پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عربستان بلندترین گام های خود را به سوی قحطی برمی دارد و گاوهای فربه آن درحال جان دادن هستند.
پایگاه خبری تحلیلی 'عربی پرس' در نوشتاری به قلم 'علی ظافر' نوشت: پیامدهای منفی تجاوز سعودی به یمن روز به روز آشکارتر می شود.
هزینه کرد میلیاردها دلار برای جنگ و کشتار دریمن و سوریه، کسری بی سابقه ای را به بودجه عربستان تحمیل کرده است و این کشور را مجبور به استمداد از صندوق های ذخیره خود کرده است.
عجیب تر این که بزرگترین کشور صادرکننده نفت با بزرگترین کسری بودجه خود معادل 98 میلیارد دلار در طول تاریخ روبه رو است،.
کارشناسان اقتصادی این کسری را نشانه ناکامی بزرگ شورای اقتصادی و توسعه عربستان به ریاست فرزند پادشاه این کشور می دانند.
کارشناسان براین باورند که این کسری شدید و کاهش بیش از60 درصدی بهای نفت در کمتر از دوسال، عربستان را مجبور می کند که از شرکت ها مالیات بیشتری دریافت کند و بهای کالاهای اساسی مانند آب، برق، ارتباطات و سوخت را افزایش دهد.
نشانه های تحقق این پیش بینی نیز در اعلام افزایش بهای بنزین، گاز و گازوییل توسط هیات وزیران عربستان آشکارشد.
به عقیده کارشناسان، این شاخص ها نشانه ورود طولانی مدت، حکومت عربستان به بخش مراقبت های ویژه است و عوارض و مالیات های جدید، زندگی شهروندان را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
توقف طرح های زیربنایی نیز به ورشکستگی بسیاری از شرکت ها منجر خواهد شد و مشکلات بیشتری را بر اقتصاد عربستان تحمیل خواهد کرد.
در این میان سلمان بن عبدالعزیز شاه عربستان در مواجهه با این تصویر مبهم، از خوشبینی بیش از حدی برخوردار است و این ناکامی ها را با کاهش بهای نفت و چالش های اقتصادی و مالی منطقه ای و بین المللی مرتبط می داند.
برنامه های اصلاح اقتصادی اعلام شده توسط شاه عربستان نیز برای نتیجه دادن، به سال های طولانی نیاز دارد و البته نباید از نظر دور داشت که تا زمانی که رژیم سعودی در باتلاق دو جنگ در یمن و سوریه گرفتار است چنین برنامه هایی نتیجه بخش نخواهد بود.