arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۲۴۱
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۳ - ۰۲ دی ۱۳۹۴

وزارت جهاد کشاورزی: برنج های عرضه شده به بازار سالم است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران عرضه برنج فاسد انبار شده از سوی این شرکت به بازار را تکذیب کرد و گفت: برنج عرضه شده به بازار سالم است و تا پایان امسال مهلت مصرف دارد.



علی قنبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: همه ساله شرکت بازرگانی دولتی ایران برنج جدید خریداری شده را جایگزین برنج ذخیرسازی شده سال گذشته می کند و برنج های کهنه که هنوز تاریخ مصرف دارند روانه بازار می شود.
وی با بیان اینکه برنج به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک مورد توجه دولت قرار دارد اظهارداشت: هر ساله 300 هزار تن برنج برای عملیات ذخیره سازی استراتژیک وارد می شود.
وی تصریح کرد: به دلیل کوتاه بودن زمان ماندگاری برنج، ناچاریم هرساله برنج ذخیره سازی را از طریق واردات نوسازی کنیم.
به گزارش ایرنا، قنبری همچنین دیروز در جلسه مدیران ارشد شرکت بازرگانی دولتی ایران از جمله مشکلات پیش روی این شرکت را مشکل برنج های ذخیره سازی شده اعلام کرد.
وی گفت: دلیل ایجاد مشکل در توزیع و فروش برنج های در اختیار، فرا رسیدن فصل برداشت برنج در کشور و عملیات طولانی فرایند واردات است.
همچنین به دلیل اینکه در زمان فصل برداشت برنج داخلی، برای جلوگیری ضرر به کشاورزان و برنجکاران داخلی، فروش برنج های ذخیره سازی شده متوقف شد، این فرصت را از دست دادیم؛ علاوه بر اینکه فرایند طولانی واردات از خرید تا تخلیه برنج ها نیز از دلایل ایجاد این مشکل بود که امیدواریم باقیمانده برنج ها با کالاهای تازه در انبارها جایگزین شود.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در خصوص خرید و واردات برنج از امریکا تصریح کرد: کار خرید برنج از آمریکا در تیرماه سال جاری انجام شده و مربوط به قبل از صدور بخشنامه تحریم کالاهای آمریکایی است و پس از بخشنامه ممنوعیت واردات کالا از آمریکا که در آبانماه صادر شده، باوجود اینکه برنج جزو کالاهای ممنوع شده وارداتی از آمریکا نبوده، این شرکت پس از این تاریخ، هیچگونه برنجی را از کشور آمریکا خریداری و وارد کشور نکرده تا مفاد بخشنامه یادشده رعایت شود.
پیش از این مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره واردات برنج آمریکایی نیز گفته بود: سوم تیرماه امسال 60 هزار تن برنج از آمریکا خریداری شده که باید در قالب سه محموله به کشور وارد شود اما تاکنون 10 هزار تن آن به کشور وارد شده آن هم در حالی که ممنوعیت واردات برنج از نهم آبانماه امسال توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است.
وی با تأکید بر اینکه وظیفه قانونی شرکت بازرگانی دولتی ایران تامین 300 هزار تن برنج ذخایر استراتژیک کشوراست، گفت: بخشی از این برنج وارد کشور شده است.
وی با بیان این که پروسه خرید، بارگیری و ارسال یک کالا برای واردات یک پروسه زمان بر است گفت: از زمان خرید برنج آمریکایی تا زمان ورود آن به کشور حدود پنج ماه طول کشیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: برنج از کشورهای اوروگوئه، آرژانتین ویتنام، تایلند، هند و تمام کشورهایی که دارای گواهی استاندارد مطابق استانداردهای داخلی کشور و مقرون به صرفه باشند، خریداری و وارد می شود.
به گفته قنبری، به طورکلی واردات کالاهایی با برند آمریکایی که ترویج کننده فرهنگ آمریکا باشد به داخل کشور ممنوع است اما در بخشنامه مذکور برنج جزء کالاهای تحریمی نبوده است.
به گزارش ایرنا، ابتدای آذرماه امسال به دنبال تصویب شورای اقتصاد، وزیر جهادکشاورزی در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، واردات برنج را تا پایان تیرماه سال آینده (1395) آزاد اعلام کرد.
حجتی در نامه خود به محمدرضا نعمت زاده نوشت: ثبت سفارش برنج به نحوی انجام شود که کل واردات برنج، مشول مابه التفاوت شود و مدت اعتبار ثبت سفارش سه ماه و حداکثر برای مدت یک ماه دیگر قابل تمدید باشد.
وی اضافه کرد: مجموع ثبت سفارش های انجام شده باید حداکثر تا پایان تیرماه امسال وارد کشور شود و این موضوع به متقاضیان اعلام و تعهد اخذ شود که پس از آن، به دلیل شروع فصل برداشت برنج و لزوم حمایت از تولیدکننددگان داخلی، امکان ترخیص وجود نخواهد داشت.
حجتی در این نامه اعلام کرده که مبلغ پنج هزار ریال مابه التفاوت برای هر کیلوگرم برنج وارداتی توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران دریافت شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی، تا پایان مهرماه امسال، 433 هزار تن برنج به ارزش 443 میلیون دلار به کشور وارد شده آن هم در حالی که مصرف برنج کشور بیش از سه میلیون تن در سال است که از این میزان، حدود 2 میلیون تن در داخل کشور تولید و بقیه از طریق واردات تامین می شود.
نظرات بینندگان