arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۹۷۹۷
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۰۸ - ۱۹ تير ۱۳۹۵

بازداشت چند نفر در پرونده تفحص از بنياد شهيد / غوغاي سوءمديريت در بنياد شهيد زمان زریبافان!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
موضوع تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد و امورايثارگران، بحثي پرحاشيه و البته پيچيده است. سال ۱۳۹۱ بود كه تجسس ماموران سازمان‌بازرسي‌كل‌كشور در امورمالي بنيادشهيد به كشف اختلاسي ۱۵ميليارد توماني منجر شد كه بنيادشهيد اعلام كرد در اين پرونده با سازمان‌بازرسي همكاري داشته و درخواست اشد مجازات را براي اين متهم مي‌كند. باگذشت قريب به چهارسال از انتشار خبر اختلاس ۱۵ ميليارد توماني در بنيادشهيد، حال موضوع تحقيق ‌وتفحص از اين نهاد در مجلس‌دهم مطرح‌شده است.

به گزارش انتخاب،  البته سابقه اين موضوع، به مجلس‌نهم برمي‌گردد اما ظاهرا تلاش‌ها براي بررسي وضعيت اين بنياد در مجلس‌نهم به‌جايي نرسيد. حال، رئيس كميته تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد در مجلس‌نهم، از ارائه پرونده تفحص طي گزارشي مبسوط به رئيس قوه‌قضائيه خبر داد و گفت: بر اين اساس دادگاه ويژه‌اي براي بررسي مستندات به دست آمده تشكيل‌شده است.

 ۳۰ هزار سند را رسانه‌اي مي‌كنم!

اميرخجسته با يادآوري اظهارات مسعودزريبافان، رئيس‌پيشين بنيادشهيد مبني بر لزوم ارائه مستندات از سوي كميته تفحص از بنيادشهيد، افزود: من بار‌ها به آقاي‌زريبافان تاكيدكردم كه مصاحبه‌اي انجام ندهد اما ايشان توجهي نكردند؛ آقاي‌زريبافان نبايد وارد بحث تحقيق‌وتفحص مي‌شدند. نماينده مردم همدان در مجلس‌دهم ادامه‌داد: برخلاف درخواست‌هاي رسانه‌ها تمايلي ندارم كه وارد اين بحث‌ها شوم؛ اينكه آقاي‌زريبافان اعلام مي‌كند كه اگر به‌اندازه حبه قندي سندداريد آن را رو كنيد بايد گفت كه اگر رئيس مجلس اجازه دهد ۳۰ هزار سند از اين تحقيق‌وتفحص را رسانه‌اي خواهم كرد. مسعودزريبافان كه معاون محموداحمدي‌نژاد بود و باجناق او نيز هست، چهارسال رياست بنيادشهيد را عهده‌دار بود؛ اما نماينده مجلس‌دهم، تاكيد كرد: ما با هيچ‌يك از افراد رودربايستي نداريم و با هيچ‌كس نيز تباني نكرده‌ايم. اينكه مي‌گويند اين پرونده مختومه شده، اطلاعات غلطي است. ما مشكلات عديده‌اي در بانك‌دي و سيستم‌هاي اقتصادي در بنيادشهيد داشتيم كه تيم تحقيق‌ وتفحص در بررسي‌هاي خود به آنها پرداخت. وی بابيان اينكه ما با دولت‌ها در جنگ نيستيم بلكه به دنبال ريشه‌كني مفاسد هستيم، يادآور شد: با هركسي بيت المال را غارت كند برخورد مي‌كنيم، در جريان تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد نيز صد‌ها ميليارد تومان را برگردانديم. خجسته تصريح كرد: متاسفانه تخلفاتي در بانك‌دي رخ‌داده است كه تلاش داريم سرمايه‌ رفته را بازگردانيم؛ برخي‌ها گمان مي‌كنند كه ما اطلاعاتي نداريم درحالي كه بايد گفت كه آيا گمان مي‌كنيد اطلاعي از قيمت‌گذاري زميني كه باقيمت ناچيز مي‌خريد، نداريم؟ او يادآور شد: به همين زودي‌ها چندين تحقيق‌وتفحص را شروع خواهيم كرد. ازجمله ۵۰ هزار ميلياردتوماني كه دريكي از بانك‌ها بلاتكليف است و نيز تحقيق‌وتفحص از چندين بانك كه نمونه آن بانك‌دي است. اين بدان معناست كه تحقيق‌وتفحص ما استمرار دارد.

 موانع تفحص در مجلس‌نهم!

خجسته با يادآوري موانعي كه در مجلس قبل براي تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد ايجاد شد، افزود: طبق قانون، اتفاقاتي كه صورت گرفته به رئيس‌مجلس گزارش شد و به‌صورت مفصل مدارك را به رئيس‌مجلس ارائه كرديم، حال بخش عمده‌اي از تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد با مستندات آن به رئيس قوه‌قضائيه ارائه شد و توضيحاتي نيز در جلسه‌اي مشترك با رئيس قوه‌قضائيه به ايشان ارائه كرديم. وي افزود: اكنون رئيس قوه‌قضائيه دستور دادند تا اين موضوع در دادگاهي پيگيري شود، از قبل تعدادي از افراد دستگيرشده‌اند و در آينده نيز باقدرت اين كار ادامه مي‌يابد. اين نماينده مردم در مجلس‌دهم، يادآور شد: اكنون نيز مستندات به‌صورت مستمر به دستمان مي‌رسد و هم‌اكنون نيز در بانك‌دي اتفاقاتي افتاده كه من رأسا به آن ورود و برخورد كرده‌ام تا اين مبالغ برگردانده شود. اگر كسي اصرار دارد كه ما مستندات خود در زمينه تفحص از بنيادشهيد را ارائه كنيم با رئيس‌مجلس هماهنگ خواهيم كرد تا اين مستندات ارائه شود و آن را در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌دهيم. خجسته با انتقاد از اينكه ناكارآمدي و سوءمديريت در بنيادشهيد غوغا كرده است، گفت: فشارهاي سياسي از داخل و خارج مجلس مانع از آن مي‌شد كه تحقيق‌ وتفحص به نتيجه برسد. براساس تلاش‌هاي صورت گرفته ۵۰۰ ميلياردتوماني كه از صرافي بانك‌دي به دبي رفته بود، برگردانده شد. همچنين بخشي از اموال و يك هتل نيز بازگردانده شده است. او درباره عدم امضاي تحقيق‌وتفحص از سوي تعدادي از نمايندگان مجلس‌نهم، افزود: ۷ نفر اين تحقيق‌وتفحص را امضا كردند ولي تعدادي از آنها امضا نكردند، ما گمان مي‌كرديم كه اين تحقيق و تفحص روال عادي دارد اما پيچيدگي‌هاي زيادي داشت و عزمي براي قرائت آن وجود نداشت. خجسته تاكيد كرد: متاسفانه در آخرين جلسه‌اي كه براي نهايي شدن تحقيق‌وتفحص از بنيادشهيد تشكيل شد، تعداد اعضا به حدنصاب نرسيد اما از مسير قوه‌قضائيه موضوع را پيگيري و به رئيس‌مجلس گزارش داديم و حال مسئوليت طبق قانون با هيات‌رئيسه خواهد بود. اين نماينده مردم در مجلس‌دهم، افزود: متاسفانه برخي از نمايندگان فشار مي‌آوردند تا اين تحقيق‌وتفحص به سرانجام نرسد. لذا درنهايت در صحن علني مجلس از وقت نطق ميان‌دستور خود استفاده كردم و بخشي از گزارش تحقيق‌وتفحص را ارائه دادم و گفتم كه آيا بحث سلطان شكر در شركت سبحان دروغ است؟ آيا سند ندارد؟ ما طبق آيين‌نامه نمي‌توانيم بگوييم ولي اگر رئيس‌مجلس بخواهد آن را مطرح مي‌كنيم.

 پرداخت غيرمتعارف در بنياد نداريم!

از سوي ديگر، با بالا گرفتن بحث فيش‌هاي حقوقي نجومي، رئيس بنيادشهيد نيز مجبور به موضع‌گيري و حمايت از بنياد تحت رياست خود شد. حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيدمحمدعلي شهيدي در نشست شوراي معاونين و مديران بنيادشهيد و امورايثارگران، به موضوع پرداخت‌هاي نامتعارف به معدودي از مديران كشور اشاره كرد و گفت: توجه افكارعمومي و رسانه‌ها به اين پرداخت‌ها قابل‌تمجيد است؛ هرچند مطرح‌شدن اين موضوع نبايد لطمه‌اي به فعاليت عموم مديران صادق و پرتلاش كشور كه با جديت و قناعت به ايفاي مسئوليت مي‌پردازند، وارد كند. معاون رئيس‌جمهوري با اشاره به بررسي‌هاي صورت گرفته در بنيادشهيد و امورايثارگران افزود: خوشبختانه پرداخت حقوق و مزاياي مجموعه مديران در بنيادشهيد و امورايثارگران براساس قوانين و مقررات بوده و پرداخت نامتعارف و خارج از سقفي صورت نگرفته است و با توجه به اينكه بنياد افضل نهادها است، لازم است ازاين‌پس نيز دقت لازم در اين زمينه به عمل‌آيد. رئيس بنياد شهيد افزود: همه مديران و كاركنان بنياد كه به هر نحوي از بيت المال استفاده مي‌كنند نسبت به اعمال دقت و نظارت در واحدهاي خود مسئول هستند و بايد ضمن به اجرا گذاشتن اقدامات لازم، بر اساس قوانين و مقررات نسبت به اتخاذ تصميمات شفاف اقدام كنند.

*روزنامه آرمان
نظرات بینندگان