arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۷۲۲۷
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۵

رابطه «سیگار» و «مواد مخدر» در مرگ سربازان وطن

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده ویژه وزیر بهداشت درباره دلایل حادثه واژگونی اتوبوس سربازان گفت: این اتوبوس‌ها در چندین محل توقف کرده و اجناس قاچاق سیگار تحویل گرفتند، همچنین حدود ۱۴ درصد از رانندگان سابقه مصرف مواد مخدر را داشتند که می‌تواند یکی از عوامل حادثه آفرین باشد.

به گزارش تسنیم، ایرج حریرچی - نماینده ویژه وزیر بهداشت پس از بررسی وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس سربازان اظهار داشت: ساعت 1:20 و 2:17 بامداد چهارشنبه سانحه واژگونی اتوبوس‌های حامل سربازان در محور سیرجان به نی‌ریز اتفاق افتاده که خوشبختانه 26 آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در مدت زمان کمتر از 10 دقیقه در محل حادثه حاضر شده بودند.

وی تعداد جان باختگان در محل حادثه را 16 نفر عنوان کرد و گفت: 3 نفر دیگر نیز در حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند و وضعیت سایر مصدومان که 56 نفر از آنها به بیمارستان شهید رجایی شیراز منتقل شده بودند، رو به بهبودی است و حدود نیمی از آنها ترخیص شدند اما حال 5 نفر از این مصدومان مناسب نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه رئیس بیمارستان نی‌ریز به محض وقوع حادثه در صحنه حاضر شده و ترتیب انتقال مصدومان را به مراکز درمانی داده بود، افزود: به دلیل اجرای طرح تحول سلامت، در بیمارستان شهید رجایی شیراز چندین متخصص حضور داشتند که اقدامات مورد نیاز برای مصدومان این حادثه را انجام داده بودند و خوشبختانه موردی از فوتی در بیمارستان ثبت نشده است.

حریرچی تصریح کرد: دو اتوبوس شخصی، این سربازان وظیفه را که عمدتاً دارای مدرک تحصیلی لیسانس در رشته‌های عمران و الکترونیک بودند را منتقل می‌کردند که سرعت این اتوبوس‌ها بالا و غیر مجاز بوده و یکی از اتوبوس‌ها نیز 8 نفر مسافر قاچاق از اتباع خارجی داشته و دو نفر در صندوق بودند که در دم فوت کردند.

وی در ادامه افزود: این اتوبوس‌ها در چندین محل توقف کرده و اجناس قاچاقی همچون سیگار تحویل گرفتند و توقفی که مسافران تقاضا کرده بودند را انجام ندادند و طبق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، عامل حادثه سرعت بالا و عدم توانایی راننده در کنترل وسیله نقلیه بوده است.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت اظهار داشت: در مطالعه ثابت شده بود که اکثر رانندگان سالم هستند ولی حدود 14 درصد از آنها سابقه مصرف مواد مخدر را داشتند که می‌تواند یکی از عوامل حادثه آفرین باشد بنابراین باید از نظر امنیتی پیش بینی‌های لازم انجام شود.

حریرچی سومین عامل مرگ و میر مردم در کشور را حوادث و تصادفات جاده ای عنوان کرد و گفت: در سالهای گذشته اقدامات بسیار مهم و اثر گذاری انجام شده تا 23 هزار کشته حوادث جاده ای در اواسط دهه 80 به 17 هزار مرگ کاهش یابد اما کافی نیست و باید بیشتر کاهش یابد اما چون اکثر جان باختگان در تصادفات، جوان هستند خانواده‌های آنها از ما مطالبه می‌کنند که اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه مراکز درمانی ما خوشبختانه ظرفیت خدمات دهی به حوادث و سوانح جاده ای هستند، افزود: در بیمارستان شهید رجایی شیراز متخصصان و کادر درمانی و پرستاری بسیار مناسبی وجود دارد که من قدردان آنها هستم و در مورد حادثه واژگونی اتوبوس‌های حامل سربازان، از نظر بیمارستانی بهترین اقدامات در بیمارستان‌های شهید رجایی، نمازی، نی ریز و استهبان انجام شده است.

حریرچی با اشاره به پیش بینی‌های لازم برای ادامه روند درمان مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس حامل سربازان به وبدا عنوان کرد: اقدامات و اعمال جراحی مورد نیاز پیش بینی شده البته برخی از مصدومان باید با فاصله زمانی جراحی شوند و باید ابتدا وضعیت یک عضو از بدن آنها مشخص شوند تا بتوانیم برای اعضای دیگر بدنشان اقدام کنیم و اگر برای هر یک از مصدومان عمل جراحی برای هفته آینده پیش بینی شود به معنی تاخیر در درمان نیست بلکه پروتکل‌های درمانی ایجاب می‌کند که این کار انجام شود.

وی گفت: تمامی مصدومان به جز 5 نفر در وضعیت عادی و رو به بهبود هستند و امیدواریم که اقدامات مورد نیاز سایر مصدومان نیز به سرعت انجام شود تا به آغوش گرم خانواده بازگردند.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام خدمات ارائه شده به مصدومین رایگان است.
نظرات بینندگان