پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیر بخش بازتوانی قلبی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بازتوانی قلبی، مرگ و میر بیماران قلبی را 25 تا 30 درصد کاهش می دهد.
به گزارش انتخاب، دکتر زهرا حامدی روز سه شنبه افزود: بخش بازتوانی قلبی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد که سال 92 فعالیت خود را آغاز کرده، تنها مرکزدولتی بازتوانی قلبی در شرق کشور است.
وی خاطرنشان کرد: بازتوانی قلبی به بیماران قلبی کمک می کند تا به زندگی عادی بازگردند و از عود و پیشرفت بیماری آنان جلوگیری می کند.
او گفت: بیماران قلبی که به بخش بازتوانی قلبی ارجاع می شوند، 25 تا 35 جلسه را در بخش گذرانده و از خدمات ورزش درمانی، مشاوره تغذیه و روان شناسی بهره مند می شوند.
متخصص پزشکی ورزشی افزود: بیماران ارجاعی معمولا بعد ازعمل جراحی «بای پس» عروق کرونر، تعویض دریچه و یا پیوند قلب، نارسایی قلبی خفیف و متوسط و «آنژین صدری» زیر پوشش قرار می گیرند.
حامدی بیان کرد: فرایند بازتوانی قلبی از جراحی مجدد و ایجاد سکته های قلبی پیشگیری می کند.
او ادامه داد: تاسیس بخش های بازتوانی ریه، دیابت و بیماری های عروق محیطی از برنامه های آتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب پزشکی شرق کشور دارای هشت هزار دانشجو و افزون بر 17 هزار کارمند بهداشتی و درمانی است.