پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فواد شمس؛ سرویس سیاسی «انتخاب»: به نظر می رسد حدادعادل این روزها بر اسب مراد سوار است. چهار نعل می تازد که زودتر به کرسی ریاست مجلس برسد. اما قطعا پیچ های تندی در جلوی راهش قرار دارد.
حداد عادل که در 10 سال گذشته شکستهای پیاپی و سختی در انتخابات ریاست مجلس خورده و البته یک انصراف از انتخابات ریاست جمهوری نیز در کارنامه خود دارد، این بار خودش را پیروز میدان می بیند، به ویژه خیال می کند اختیار تمام لیست ائتلاف اصولگرایان در دست اوست. اما به نظر می رسد از خیال تا واقعیت فاصله به سال نوری باشد!
به نظر می رسد که حداد در پروژه ای قرار گرفته است که پایداری چی ها آن را نوشته اند. تندروها قبلا هم از این بازی ها با این چهره ی اصولگرا کرده اند، زمانیکه در مجلس هشتم، نمايندگان ائتلاف "رایحه خوش خدمت" كه اکثر آنها اعضای کنونی پایداری را تشكيل مي دهند، با اصولگرایان تحولخواه برای تداوم ریاست حدادعادل در مجلس هشتم توافق كردند، اما به يكباره به او پشت کردند. حداد ظاهرا این خاطره ی تلخ خود را فراموش کرده و به یاد ندارد. شاید برای همین است که او این روزها همچنان سودای ایفای نقش بزرگتری در مجلس آینده را دارد و هنوز هم در تلاش است که لاریجانی را برای یکبار هم که شده در انتخابات ریاست مجلس از میدان به در کند و او را از صندلی ریاست به زیر کشیده و به صحن مجلس منتقل کند. در این راستا، لیست ائتلاف اصولگرایان طوری تنظیم شده که هیچ چهره ی نزدیک به لاریجانی در آن حضور نداشته باشد.
روی کار آمدن دولت حسن روحانی که نزدیکی سیاسی بیشتری با لاریجانی دارد، در رویکرد مجلس هم تاثیر گذار بود. حمایت های جدی لاریجانی در جریان تصویب برجام و انتخاب وزرای دولت اهمیت این که چه کسی بر مسند ریاست مجلس تکیه زند را دو چندان کرد. اکنون تندروهای اصولگرا حداد عادل را وارد این بازی کرده اند تا دیگر لاریجانی در پست ریاست مجلس نباشد تا بتواند از منافع ملی و دولت حمایت کند.
از همین رو است که انتخابات مجلس این بار حتی برای دولتی ها هم بیش از همیشه اهمیت دارد. اگر ترکیب مجلس به صورتی باشد که ادامه ریاست لاریجانی امکان پذیر باشد قطعا موقعیت راستگرایان سنتی و اصولگرایان معتدل را تقویت می کند و این به نفع دولت است . اما اگر ترکیب مجلس به سمتی برود که تندرو های تازه از راه رسیده پایداری دست بالا را بگیرند احتمالا حدادعادل خودش را روی صندلی ریاست مجلس مجسم خواهد کرد. چون این روزها حدادعادل مورد حمایت جریانی در مجلس است که از قضا از مخالفان سرسخت و منتقدان افراطی دولت محسوب می شوند.
لاریجانی در مجلس فعلی به پشتوانه رای اکثریتی فراکسیون تحت مدیریتش، کنترل خانه ملت را در دست داد. البته بارها تندرو ها تلاش کرده اند که این تسلط و قدرت را به چالش بکشند، از جمله در مسائل مهمی همچون تصویب برجام و رای اعتماد به وزرای دولت حسن روحانی.
اکنون، به نظر می رسد هر چقدر که نزدیکان به پایداری در کسب کرسی های بیشتر نمایندگی مجلس اینده موفق تر شوند، کار علی لاریجانی برای کنترل مجلس سخت تر می شود. اگر، فرض را بر موفقیت تندروها بگذاریم، آن وقت باید منتظر ظهور حداد عادل در افق ها باشیم. حدادی که در سال های حضور لاریجانی بر صندلی ریاست پارلمان، روزه سکوت گرفته بود، این روز ها اما زیادتر از همیشه حرف می زند. حتی سخنگوی اصولگرایان شده است. او خواب هایی برای لاریجانی دیده است؛ حال باید دید در انتخابات اسفند ماه این رویاها تعبیر می شود یا نه؟
وقتی لاریجانی راهشو از اینا جدا کرده چطور بیان نزدیکان لاریجانی رو قرار بدن؟؟؟؟؟
توضیح بدین که لیست های انتخاباتی و تخصص افراد حاضر در لیستتون چه گره ای از کار مردم باز میکنه.