پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس بین الملل «انتخاب»؛ فایننشال تایمز نوشت: حامیان دولت یازدهم در دور دوم انتخابات مجلس ایران صاحب پیروزی شدند، که می تواند به دولت حسن روحانی در اجرای سیاست های اصلاحات گرایانه اش کمک کند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، این نشریه آورده است: ایرانی ها روز جمعه 68 عضو باقی مانده مقننه را انتخاب کردند، که حدود نیمی از آن ها میانه رو هستند. دیگر نمایندگان انتخاب شده در این دور از مستقل ها و همچنین تندروها هستند.
در ماه فوریه متحدان رئیس جمهور ایران صاحب پیروزی سرنوشت سازی در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان ایران شدند.
براساس این نتایج، تسلط 12 ساله اصولگرایان در مجلس پایان یافت و متحدان روحانی در کسب اکثریت 290 کرسی این قوه پیروز شدند. با این همه، این پیروزی پیام تشکر بزرگ مردم ایران از روحانی برای توافق هسته ای بود.
رسانه های داخلی گزارش کرده اند، میانه روها 120 کرسی از 290 کرسی مجلس را در اختیار دارند و باقی کرسی ها به طور برابر میان مخالفان برجام و نمایندگان مستقل تقسیم شده است.
پرسش اصلی برای مجلس آینده که در 7 خرداد آغاز به کار می کند آن است که چه کسی رئیس بعدی قوه مقننه خواهد شد. طرفداران نیروهای میانه رو و اصلاح طلب از محمدرضا عارف که بیشترین رای در کشور را کسب کرد برای ریاست مجلس آتی حمایت می کنند، چنان که احتمال بالایی می رود او بتواند آرای لازم را کسب کند.
با این وجود، برخی تحلیلگران می گویند انتخاب دوباره لاریجانی، می تواند به دولت قدرت بیشتری در لابی با اصولگرایان بدهد. کارشناسان می گویند لاریجانی می تواند به دولت در پیاده کردن سیاست هایی کمک کند که بدون وجود او با مقاومت اصولگرایان روبرو می شود.
تحلیل گران معتقدند افزایش همکاری میان مجلس و دولت می تواند به احیای اقتصادی که از رکود طولانی رنج برده و با نرخ بیکاری جوانان 26.1 درصد روبرو است، کمک کند.
رییس فقط عارف (اگه اعتدالیها میخان ائتلاف برای شوراها و دور بعدی رییس جمهوری حفظ بشه)
اصلا انتخابات برای ایجاد تغییر انجام میشود
لاريجاني پرونده هسته اي رو خوب جمع كرد
لاريجاني ارتباطات خوبي با برخي علما و رهبري دارند
لاريجاني رييس مجلس شود و عارف معاون اول بهتر است
لاريجاني هم ميتونه جلوي تندروي هاي اصلاح طلبا رو بگيره هم تندروي هاي اصولگرايان را و تجربه مجلس نهم اين را هم ثابت كرده