پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان انرژی اتمی با حضور در جلسه کمیسیون انرژی ضمن ارائه توضیحاتی از برنامههای سازمان متبوعش به سوالات نمایندگان درباره ادامه فعالیتهای هستهای پس از برجام ، احداث نیروگاه های جدی و همچنین فروش آب سنگین پاسخ داد.
به گزارش انتخاب، اسدالله قره خانی با اشاره به حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و معاونان وی در جلسه عصر امروز کمیسیون انرژی اظهار کرد: بر اساس برنامه قبلی آقای صالحی در کمیسیون حضور داشتند و توضیحاتی را در خصوص برنامه ریزی و سیاست گذاری سازمان انرژی اتمی درباره مسائل مختلف بیان کردند، همچنین معاونان وی به تناسب مسئولیت و شرح وظایفشان مطالبی را عنوان کردند.
وی افزود: بیشتر سوالات نمایندگان از رئیس سازمان انرژی اتمی درباره برنامه ریزی های آتی این سازمان و مباحث پس ازبرجام بود . در واقع بحث فروش آب سنگین اراک به آمریکا یکی از موضوعات مطرح در جلسه بود که رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد 32 تن آب سنگین به آمریکا فروخته شده و پول آن را نیز تحویل گرفتند، درواقع ابتدا پول دریافت کرده و سپس تحویل دادند.چرا که احتمال بدعهدی آنان همواره وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون انرژی همچنین اظهار کرد: بر اساس گفته های آقای صالحی در مورد فروش آب سنگین با روس ها نیز وارد مذاکره شدهایم و برخی کشورهای اروپایی نیز تقاضا داشته اند البته در این گونه موارد باید کشورهایی که خریدار و فروشنده هستند حتما مشخص باشند.
قره خانی در ادامه به احداث و کلنگ زنی دو نیروگاه در بوشهر نیز اشاره کرد و گفت: به یکی از موضوعات مطرح در جلسه نیز بحث دو نیروگاه در بوشهر بود که بعضی از موارد فنی بین ایران و کارشناسان روسیه مورد اختلاف نظر است و در صورتی که مرتفع شود ممکن است تا پایان سال کلنگزنی انجام شود.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس همچنین اظهار کرد: یکی دیگر از سوالات مطرح در جلسه این بود که آیا در راستای اجرایی شدن برجام فعالیت هستهای استمرار داشته است ؟ که گفته شد:این فعالیتها ادامه دارد اعم از تولید کیک زرد، آب سنگین اراک،فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی ، اکتشاف و تولید همه در محورهای چندگانه در حال انجام است ضمن اینکه در بخش دیگری از فعالیتها با شرکت های فرانسه در مورد گداخت هستهای نیز مباحثی انجام شده است.
وی همچنین بیان کرد: اگر بتوانیم در بخش انرژی هستهای سرمایهگذاری بیشتری داشته باشیم و نیروگاه ها را توسعه دهیم صرفه بسیاری خواهد داشت ضمن اینکه آلودگی زیست محیطی ندارد و در صورتی که درصدی از تولید به سمت نیروگاه هستهای سوق یابد مقرون به صرفه است البته نیازمند به سرمایهگذاری کلان در مراحل اولیه است.