arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۴۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵

مانع ازدواج اجباری "دختران افغانستان" شوید

شماری از فعالان مدنی افغانستان، کمیسیون حقوق بشر را به عدم دفاع از حقوق زنان و دختران متهم کرده و با بیان اینکه اعاده حقوق زنان پروژه‌ای نیست، خواستار افزایش مدارس دخترانه در تمام ولایت‌های افغانستان شدند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شماری از فعالان‌مدنی دیروز (شنبه) در همایشی تحت عنوان "فریاد علیه محرومیت دختران روستایی از آموزش" که به منظور حمایت از تحصن خان‌ولی عادل علیه قربانی شدن دختران برگزار شده بود، عادل را طاغوت‌شکن قرن 21 خوانده و از شورای علما و رهبران دولت وحدت ملی خواستند تا از تحصن خان ولی عادل حمایت کنند.
 
به گزارش انتخاب، خان‌ولی عادل جوان که از چندی به این طرف در مرکز شهر کابل خیمه تحصن برافراشته ، خواستار پایان ازدواج اجباری دختران بویژه خواهرانش شده و از دولت محلی ولایت خوست که در این ولایت زندگی می‌کند، خواستار جلوگیری از این ازدواج شده است.
 
کمیسیون حقوق بشر ناشنوا شده است
ترنم سعیدی فعال مدنی، خان ولی عادل را فریاد زنان خاموش عنوان کرد و گفت: دولت افغانستان باید از خواست‌های خان ولی عادل حمایت کرده و به آن رسیدگی کند.
 
سعیدی با بیان اینکه فعالان مدنی از حرکت عادل حمایت می‌کنند، افزود: اگر دولت به خواست‌های ما توجه نکند، ما به گردهمایی‌های گسترده اقدام خواهیم کرد.
 
وی کمیسیون حقوق بشر را ناشنوا خطاب کرد و تصریح کرد: کمیسیون حقوق بشر به عنوان نهاد مدافع حقوق بشر تاکنون هیچ اقدامی در مورد قربانی شدن دختران نکرده است.
 
این فعال مدنی از دولت خواست تا شریعت اسلامی را تطبیق و در برابر قربانی شدن دختران اقدام کند.
 
اعاده حقوق زنان پروژه نیست
در همین حال «میثم احسانی» معاون سخنگوی «شورای حراست و ثبات افغانستان»، با بیان اینکه ما از تحصن خان ولی عادل حمایت می‌کنیم گفت: شورای علمای افغانستان باید در برابر جنایت‌ها موضع خود را اعلام کرده و وظیفه اصلی این شورا را باید انجام دهند.
 
وی با نارضایتی از پروژه‌ عمل شدن حقوق زنان، افزود: در سال‌های گذشته حقوق زنان پروژه‌ای عمل شده و کمیسیون حقوق بشر نیز در این مورد حرکتی انجام نداده است.
 
مدارس دخترانه افزایش یابد
همچنین شریف‌الله ویاند استاد دانشگاه در این همایش گفت: بدون زنان تغییر امکان‌پذیر نیست و باید از حقوق آنها دفاع شود.
 
ویاند، دولت را مکلف به دفاع از حقوق زنان دانست و تصریح کرد: اگر تعدادی از دختران بنابر موجودیت فرهنگ‌های منحرف از رفتن به مدرسه منع شده‌اند، تعدادی هم بر اساس کم‌توجهی دولت از آموزش و تحصیل محروم شده‌اند و دولت باید مدرسه‌های دخترانه را افزایش دهد.
 
وی با بیان اینکه رسوم و رواج‌های ناپسند همچنین در جامعه وجود دارد گفت: همه ما باید در برابر رسم و رواج‌های ناپسند که در تقابل با آموزه‌های دین اسلام قرار دارد، مبارزه کنیم.
 
خان‌ولی عادل جوانی که از 6 سال به این سو در برابر فرهنگ «بد دادن» ایستادگی کرده و برای محو این فرهنگ خیمه تحصن را در کابل برپا کرده است، نیز در این همایش گفت: من از خانواده‌ام می‌خواهم از گرفتن و دادن دختران به صورت اجباری خودداری کند.
 
عادل با بیان اینکه خانواده‌ام نباید خواهرانم را به فروش برساند، تصریح کرد: از شورای علما و وزارت حج و اوقاف می‌خواهم که برای ما اطمینان بدهد که بعد از این هیچ عالم دین حق بستن نکاح دخترانی را ندارد که اجباری به شوهر داده می‌شوند.
 
وی در پایان سخنان خود از دولت وحدت‌ملی خواست تا از این عرف ناپسند حمایت نکرده و برای نابودی آن تلاش کند.

* میزان
نظرات بینندگان