت:امسال با هماهنگی آموزش و پرورش و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از روز اول سال تحصیلی، سرویس مدارس برقرار شده و خانواده ها دیگر با خودرو شخصی اقدام به جابجایی فرزندان خود نخواهند کرد.

جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ با تاکید بر استفاده از سرویس های مجاز مدارس گفت: امسال هم سعی بر این است که با هماهنگی مدارس و مسوولان آموزش و پرورش، والدین از سرویس های مجاز استفاده کنند و ما بتوانیم برابر آن ضوابط و شرایطی که ابلاغ شده بر روند کار این سرویس ها کنترل داشته باشیم.

سرهنگ عابدی با بیان اینکه سال گذشته سابقه ای در رابطه با تصادفات سرویس های مدارس نداشتیم، اظهار امیدواری کرد که امسال نیز تلفات و تصادفاتی در این رابطه نداشته باشیم.
جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: برخی از اولیا برای جابجایی فرزندان خود از وسیله شخصی و یا خودروهای خارج از مجموعه تایید شده سرویس مدارس استفاده می کنند که توصیه پلیس، استفاده از سرویس های منتخب مدارس هم به لحاظ امکان نظارت و ایمنی و هم بحث کاهش حجم تردد و بارترافیک در معابر شهری است.

وی با اشاره به افزایش بار ترافیکی در بزرگراه های شهر تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی نیز گفت: با هماهنگی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران قصد داریم ضمن کنترل عبور و مرور در سطح بزرگراه ها، مانع از بروز تصادف و گره ترافیکی در این معابر شویم.

* برنامه ریزی گسترده و جامع شهرداری تهران برای اول مهر

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه این نشست با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی شهر تهران در آستانه سال جدید تحصیلی در دستور کار شهرداری قرار دارد، از ورود 10 رام قطار جدید شامل 73 واگن به ناوگان متروی تهران خبر داد و گفت: با اضافه شدن این تعداد واگن ظرفیت جابجایی شبکه مترو تهران، روزانه 250 هزار نفر افزایش می یابد.

سیدجعفر تشکری هاشمی افزود: این واگن های جدید روزانه ظرفیت جابجایی 250 هزار مسافر در خطوط مختلف شبکه مترو تهران را دارند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: از این تعداد پنج رام آن به عنوان قطارهای جدید به ناوگان حمل و نقل مترو در خطوط شهری اضافه می شود.
به گفته وی، همچنین یک رام قطار با هشت واگن نیز به منظور خدمت رسانی بهینه به شهروندان در مسیر مترو تهران - کرج به کار گرفته خواهد شد.

معاون شهردار تهران تصریح کرد: از این تعداد چهار رام قطار نیز به عنوان یک مجموعه نوسازی و بازسازی شده قطارهای با عمر بالا، پس از انجام تعمیرات کلی و تجهیز واگن ها در ناوگان حمل و نقل مترو شهری تهران مورد استفاده قرار می گیرد.

تشکری هاشمی با اشاره به اینکه این 10 رام قطار جدید در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها وارد ناوگان مترو تهران خواهند شد، افزود: آیین بهره برداری رسمی از این قطارهای جدید سه شنبه هفته جاری (24 شهریورماه) با حضور شهردار تهران، اعضای شورای شهر و جمعی از مدیران اجرایی و شهری استان تهران برگزار می شود.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین از تکمیل و بهره برداری از ایستگاههای شمالی خط سه شبکه مترو تهران خبر داد و گفت: بهره برداری از ایستگاههای خط سه شبکه مترو تهران به منظور توسعه ناوگان حمل و نقل درون شهری در آستانه ماه مهر آغاز می شود.

به گفته وی، با بهره برداری بخش شمالی خط سه مترو تهران به طول 18 کیلومتر، ظرفیت جابجایی یک میلیون مسافر از طریق شبکه مترو دراین مسیر فراهم می شود.
هاشمی تشکری تاکید کرد: پیش از آغاز مهرماه چهار ایستگاه شمالی خط 3 متروی تهران تکمیل و به بهره برداری می رسد.

* نوسازی ناوگان اتوبوسرانی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: همچنین 200 دستگاه اتوبوس دو کابین نیز در مهرماه امسال به ناوگان اتوبوسرانی تهران اضافه می شود که با ورود این اتوبوس ها ظرفیت جابجایی روزانه ناوگان اتوبوسرانی تهران حدود 400 هزار نفر افزایش می یابد.

تشکری هاشمی افزود: 62 دستگاه اتوبوس برقی (با عمر کاری بالا) نیز بعد از بازسازی کامل و ارتقا تکنولوژی، همزمان با فصل بازگشایی مدارس وارد ناوگان خواهند شد.
وی با بیان اینکه این اتوبوس های برقی به دلیل میزان آلایندگی کمی که دارند در مناطق پرجمعیت و شلوغ شهر تهران بکار گرفته می شوند.

* بکارگیری 70 دستگاه تاکسی جدید با استاندارد یورو 5 در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران از دیگر برنامه های شهرداری برای توسعه شبکه حمل و نقل در آستانه ماه مهر و تسهیل تردد شهروندان دراین ایام ، تصریح کرد: حداقل 70 دستگاه خودرو تاکسی جدید با استاندارد یورو 5 یا استاندارد سیستم هایبرید که به لحاظ ایمنی شرایط مناسبی را دارد نیز به زودی در ناوگان تاکسیرانی شهر تهران بکار گرفته خواهند شد.
وی افزود: با ورود این تاکسی های جدید، تعداد زیادی از تاکسی های بی کیفیت و ناایمن شهر تهران از رده خارج می شوند.

* هزینه 82 میلیارد ریالی شهرداری تهران برای تامین سرویس مدارس دانش آموزان استثنایی

معاون شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه باید زمینه تحصیل دانش آموزان استثنایی(کم توان جسمی و ذهنی) را همچون دیگر دانش آموزان فراهم کنیم گفت: درهمین ارتباط شهرداری تهران هزینه سرویس شش هزار دانش آموز استثنایی شهر تهران را به صورت کامل تامین و پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز تمام هزینه های مربوط به سرویس دانش آموزان شهر تهران توسط شهرداری پرداخت شد تصریح کرد: امسال نیز مبلغ 82 میلیارد ریال برای تامین سرویس مدرسه این گروه از دانش آموزان درنظر گرفته شده و والدین این دانش آموزان نیازی به پرداخت هزینه سرویس ندارند.

وی در خصوص انتخاب رانندگان برای سرویس دانش آموزان استثنایی نیز گفت: طبق هماهنگی های انجام شده با آموزش و پرورش مقرر شد رانندگانی که در سال های گذشته با این دانش آموزان ارتباط عاطفی برقرار کرده اند به سازمان حمل و نقل معرفی شوند تا با آموزش و بررسی ایمنی خودرو، برای سال تحصیلی جدید نیز از آنها استفاده شود.

وی افزود: همچنین سازمان تاکسیرانی با انتشار فراخوانی از رانندگان تاکسی های داوطلب برای خدمت رسانی به دانش آموزان استثنایی دعوت کرده چراکه درک نیازها و عواطف این دانش آموزان بسیار مهم و ضروری است.

تشکری هاشمی با تاکید بر اینکه والدین از سرویس های معتبر برای دانش آموزان خود استفاده کنند گفت: رانندگان آموزش دیده با خودروهای دارای استاندارد، معاینه فنی و برچسب سرویس مدارس مورد تایید سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هستند و این رانندگان باید طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبلغ سرویس را دریافت کنند و بیش از این مبلغ تخلف محسوب می شود.

* بکارگیری راننده خانم برای سرویس مدارس دخترانه

معاون شهردار تهران همچنین از بکارگیری رانندگان خانم برای سرویس مدارس دخترانه خبر داد و گفت: سرویس برخی از مدارس دخترانه شهر تهران به یک شرکت تاکسیرانی بانوان داده شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از رانندگان زن برای مدارس دوره های ششم به بالا(راهنمایی و دبیرستان) مدنظر است، افزود: با توجه به اینکه شرکت های تاکسیرانی بانوان در سطح شهر تهران کم است ، اولویت در این زمینه مدارس دخترانه با اولویت مقاطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان است.

* نظارت جدی و کامل پلیس راهور بر فعالیت سرویس مدارس

سرهنگ حسن عابدی جانشین رییس پلیس راهور تهران نیز در ادامه این میزگرد به نحوه نظارت پلیس بر فعالیت سرویس مدارس اشاره کرد و گفت: نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ از روز اول سال تحصیلی با استقرار در معابر و گذرگاههای اطراف مدارس شهر تهران، ضمن ایجاد نظم و انضباط ترافیکی در زمان ورود و خروج دانش آموزان بر فعالیت سرویس های مدارس نیز نظارت جامعی خواهند داشت.

وی با تاکید بر اینکه دارندگان سرویس های مجاز مدارس باید برچسب(مجوز کار) را بر روی شیشه خودرو نصب کنند گفت: پلیس با هرگونه تخلفی که منجر به بروز مشکلات ترافیکی و همچنین یاد مشکل برای دانش آموز شود، برخورد قاطع و قانونی می کند.

وی افزود:براین اساس نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ تمامی سرویس های مدارس را کنترل کرده و در صورت مشاهده هرگونه نقص در زمینه اجرای قوانین و یا ایراد فنی خودرو، با رانندگان خودرو برخورد قانونی خواهد شد.

سرهنگ عابدی با تاکید بر اینکه مدارس شهر تهران از خودروهای تایید شده برای سرویس مدارس استفاده کنند، گفت: سال گذشته بعضی از مدارس از مینی بوس های فرسوده به عنوان سرویس استفاده می کردند و برخی از رانندگان سرویس نیز به دلیل نداشتن معاینه فنی خودرو، 500 متری مدرسه متوقف می کردند که این امر منجر به بروز مشکلات ترافیکی و همچنین سردرگمی دانش آموزان می شد.

وی با تاکید بر آموزش رانندگان سرویس مدارس گفت:براساس جلساتی که با مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران داشتیم اعلام کردیم که پلیس راهور تهران بزرگ آمادگی لازم برای برگزاری دوره های آموزشی برای رانندگان سرویس مدارس حتی در روزهای تعطیل را دارد.

* تهیه و توزیع دفترچه آموزش مفاهیم ترافیکی در سطح شهر تهران

جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در ادامه از تهیه دفترچه ای با موضوع آموزش قوانین و مقررات حمل و نقل و ترافیکی برای دانش آموزان خبر داد و گفت: این دفترچه با همکاری آموزش و پرورش و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تهیه و برای استفاده دانش آموزان و اولیا در مدارس شهر توزیع شده است.

سرهنگ عابدی افزود: دانش آموزان و اولیای آنان می توانند با مطالعه این دفترچه از قوانین و ضوابط نحوه استفاده از سرویس مدارس مطلع شوند که توجه به مطالب مطرح شده دراین کتاب و رعایت قوانین مربوطه می تواند موجب بروز تحولی چشمگیر در پیشگیری از بروز سانحه و یا هرگونه تخلفی در بحث سرویس مدارس شود.

جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین به اثربخشی اجرای طرح همیاران پلیس در مدارس اشاره کرد و گفت:اولیای دانش آموزان و سازمان های مربوطه طرح همیاران پلیس را در آموزش مفاهیم ترافیکی به دانش آموزان موثر می دانند.

وی افزود:امسال نیز همچون سال گذشته طرح همیاران پلیس در مدارس شهر تهران اجرا خواهد شد و خود دانش آموزان عبور و مرور در مقابل مدارس را کنترل خواهند کرد.

* انجام کار فرهنگی برای تغییر رفتارهای غلط ترافیکی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در ادامه این نشست گفت: تغییر رفتار اجتماعی برای شهروندان و دانش آموزان را در فضای مجازی و از طریق رسانه ها به ویژه صدا و سیما دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه مجموعه انتشاراتی که می تواند برای دانش آموزان مفید باشد با هماهنگی آموزش و پرورش تولید می شود خاطر نشان کرد: گروه های هنری با هدف اصلاح رفتاری در طول سال تحصیلی مانند سال گذشته به مدارس شهر تهران اعزام خواهند شد.

تشکری هاشمی با اشاره به راه اندازی اتوبوس پیاده مدرسه گفت: در این طرح هر روز یکی از والدین به صورت داوطلبانه، دانش آموزان را به صورت گروهی از مدرسه به منزل و بالعکس همراهی می کند تا طریقه عبور از خیابان، تردد در خیابان ها و کوچه ها را به دانش آموزان یاد بدهد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در طول سال تحصیلی دوره های ویژه آموزش ترافیکی در سطح بوستان های شهر تهران برای دانش آموزان برگزار خواهد شد.

* آموزش مفاهیم ترافیکی باید از دوران کودکی آغاز شود

جانشین رییس پلیس راهور تهران بزرگ در پایان میزگرد خبری با موضوع طرح استقبال از مهرماه با اشاره به اهمیت آموزش مفاهیم ترافیکی و فرهنگسازی در این زمینه گفت:با توجه به مطالعات و مقایسه ای که درباره آمار تصادفات در ایران و کشورهای دیگر انجام شده، سه نکته کلیدی باعث کاهش تصادفات و کاهش حجم تردد و ترافیک در کشورهای پیشرفته شده که آموزش و فرهنگسازی در مفاهیم ترافیکی مهم ترین آنهاست.

وی تدوین و اعمال قوانین پیشگیرانه را دیگر عامل موثر در کاهش تصادفات برشمرد و افزود: دراین زمینه بازبینی قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی نیز با توجه به شرایط روز جامعه بسیار مهم و قابل توجه است.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان