arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۲ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۰

انقلابيون ليبي معتقدند تنها توسل به زور در برابر قذافي نتيجه مي دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از رم به قلم داریو ثوبورن نوشت : رهبر انقلابیون لیبی روز سه شنبه در سفر به ایتالیا گفت سرنگونی معمر قذافی تنها با استفاده از زور امکانپذیر است و وی از قدرت کنار نخواهد رفت مگر با زور .

ایتالیا نیز درعین حال اعلام کرد ممکن است تجهیزات نظامی در اختیار نیروهای انقلابی در لیبی قرار دهد . مصطفی عبدالجلیل رهبر انقلابیون لیبی پس از مذاکره با فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا افزود قذافی از قدرت کنار نخواهد رفت مگر به زور .

مشاوران عبدالجلیل نیز گفتند هیچگونه میانجی گری سیاسی با رژیم قذافی برنامه ریزی نشده است . عبدالجلیل با اشاره به روسای جمهور سرنگونی شده تونس و مصر درپی قیام های مردمی در این کشور تصریح کرد قذافی قابل مقایسه با بن علی یا مبارک نیست . وی همچنین از فرانسه ، ایتالیا و قطر به علت به رسمیت شناختن مخالفان در لیبی قدردانی کرد . جلیل در پاسخ به پرسشی درباره قراردادهای نفتی خارجی در آینده گفت آینده اقتصادی ما با کشورهایی گره خورده است که از ما حمایت کردند .

دوستی و همکاری با ایتالیا ، فرانسه و قطر در مقایسه با دیگر کشورها از اهمیت بیشتری برای ما برخوردار است زیرا آنها نخستین کشورهایی بودند که انقلابیون لیبی را به رسمیت شناختند . جلیل این هفته به قطر نیز سفر کرده بود و قرار است روز چهارشنبه با نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه دیدار کند.

وی قرار است روز سه شنبه مذاکراتی نیز با سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا داشته باشد . وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پس از دیدار با جلیل گفت ایتالیا ماه آینده میزبان مذاکراتی درباره لیبی خواهد بود که قرار است در آن درباره فروش نفت شرق لیبی و تامین تجهیزات دید در شب و رادار برای انقلابیون لیبی گفتگو شود . فراتینی افزود گروه بین المللی تماس درباره لیبی اوایل ماه آینده درمورد راه کارهای قانونی فروش محصولات نفتی شرق لیبی گفتگو خواهد کرد . وی تصریح کرد در این نشست تلاش خواهد شد راه هایی برای استفاده از دارایی های مسدود شده مربوط به رژیم معمر قذافی در سراسر جهان برای کمک به انقلابیون لیبی پیدا شود .

فراتینی گفت در این مذاکرات همچنین در مورد مسئله مهم مسلح کردن انقلابیون لیبی گفتگو خواهد شد . وی افزود ما اقدامات خشونت آمیز رژیم قذافی را در خیابان های این کشور ، استفاده از تک تیراندازها در طرابلس و محاصره شهرها را توسط نیروهای وی محکوم می کنیم . وزیر امور خارجه ایتالیا همچنین گفت کشورش درحال بررسی احتمال ارسال تجهیزات دید در شب ، رادار و فناوری مورد نیاز برای مختل کردن ارتباطات برای انقلابیون لیبی است . فراتینی افزود گزینه های زیادی پیش روی ما نیست .

یکی از گزینه ها استفاده از نیروی زمینی است و ایتالیا تمایلی به اعزام نیروهای زمینی به لیبی ندارد .

لیبی بین سال هزار و نهصد و یازده تا سال هزار و نهصد و چهل و دو مستعمره ایتالیا بود .

از زمان آغاز درگیری ها در لیبی تاکنون ، روابط دوستانه بین قذافی و سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا نیز با تنش هایی روبرو شده است . قطر نخستین کشور عربی بود که برای کمک به اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه لیبی درخصوص ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور جنگنده های خود را اعزام کرد زیرا فرانسه هدایت عملیات نظامی در لیبی را به منظور پایان دادن به بحران در این کشور عربی به عهده داشت .

قطر که از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است توانسته است با تلاش های میانجی گرانه خود در مناقشات منطقه ای ، جایگاه سیاسی خود را تقویت کند .
نظرات بینندگان