arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۶۴۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۲ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۴

سفر نماینده ویژه رئیس‌جمهور چین به تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان دوشنبه هفته گذشته در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود بعد از توافق وین ، سفری دو روزه به چین داشت و در جریان این سفر با همتای چینی خود و همچنین نخست‌وزیر این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان که در جریان این سفر به خاطر پرکار بودن، مورد تمجید وزیر خارجه چین «وانگ یی» قرار گرفت در ابتدا به اورومچی مرکز منطقه خودگردان سین‌کیانگ رفت و پس از اقامتی کوتاه در این شهر نسبتا مسلمان نشین راهی پکن پایتخت این کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل شد.

ظریف و مقامات چینی در این سفر رابطه دو کشور را استراتژیک و راهبردی عنوان کردند که بعد از رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران این رابطه گسترده‌تر و عمیق تر خواهد شد ، در این راستا ظریف چین را دوست ایران در شرایط سخت تحریم ها نامید که در دوران پساتحریم چین و شرکت‌های چینی به دلیل این که در دوران سخت تحریم‌ها در کنار ایران بوده‌اند از مزیت نسبی بسیار بالاتری از دیگران برخوردار هستند تا از وضعیت جدید به وجود آمده استفاده کنند و بتوانند حضوری گسترده تر از گذشته در ایران داشته باشند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان نقش چین در مذاکرات ایران و گروه 1+5 را مثبت عنوان کرد و گفت: این نقش سازنده و محوری در حین اجرای برجام باید ادامه پیدا کند.

در جریان این سفر مقامات چینی نیز برجام را توافق خوبی عنوان کردند که همه طرف‌های مذاکرات هسته‌ای موظفند تعهدات خود را در این زمینه اجرا کنند.

آنها همچنین با بیان این که چین جهت مشارکت در بازطراحی راکتور آب سنگین اراک مقدمات زیادی را فراهم کرده است ، اعلام کردند سعی بر این دارند که طی روزهای آینده با طرف‌های ذیربط به خصوص طرف ایرانی در مورد اجرای برجام هماهنگی‌های بیشتری داشته باشند و در جهت اجرای آن تعهدات خود را انجام دهند.

در همین راستا مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ، از سفر نماینده ویژه رئیس جمهور چین در راس یک هیأت تجاری به تهران در اواخر هفته جاری خبر داد.

سید رسول مهاجر که ظریف را در جریان این سفر همراهی می‌کرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در مورد سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به چین اظهار کرد: روابط ایران و چین روابط بسیار مهمی است و در واقع به نوعی تکمیل کننده یکدیگر است.

وی با بیان اینکه برای دو کشور داشتن روابط راهبردی و استراتژیک دارای اهمیت است، تصریح کرد: چین عضو دائم شورای امنیت است و از آن به عنوان یک قدرت نو ظهور یاد می‌شود. چنانکه برخی از ارقام اقتصادی چین حتی از قدرت اقتصادی اول دنیا یعنی آمریکا بالاتر است و از سال گذشته این کشور بالاترین مصرف انرژی در دنیا را داشته است.

مهاجر در همین زمینه ادامه داد: در مقابل جمهوری اسلامی ایران دارای منابع فراوان نفتی و انرژی است و یکی از کشورهای صادر کننده نفت به چین است. از دیگر سو دو کشور دارای دیدگاه های نزدیکی در عرصه سیاست خارجی و بین‌الملل هستند.

وی با بیان اینکه چین با آنکه عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل است در سیاست خارجی به ما نزدیک است، افزود: مراودات این کشور با خاورمیانه و خلیج فارس بسیار زیاد است و ایران نیز ک قدرت بسیار بانفوذ و بی بدیل در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است.

مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با اشاره به مراودات تجاری و اقتصادی دو کشور و نقش ایران و چین در جاده ابریشم ادامه داد: همه اینها باعث شده که روابط خوبی بین دو کشور شکل بگیرد و این روابط رو به رشد است. به طوری که در طول دو سالی که از ریاست جمهوری آقای روحانی گذشته است، این روابط گسترش بیشتری پیدا کرده و در تعابیر سران دو کشور به خصوص چینی ها این عبارت وجود دارد که ایران یک شریک استراتژیک برای جمهوری خلق چین است.

مهاجر با اشاره به دلایل سفر ظریف به چین گفت: همانطور که آقای ظریف اشاره کردند چین در به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 نقش مهمی داشت و همکاری‌های خوبی را با ایران در دوران تحریم داشت و اکنون بعد از مدت کمی از حصول برجام این سفر انجام شد.

مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه با اشاره به دیدار ظریف در پکن با همتای چینی خود و همچنین نخست وزیر این کشور به عنوان دومین شخصیت سیاسی در چین ادامه داد: این ملاقات ها بسیار خوب و سازنده بود و دو طرف برای توسعه دادن این روابط دارای عزم جدی هستند و در همین چارچوب در مورد مراودات آینده دو کشور تصمیمات خوبی گرفته شد.

مهاجر در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این سوال که آیا زمان سفر رئیس جمهور چین به تهران مشخص شد با توجه به اینکه آقای روحانی از وی برای سفر به ایران دعوت کرده است، گفت:‌زمان دقیق سفر مشخص نشده ولی ما به زودی شاهد حضور رئیس جمهور چین در تهران خواهیم بود.

این مقام مسئول در وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که با توجه به گسترش رفت و آمد مقامات شرکت های اروپایی به تهران و افزایش تمایل آن‌ها جهت انجام مراودات اقتصادی با تهران آیا چین از این موضوع احساس خطر می‌کند؟ تاکید کرد:‌ چین در این زمینه احساس خطری نمی کند به این علت که اگر اروپایی ها اکنون به ایران می آیند و برای سرمایه‌گذاری مشتاق هستند چینی ها از قبل در ایران بوده اند. مثلا اگر هیأت های اتریش و اسپانیا اکنون به تهران می آیند و چینی ها خیلی در این مدت در برابر دید نبوده اند علت آن این است که آن‌ها از قبل در ایران حضور داشتند، البته همین حد کفایت هم نمی‌کند. وی در این زمینه تصریح کرد: در همین راستا در اواخر هفته جاری رئیس کمیسیون دارایی دولتی چین که به نوعی همتای دکتر طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی محسوب می‌شود در راس هیئتی که شرکت های مختلف تجاری چین در آن حضور دارند وارد تهران خواهد شد . او در این سفر به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور چین مسئولیت ایفا خواهد کرد.

مهاجر با تاکید بر اینکه چین اولین شریک اقتصادی ایران در طول چند سال اخیر بوده است ادامه داد: در طی سال 2014 حجم مبادلات تجاری دو کشور 52 میلیارد بوده است و در این راستا صادرات چین به ایران 24 میلیارد دلار و صادرات ایران به چین 27 میلیارد دلار بوده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 9 درصد از نفت وارداتی چین را ایران تامین کرده ، تاکید کرد: بنابراین چینی‌ها از قبل در ایران بوده‌اند و میزان سرمایه‌گذاریشان در ایران بالا است و همانطور که گفتم قرار است اواخر هفته جاری هیاتی تجاری و اقتصادی متشکل از شرکت های مختلف چینی برای توسعه روابط اقتصادی به ایران بیاید.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه سران دو کشور از روابط ایران و چین به عنوان روابط راهبردی و استراتژیک یاد می‌کنند در پاسخ به این سوال که ایران از چین در اجرای برجام چه انتظاری دارد؟ تاکید کرد: در اجرای برجام موضوع ضمانت اجرایی بسیار مهم است.ایران به عنوان یکی از کشورهای 1+5 به خود این اطمینان را دارد که می‌خواهد برجام را به نحو احسن اجرا کند از دیگر سو چین یکی از کشورهایی است که در این چند سال مواضع نزدیکی با ایران داشته است و به ایران کمک کرده است. بنابراین این کشور می تواند هم در ضمانت و هم در اجرای برجام کمک کند و اگر متن برجام را مشاهده کنید بر ارتباطات نزدیکی بین دو کشور جهت اجرای این توافق تاکید شده است.

وی در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه چین در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با ظریف اعلام کرد که این کشور کارهای مقدماتی زیادی را در بحث همکاری جهت بازطراحی راکتور آب سنگین اراک انجام داده است و منظور وی در این راستا چه اقداماتی بود ؟ گفت:‌ بازطراحی راکتور آب سنگین اراک کار بسیار پیچیده ای است که با همکاری نزدیک ایران و چین و یک کشور ثالثی که احتمالا آمریکا باشد انجام می‌شود. این کار بسیار سنگین مهندسی است البته چین در این زمینه دارای تجاربی است و مقدمات کار و مطالعات برای نحوه اجرای این موضوع آغاز شده است.

مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که دو هفته پیش شاهد سفر علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی به چین و گفت‌وگوی وی با مقامات این کشور جهت ساخت نیروگاه هایی از سوی چین در ایران بودیم و آیا قرار است چین به نوعی جایگزین روسیه در این موضوع شود گفت:‌ بحث جایگزینی چین به جای کشور دیگری در این زمینه مطرح نیست ، ما همکاری های بسیار خوبی با چین داریم که از جمله ی این زمینه ها ساخت نیروگاه و اجرای برجام است و قرار نیست چین جایگزین کشور دیگری شود.

مهاجر همچنین در این راستا تاکید کرد: چینی ها نقش تعیین کننده ای در اجرای برجام دارند بنابراین بخش قابل توجهی از مذاکرات آقای ظریف با مقامات چینی در این زمینه بود که این مذاکرات ادامه خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در آینده نزدیک شاهد سفر رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به دیگر کشورهای این منطقه خواهیم بود؟ گفت: قطعا آقای ظریف به کشورهای دیگر این منطقه سفر خواهند داشت ولی اکنون چیزی قطعی نشده است.

مدیر کل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در این گفت‌وگو خبر از برگزاری کمیسیون مشترک ایران و چین در سال جاری در پکن خبر داد و در این راستا توضیح داد که کمیسیون مشترک دو کشور هر دو سال یک بار برگزار می‌شود و در همین چارچوب به زودی در سال 94 این کمیسیون در سطح وزرای اقتصاد و دارایی ایران و وزیر بازرگانی چین در پکن برگزار خواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
0
0
كالا هاي بي كيفيت چيني
نظرات بینندگان