پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پدرخوانده باند سرقت طلا و جواهرات که از سال ٥٩ تاکنون بارها روانه زندان شده و به پدر کیفقاپی ایران معروف است، یک بار دیگر همراه اعضای گروهش به دام افتاد.
به گزارش شرق، کارآگاهان اداره هجدهم در ادامه اقدامات پلیس آگاهی تهران بزرگ در کنترل نامحسوس مجرمان سابقهدار، اطلاع پیدا کردند تعدادی از تبهکاران حرفهای در زمینه سرقتهای بهعنف به شیوه کیفقاپی و زورگیری با سلاح سرد بهتازگی از زندان آزاد شدهاند و همزمان وقوع سرقتهای مشابه افزایش پیدا کرده است.
کارآگاهان با شناسایی پرونده سرقتهای مشابه در پایگاههای مختلف شهر تهران، اطلاع پیدا کردند تمامی مالباختگان در زمان مراجعه به مراکز تجاری محدوده بازار و شعبات بانکی شناسایی شده و در ادامه با تهدید سلاح سرد، مورد سرقت و زورگیری قرار گرفتهاند.
یکی از مالباختگان که پرونده اولیه شکایتش در کلانتری بازار تشکیل شده بود، پس از حضور در پلیس آگاهی به کارآگاهان گفت: «پس از خرید دو کیلوگرم طلا به قصد بازگشت به شهر خود، یک تاکسی را به مقصد ترمینال غرب به صورت دربست کرایه کردم. در مسیر، یک موتورسیکلت به ماشین نزدیک شد و به راننده گفت: «ماشین پنچر است». در زمان تعویض لاستیک، من داخل ماشین نشسته و مراقب کیف حاوی طلاها بودم که ناگهان چند نفر از دو طرف به من حملهور شدند و پس از ضرب و جرح من و همچنین راننده که به کمکم آمده بود، با سرقت کیف طلاها، با چند دستگاه موتورسیکلت از محل متواری شدند».
مالباختهای دیگر که شش کیلوگرم طلا از وی سرقت شده بود نیز پس از حضور در پلیس آگاهی، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «پس از خرید شش کیلوگرم طلا، از بازار طلا در منطقه پامنار به همراه همکارم با یک دستگاه موتورسیکلت در حرکت بودیم که ناگهان دو نفر با یک دستگاه موتورسیکلت به سمت ما آمدند و موتور خود را به ما زدند. من و همکارم روی زمین افتادیم. ناگهان سارقان با تهدید چاقو، شش کیلو طلای داخل لباسهایم را بیرون کشیدند و با چند دستگاه موتورسیکلت هوندا از محل متواری شدند». مالباختهای که به صورت پیاده موردسرقت طلا قرار گرفته و پرونده شکایت اولیهاش در کلانتری جوادیه تشکیل شده بود نیز در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «طبق روال، برای خرید طلا به بازار تهران رفتم و از پاساژ اردیبهشت و خرداد و حکیم هاشمی خرید کردم. ساعت ١٤:٣٠، پس از خرید بیش از یک کیلوگرم طلا از بازار بیرون آمدم و به ایستگاه مترو پانزده خرداد رفتم و سوار مترو شدم. در ایستگاه ترمینال جنوب، از قطار پیاده و از ایستگاه خارج شدم و به قصد سوارشدن به ماشین، به صورت پیاده به سمت پارکینگ شبانهروزی در خیابان غفاری حرکت کردم که ناگهان از پشت سر یک نفر گردنم را محکم گرفت و همزمان نفر دیگر بند کیف طلا را که زیر کت آویزان بود، با چاقو پاره کرد. سارقان پنج نفر بودند که پس از سرقت کیف طلا با چند دستگاه موتورسیکلت از محل متواری شدند».
کارآگاهان در ادامه رسیدگی به پرونده سرقتهای طلا و جواهرات، با انجام چهرهنگاری و همچنین رؤیت تصاویر سارقان سابقهدار، موفق به شناسایی شش سارق حرفهای در زمینه سرقتهای خشن بهویژه کیفقاپی شدند. بررسی تصاویر دوربینهای مداربسته محل تردد مالباختگان نیز تعدادی از این مجرمان را در زمان تعقیب آنها نشان میداد.
بررسی سوابق این متهمان به نامهای «عشقعلی.ش» (٥١ساله)، «عباس.ر» (٥٠ساله)، «علی.گ» (٥٨ساله)، «امیررضا.ک» (٥٧ساله)، «محمد.س» (٥٤ساله) و «جواد.م» (٤٤ساله) نشان داد آنها دارای سابقه دستگیری از سال ١٣٥٩ تاکنون بوده و بارها در شهرهای مختلف کشور بهویژه در تهران، زابل، قم، کرج، زرند، پاکدشت، شیراز و... به اتهام ارتکاب جرائم مختلف مرتبط با کیفقاپی، زورگیری، سرقت مسلحانه، ایراد ضربوجرح عمدی با چاقو، ایجاد مزاحمت و... دستگیر و روانه زندان شدهاند. یکی از متهمان به نام «عشقعلی.ش» بهعنوان یکی از مجرمان سابقهدار و از اعضای سابق «باند دیوار چین» است که بارها دستگیر و روانه زندان شده است.
کارآگاهان با شناسایی این گروه از مجرمان سابقهدار که به سرکردگی «عشقعلی.ش» سرقتهای خود را انجام داده بودند، در اولین مرحله، سردسته باند و سه نفر دیگر را دستگیر کردند. این متهمان در زمان دستگیری قصد داشتند با ایجاد درگیری و استفاده از سلاح سرد، اقدام به فرار کنند ولی موفق به این کار نشدند. در ادامه با شناسایی مخفیگاه دو عضو دیگر گروه در فاز سوم شهر جدید اندیشه و خیابان مجیدیه، آنها نیز دستگیر و به اداره هجدهم پلیس آگاهی منتقل شدند.
سرهنگ کارآگاه داوودفـرد، معاون مبارزه با سرقتهای خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ، با تأیید این خبر گفت: «در مواجهه حضوری مالباختگان و متهمان، هر شش متهم به صورت دقیق موردشناسایی قرار گرفتند. در ادامه رسیدگی به پرونده و با توجه به سوابق متعدد متهمان در ارتکاب جرائم مختلف مرتبط با سرقت بهویژه انجام سرقتهای بهعنف و به منظور شناسایی سایر جرائم ارتکابی و همچنین شکات و مالباختگان، دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهمان از سوی بازپرس شعبه چهارم دادسرای ناحیه ٣٤ تهران صادر شده است و از مالباختگان دعوت میشود در صورت شناسایی تصویر متهمان برای پیگیری شکایات خود به اداره هجدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند».
سوابق پدرخوانده
عشقعلی که به «پدر کیفقاپی ایران» شهرت دارد، بارها توسط کارآگاهان دستگیر شده ولی همواره بعد از آزادی به طراحی عملیات کیفقاپی پرداخته است. عشقعلی از سال ٧٨ و درحالیکه قبل از آن نیز بارها به زندان افتاده بود، به مجرمی شناختهشده تبدیل شد. آن سال مأموران پلیس تهران توانستند باندی را شناسایی و متلاشی کنند که از طریق «کیفقاپی» ۱۲میلیاردو ۷۹۶میلیونو ۷۵۸ هزار ریال و ۸۳۰ دلار آمریکا و ۳۷ کیلوو ۳۰۰ گرم طلا را به سرقت برده بودند.
۱۲ نفر از ٣٠ عضو این باند آن زمان به اعدام محکوم شدند اما در جریان تحقیقات مشخص شد مغز متفکر «دیوار چین» مجرمی سابقهدار به نام عشقعلی است که هنوز دستگیر نشده بود.
این مرد که آن زمان ۴۷ساله بود، سرانجام درحالیکه به همراه دو زن برای تفریح به فرحزاد رفته بود، از سوی مأمور کلانتری فلسطین تهران که پیشتر وی را میشناخت، دستگیر شد. کارآگاهان با بررسی سوابق این فرد فهمیدند او قبلا هفت بار روانه زندان شده است.
عشقعلی با اعترافات مبهم سعی داشت پلیس را گمراه کند تا اینکه مأموران سارقی به نام عباس را دستگیر کردند. عباس جوانی بود که لقب پدر کیفقاپی ایران را به عشقعلی داد. او تشریح کرد چگونه عشقعلی متبحرانه طعمهها را معرفی میکرد و عباس «کیفقاپ» وارد عمل میشد.
این متهم به پلیس گفت عشقعلی پایهگذار کیفقاپی در ایران است و در زاغزنی برای شناسایی طعمهها تبحر خاصی دارد. آن زمان پلیس سعی کرد اموال عشقعلی را شناسایی کند اما رقم دقیقی از ثروت او به دست نیامد و پلیس بهجز مغازهای که وی در میدان وثوقی تهران داشت، ۲۵۰ میلیون تومان سرمایه وی را ضبط کرد. عشقعلی بعد از محاکمه دوباره به زندان رفت اما مجازات برایش فایدهای نداشت و هر دفعه جرائمش را از سر میگرفت تا اینکه اکنون یک بار دیگر نامش در پروندهای تازه ثبت شده است.