arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۶۷۱۸
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۲ - ۱۸ دی ۱۳۹۴

عوامل موثر بر رشد شاخص بورس کدامند؟

او گفت: رسیدن شاخص کل به کف حمایتی 61 هزار واحدی هم، برای بار سوم از دیگر عوامل تاثیرگذار است که رسیدن به این کف حمایتی و نشان دادن واکنش مثبت به لحاظ تکنیکالی از دلایل برگشت بازار است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نزدیک شدن به موعد اجرای برجام، شایعات کاهش نرخ خوراک پتروشیمی به کمتر از 10 سنت، پیشرو بودن انتخابات مجلس از جمله عواملی هستند که باعث شده است دوباره شاخص بورس بر مدار صعودی قرار گیرد.قل از

به گزارش «انتخاب»، چند ماهی است که فعالان بازار سرمایه به دلیل توافق هسته ای منتظر اتفاقات مثبت در بازار بودند و حال نزدیک شدن به زمان اجرای برجام و رفع تحریم‌ها باعث شده تا همگان به این مساله مطمئن شوند و با خیالی آسوده‌تر سرمایه خود را به بورس سرازیر نمایند و شاهد صعودی بودن شاخص کل در بازار سرمایه باشیم.

مشاور بازار سرمایه شرکت ورسا آسیای مبین گفت: البته این قضیه باید در زمان زودتری اتفاق می‌افتاد و انتظارات چشم انداز روشن اقتصادی باید در قیمت سهام لحاظ می شد ولی در این خصوص بازار واکنش نشان نداد که به نظرم دلیل این امر، عدم اطمینان به بازار و مسائل سیاسی بوده است. به هرحال هم‌اکنون می‌توان گفت‌ برجام به احتمال نزدیک به آخرین مرحله اجرایی خود خواهد رسید و به نظرم همه مطمئن شده‌اند که این اتفاق خواهد افتاد.

او  افزود: شایعات در خصوص کاهش نرخ خوراک پتروشیمی نیز از دیگر عوامل زمینه‌ساز در صعودی بودن بازار است که این شایعات نشان می‌دهد این نرخ به کمتر از ده سنت برسد که اگر این موضوع ممکن شود با جو روانی که ایجاد می‌کند، محرک خیلی خوبی به شمار می‌آید که می‌تواند بزرگترین صنعت بازار و  شاخص کل بورس را به حرکت درآورد و از تعدیل منفی با بودجه 13 سنت برای پتروشیمی ها در صورتی که برای سال جاری نیز نرخ مورد نظر محاسبه شود جلوگیری کند.

او ادامه داد: دلیل دیگر به مساله انتخابات مجلس شورای اسلامی  برمی‌گردد که احتمالا با توجه به اینکه این انتخابات را پیش رو داریم، جو بازار تغییر کرده و در حال حاضر شاخص‌های اقتصادی رو به صعود پیش می روند. به طوریکه در این یک هفته شاهد ورود نقدینگی بسیاری به بازار بوده‌ایم تا حدی که حجم معاملات واقعی روزانه در بورس و فرابورس که در ماه های اخیر در حدود 50-60 میلیارد تومان بود به ارقام بالای 150 میلیارد تومان تنها در بورس رسیده است.

این فعال بازارسهام  معتقد است: این افزایش نقدینگی تنها به دلیل اجرای برجام نیست چون در این هفته اتفاق خاصی در خصوص برجام نبوده است اما احتمالا به دلیل نزدیک بودن به انتخابات مجلس، این شاخص‌های اقتصادی مثبت شده اند.

فتحی افزود: کاهش نرخ بهره بانکی نیز محرک خوبی برای این بازار به شمار می‌آید. به گفته رئیس بانک مرکزی بانک‌ها باید سودی را اعلام کنند که بتوانند آن را بدهند و ما قطعا یک روند کاهشی در سودبانکی خواهیم داشت. او گفت: در حال حاضر بانک‌ها اقداماتی را در این خصوص انجام می‌دهند تا بتوانند با سودهای بالا و افتتاح سپرده های خاص نقدینگی مردم را جذب نمایند و در سیستم بانکی حفظ کنند. در خصوص نرخ بهره کاهش نرخ بین بانکی اقدامی بسیار مثبت برای بازار بورس تلقی می گردد.

او گفت: رسیدن شاخص کل به کف حمایتی 61 هزار واحدی هم، برای بار سوم از دیگر عوامل تاثیرگذار است که رسیدن به این کف حمایتی و نشان دادن واکنش مثبت به لحاظ تکنیکالی از دلایل برگشت بازار است.

این تحلیلگر بازارسرمایه خاطر نشان کرد: اگر این روند صعودی که بازار به خود گرفته است ، ملایم‌تر پیش بروند و با جو هیجانی همراه نشود، می‌توان به تداوم آن خوشبین تر بود. اگر چه با توجه به افزایش یکباره‌ای که در حجم معاملات شاهدیم احتمال تداوم این روند زیاد است. اما به نظرم با گذشت زمان و در صورت مساعد بودن بازار در هفته‌های آتی می‌توان مطمئن‌تر در این خصوص نظر داد.
منبع: اقتصاد نیوز

نظرات بینندگان