arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۲۴۳۰
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۰۸ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۵

حمله جنگنده‌های فرانسوی در لیبی 16 کشته بر جای گذاشت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در پی حمله جنگنده های فرانسوی در نزدیکی شهر «اجدابیا» در شرق «بنغازی» 16 نفر کشته شدند.

به گزارش انتخاب،  روز جمعه خبرگزاری شین هوآ از طرابلس اعلام کرد، اکثر کشته شدگان ناشی از حمله جنگنده های نظامی فرانسه به مناطق گوناگون شهر « اجدابیا» را نظامیان لیبی تشکیل می دهند.

پیش تر «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه به کشته شدن سه نفر از سربازان خود در لیبی اعتراف کرده بود.
این نخستین بار است که پاریس، مشارکت نیروهایش در لیبی پس از سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور پیشین این کشور را تأیید می کند.

خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه گذشته به نقل از وزارت دفاع این کشور خبر کشته شدن سه سرباز فرانسوی را در لیبی تأیید کرد.
این خبر در حالی منتشر شد که دیروز (پنجشنبه) لو فول سخنگوی دولت فرانسه در گفت وگو با رادیو 'فرانس انفو' حضور نیروهای ویژه فرانسوی را در لیبی برای مقابله با گروه های افراطی و تروریستی تأیید کرده بود.

در همین راستا، صدها نفر از مردم طرابلس در میدان شهدای این شهر جمع شدند و با حمل پلاکاردهایی با مضمون «استعمار فرانسه نه» و «اولاند دست از سر لیبی بردار»، به سیاست های مداخله جویانه پاریس اعتراض کردند.
معترضان لیبیایی با آتش زدن پرچم فرانسه، علیه پاریس و دولت وفاق ملی که تحت حمایت کشورهای بزرگ از جمله فرانسه قرار دارد، اعتراض کردند و با اشاره به 'فایز سراج' نخست وزیر دولت وفاق ملی شعار دادند: «سراج ننگ را به بار آوردی، چرا که فرانسه آزادگان را هدف قرار می دهد».

دولت وحدت ملی لیبی که از حمایت سازمان ملل و جوامع جهانی برخوردار است، روز پنجشنبه در بیانیه ای در واکنش به اظهارات مقام های فرانسوی مبنی بر حضور نظامیان این کشور در لیبی اعلام کرد: حضور نظامی فرانسه در لیبی نقض تمامیت ارضی لیبی است.
در شهر مصراته در شرق لیبی نیز صدها نفر به خیابان ها آمدند و حضور نظامی فرانسه در این کشور آفریقایی را محکوم کردند.

از سوی دیگر «صادق الغربانی» مفتی لیبی که مخالف دولت وفاق ملی به ریاست سراج است، با بیان این که اعلام وزارت دفاع فرانسه از نیروهای نظامی خود که در لیبی کشته شدند و افتخار به آنها، در واقع به مانند اعلام جنگ با لیبی است، تأکید کرد: وظیفه شرعی هر شهروند لیبی است که به خیابان ها بیاید و حضور نظامیان فرانسه در لیبی را محکوم کند.

این در حالی است که روز چهارشنبه نیروهای ارتش ملی لیبی موفق شدند پس از بیرون راندن تروریست ها از شهرک الجلیدایه در غرب بنغازی، این شهر را به کنترل خود در آورند.
یک منبع لیبیایی در این باره گفت که در جریان درگیری ها بیش از 20 تروریست کشته شدند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ارتش لیبی پیش تر شهرک المقرون و کرکوره (80 کیلومتری شرق شهر اجدابیا) را به کنترل خود در آورده بودند.

لیبی همچنان صحنه درگیری میان نیروهای مسلح مختلف است و تروریست ها با افزایش حضور خود در نقاط مختلف این کشور سعی در کنترل منابع نفتی آن دارند.

'فوزی المنصوری' فرمانده عملیات نظامی لیبی وابسته به دولت شرق (نیروهای وابسته به خلیفه حفتر) روز سه شنبه گذشته در یک نشست مطبوعاتی گفت: ارتش با گام های استوار در حال پیشروی به مرکز استقرار گروه های تروریستی است.

وی تأکید کرد: ارتش لیبی توانست شمار زیادی از خودروها و تانک ها و انبار مهمات در منطقه الجلیدایه را منهدم کند.

پس از سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور پیشین لیبی در سال 2011، دهها گروه مسلح در لیبی فعالیت دارند، ارتش لیبی نیز به دو بخش تقسیم شده است؛ بخشی وابسته به دولت سراج است که از حمایت جامعه جهانی برخورد بوده و مرکز آن شهر طرابلس در غرب لیبی است و بخش دیگر، شامل دولت موازی در شرق لیبی فعالیت دارد که از سوی مجامع بین المللی به رسمیت شناخته نمی شود.

گروه های تروریستی و از جمله گروه تروریستی داعش، با بهره گیری از فرصت به دست آمده در غیاب امنیت در این کشور نفتی، در صدد پایه ریزی برای ایجاد یک حیاط خلوت برای خود در لیبی هستند.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان