arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۷۶۶۸
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۰ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۴

سفیر ایران توافق با استرالیا برای بازگشت اجباری مهاجران غیرقانونی را رد کرد

مقام های ایران تاکید دارند پناهجویانی که در بازداشتگاه های استرالیا بسر می برند و پناهجویی آنها رد شده است به طور قانونی ایران را ترک کرده اند و بازگشت آن ها نیز باید داوطلبانه باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا روز جمعه آب سردی بر امید کانبرا برای هرگونه معامله ای با کشورمان به منظور انتقال اجباری 9 هزار مهاجر غیرقانونی و پناهجوی ایرانی به کشور پاشید و آن را تکذیب کرد.

به گزارش انتخاب،'جولی بیشاپ' وزیر امور خارجه استراالیا روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که در سفر هفته آینده 'محمدجواد ظریف' به کانبرا با رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص بازگشت اجباری مهاجران غیرقانونی ایران مذاکره می کند و احتمال داده بود توافقی در این زمینه انجام شود.

اما 'عبدالحسین وهاجی' سفیر ایران در استرالیا براساس گزارش روز جمعه 'سیدنی مورنینگ هرالد'، گفت که ایران به هیچ وجه قصد پذیرش بازگشت اجباری شهروندان خود که درخواست پناهندگی آنها توسط استرالیا رد شده است را ندارد.

بیشاپ در گفت وگو با یک روزنامه غرب استرالیا ادعا کرده بود مذاکرات با ایران بر سر این موضوع به خوبی پیش رفته و امیدوار است توافقی هفته آینده انجام شود.

وهاجی سفیر کشورمان در پاسخ به سوالی که آیا فرصتی برای یک توافق برای بازگشت اجباری و غیرارادی پناهجویان و مهاجران غیرقانونی وجود دارد، گفت: خیر، شرایط هیچ تغییری نکرده است.

وی تاکید کرد: اگر آنها (مهاجران غیرقانونی) می خواهند تحت این شرایط باقی بمانند، اجازه دهید آنها در هر نقطه که می خواهند بمانند.

بلندپایه ترین دیپلمات ایران در استرالیا، گفت که ایران میزبان سه میلیون پناهنده افغان است و استرالیا باید مانند دیگر کشورهای جهان به سادگی موضوع پناهجویان را بپذیرد.

وی پیش از این نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از صدور یکهزار مجوز برای بازگشت ایرانیان مقیم این کشور طی دو سال گذشته به دلیل فشارهای ناشی از مهاجرت بدون مطالعه خبر داده بود، اما تاکید داشت باید بازگشت ها داوطلبانه باشد.

مقام های ایران تاکید دارند پناهجویانی که در بازداشتگاه های استرالیا بسر می برند و پناهجویی آنها رد شده است به طور قانونی ایران را ترک کرده اند و بازگشت آن ها نیز باید داوطلبانه باشد.

دولت استرالیا اکنون به دلیل نگهداری پناهجویان و مهاجران غیرقانونی در محیط های نامناسب با فشار حقوق بشر، برخی سازمان ها و گروه های مخالف داخلی و پارلمان مواجه است.

وهاجی تاکید دارد ایرانیانی که پناهجویی آن ها رد شده اگر با علاقه و اراده خود بخواهند به کشور برگردند، مشکلی و محدودیتی وجود ندارد، اما پیش از آن باید احراز هویت شوند.

وی گفت: برخلاف آنچه در رسانه های غربی در مورد بازگشت پناهجویان مطرح می شود، این افراد پس از احراز هویت بدون مشکل به ایران باز می گردند و به زندگی عادی خود ادامه می دهند.

'پیتر داتون' وزیر مهاجرت استرالیا نیز هفته جاری اعلام کرد دو پناهجوی ایرانی که در راستای کمک ده ها میلیون دلاری کانبرا به کامبوج از بازداشتگاه کشور کوچک 'نائورو' به این کشور فقیر جنوب شرق آسیا منتقل شده بودند، داوطلبانه به ایران بازگشتند.

استرالیا اکنون به هر دری می زند تا زمینه توافق با کشورها برای انتقال پناهجویان را فراهم کند و علاوه بر کامبوج، مذاکراتی با فیلیپین، اندونزی، مالزی و یک کشور آسیای میانه نیز انجام داده است.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان