arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۵۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۱ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴

وقتی رئیس مرکز دخانیات به قتل تهدید شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شمارش معکوس برای گشایش دفتر کمپانی فیلیپ موریس در ایران آغاز شده و با اجرایی شدن برجام، این شرکت واردات رسمی سیگار مارلبرو را در ایران آغاز خواهد کرد تا پس از آن تولید این سیگار در کشورمان شروع شود.

به گزارش اقتصادنیوز، با نزدیک شدن فعالیت رسمی شرکت فیلیپ موریس، به عنوان مالک برند سیگار مارلبرو در ایران، برخی از گروه‌های ذینفع اقدام به سنگ‌اندازی در این راه کرده‌اند به طوری که در جریان این مذاکرات یکی از مدیران وزارت صنعت به قتل نیز تهدید شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این رابطه گفت: برای فعالیت قانونی کمپانی تولید کننده سیگار مارلبرو، منتظر برداشته شدن تحریم‌ها هستیم تا فعالیت رسمی برای واردات و تولید این سیگار در ایران آغاز شود چون از نظر ما این شرکت هیچ مشکلی برای فعالیت در ایران ندارند و فقط عده‌ای قاچاقچی هستند که بر سر راه این همکاری سنگ‌اندازی می‌کنند.

محمدرضا نعمت‌زاده افزود: در جریان این مذاکرات برخی قاچاقچیان علی‌اصغر رمزی، رئیس مرکز دخانیات را به قتل تهدید کرده‌اند.

او تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی قاچاقچیان از محل قاچاق سیگار مارلبرو سالانه صدها میلیارد تومان سود می‌برند و حقوق دولتی را نمی پردازند، در جریان مذاکره با فیلیپ موریس برای همکاری در خصوص واردات رسمی و تولید مشترک سیگار مارلبرو، آنها مدیر مرکز دخانیات را به قتل تهدید کردند به همین خاطر من خود ادامه مذاکرات را بر عهده گرفتم.

وزیر صنعت گفت: از زمانی که بنده ادامه مذاکرات را بر عهده گرفته‌ام برخی نمایندگان نسبت به این موضوع انتقاد کرده‌اند در حالیکه بنده معتقدم نباید مدیران را به دردسر انداخت و زندگی آنها را به هم ریخت و در چنین مواقعی که تهدیدهایی وجود دارد بهتر است خود وزیر با جرأت بیشتر تن به ادامه مذاکرات تا حصول نتیجه دهد.

نعمت‌زاده که با هفته‌نامه تجارت‌فردا گفت‌وگو کرده، افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و استعلام از کمیسیون اصل 90 مجلس و سازمان‌های اطلاعاتی - امنیتی، برای ما محرز شد که شرکت تولیدکننده سیگار مارلبرو هیچ ارتباطی با رژیم صهیونیستی ندارد و می‌توانیم برای واردات رسمی و تولید مشترک با این شرکت برنامه‌ریزی کنیم.

وزیر صنعت در حالی از قرارداد تولید سیگار مارلبرو در ایران حمایت کرده، که هم‌اکنون قاچاق سیگار در کشور به بالاترین حد خود رسیده و شرکت دخانیات ایران را در وضعیت نامناسب مالی قرار داده است.

از خیابان قزوین خبر می‌رسد که پس از تغییرات اخیر مدیریتی در دخانیات و قطع شدن برخی مزایای کارکنان، شورای کارگری این شرکت انتقاداتی جدی به نحوه واگذاری و چیدمان مدیران دخانیات وارد کرده است.

شرکت دخانیات ایران دارای هفت هزار پرسنل در سراسر کشور است و با توجه به قدمت 80 ساله‌اش دارای فرهنگی متفاوت نسبت به سایر شرکت‌هاست. به همین خاطر گفته می‌شود که محمدحسین برخوردار، مدیرعامل جدید این شرکت کار سختی را در پیش خواهد داشت و ممکن است به زودی وارد حاشیه‌های کارگری این شرکت شود.

بر اساس گزارش‌های واصله، شرکت دخانیات در ماه گذشته 32 میلیارد تومان از انواع سیگار خود را در بازار ایران به فروش رسانده که این میزان قبلیت دارد به ماهانه 70 میلیارد تومان نیز برسد. این اتفاق هنگامی رخ خواهد داد که تولید سیگار در ماه به 1.5 میلیارد نخ برسد.

به گزارش اقتصادنیوز، با توجه به وضعیت نامناسب مالی این شرکت، توانی برای ادامه طرح‌های توسعه و نوسازی صنعت سیگار کشور وجود ندارد. وضعیت مالی شرکت به گونه‌ای است که اگر درآمدی هم حاصل شود، باید ابتدا سهم صندوق بازنشستگی فولاد پرداخت شود تا این صندوق بتواند مطالبات معوقه اعضای بازنشسته خود را بپردازد.

بر اساس گزارش‌های رسیده، ماشین‌آلات تولید سیگار قدیمی شده و بهره‌وری لازم را ندارند و از سویی دیگر هم پولی وجود ندارد که بخواهیم این ماشین‌آلات را وارد کشور کنیم تا هم کیفیت بالا رود و هم تولید افزایش یابد.

گلایه وزیر پیشین صنایع از افزایش قاچاق سیگار

وضعیت نامناسب بازار سیگار سبب شده تا برخی از دولتمردان پیشین نیز در این خصوص به موضع‌گیری بپردازند که در این رابطه وزیر صنایع در دهه شصت از افزایش قاچاق سیگار به کشور گلایه کرده است.

سیدمصطفی هاشمی‌طبا در گفت‌وگو با اقتصادنیوز گفت: مسئولان بهتر است با حساسیت بیشتری وارد مقوله سیگار شوند، چراکه واردات غیر قانونی این کالا علاوه بر آسیب‌های اجتماعی، سلامت شهروندان ایران را مورد هدف خود قرار داده و باعث ضرر و زیان واحدهای تولید سیگار کشور شده است.

او افزود: نبود نظارت ویژه بر ورود غیر قانونی انواع سیگار تولید داخلی را با مشکلات زیادی مواجه کرده و شرکت دخانیات ایران را به زانو درآورده است.

وزیر اسبق صنایع با بیان اینکه "دولت باید با نهادهای قدرتی که سیگار را به صورت قاچاق وارد کشور می‌کنند مقابله کند"، افزود: یکی از مهمترین مشکلات امروز کشور ما این است که از گناه افراد متخلف به سادگی می‌گذریم و اجازه نمی‌دهیم قانون با چنین افرادی برخورد کند. اگر حاکمیت اراده لازم را برای جلوگیری از قاچاق نداشته باشد این مشکل حل نخواهد شد و کالایی جذاب به مانند سیگار که مافیای قدرتمندی نیز دارد با افزایش حجم قاچاق مواجه خواهد شد.

هاشمی‌طبا با بیان خاطرات خود از تعیین تکلیف وضعیت شرکت دخایات در اوایل انقلاب، گفت: آن روزها به عنوان وزیر صنایع و فردی انقلابی احساس می‌کردم که جمهوری اسلامی نباید به دنبال تولید سیگار باشد؛ چراکه کالایی مضر و مصداق بارز لهو و لعب است از این رو مخالفت خود را به هیأت وزیران اعلام کردم.

او افزود: وقتی مخالفت خود را اعلام کردم برخی از دوستان استدلال کردند که چون به هر حال مصرف سیگار قابل توجه است سه راه بیبشتر نداریم. یا به دنبال واردات باشیم که در این صورت ارزبری زیادی دارد یا اینکه تولید را متوقف کنیم و کاری به بازار نداشته باشیم که چنین تصمیمی قاچاق را بالا می‌برد یا اینکه به مقدار مصرفی که داریم به تولید سیگار بپردازیم.

هاشمی‌طبا گفت: من معتقد بودم این استدلال به آن می‌ماند که بگوییم در ایران مصرف نوشیدنی‌های الکلی بالاست پس باید به میزان مورد نیاز این کالای حرام را به تولید برسانیم. از این رو نیاز بود تا برخی مراجع حرام بودن مصرف این کالا را اعلام کنند که این کار انجام نشد و با توجه به اینکه برای متوقف کردن تولید سیگار پشتوانه‌ای نبود، مجبور شدیم به تولید این کالا در کشور ادامه دهیم تا جایی که حتی برای آن کوپن اعلام می‌شد و هر خانواده سهمیه خاص خود را نیز داشت.
نظرات بینندگان