arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۳۹۹۳
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

نیاز داروسازی به سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری/جرزنی در قیمت‌گذاری دارو

در قیمت‌گذاری دارو جرزنی زیادی می‌شود به‌طوری که ما تورم دورقمی داشته، اما افزایش قیمت دارو متناسب با آن نبود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

افزایش قیمت دارو یکی از مواردی است که حساسیت زیادی روی آن وجود دارد، اما عضو سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی می‌گوید که تعداد اقلام دارویی زیانده در کشور کم نیست در صورتی که اگر قرار باشد این صنعت با فناوری روز حرکت کند، نیازمند دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است.

محمود نجفی‌عرب در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که قیمت دارو یک مشکل جدی برای این صنعت شده است، اظهار کرد: در حوزه دارو در بخش‌های زیادی از خطوط تولید بیش از دو برابر نیاز کشور ظرفیت داریم و صنایع نیز برای افزایش صادرات تلاش می‌کنند، اما با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.

وی با بیان این‌که می‌توان در بازار دارویی کشور نظام عرضه و تقاضا را حاکم کرد تا قیمت دارو برهمین اساس مشخص شود، ادامه داد: وزارت بهداشت معتقد است که قیمت‌گذاری باید در اختیار دولت باشد.

عضو سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی با اشاره به تورم بالای کشور در سال‌های اخیر و افزایش هزینه‌های تولید، گفت: در قیمت‌گذاری دارو جرزنی زیادی می‌شود به‌طوری که ما تورم دورقمی داشته، اما افزایش قیمت دارو متناسب با آن نبود.

نجفی عرب تولیدکننده دارو را از یک طرف فروشنده و از طرف دیگر خریدار عنوان کرد و افزود: به هرحال داروسازان نیز هزینه‌هایی از جمله خرید مواد اولیه، مواد بسته‌بندی، هزینه‌های خدمات، حقوق پرسنل و ... را دارند که تابع مقررات کشور است و هر ساله این هزینه‌ها افزایش می‌یابد، اما اگر یک قلم دارو فقط اصلاح قیمت داشته باشد، در همه رسانه‌ها و مطبوعات سروصدا به پا می‌شود.

وی با بیان این که این موضوع به ضرر کشور است، اظهار کرد: به هرحال شرکت تولیدکننده دارو هم باید به صورت اقتصادی اداره شود و این در حالی است که متاسفانه در بخش‌های زیادی از اقلام دارویی، شرکت‌هایمان زیانده هستند.

عضو سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی درباره‌ نحوه افزایش قیمت دارو، تصریح کرد: در شش ماه نخست سال هیچ افزایش قیمتی نداریم و در شش ماه دوم هم تا بیاید کاری انجام شود به پایان سال می‌رسیم که این به ضرر تولیدکنندگان داروست.

نجفی‌عرب با بیان این‌که صنایع داروسازی کشور بعد از انقلاب به دلیل سرمایه‌گذاری‌هایی که توسط بخش خصوصی انجام شد توسعه پیدا کرد، گفت: در عین حال اگر این بخش به صورت اقتصادی اداره نشود این دارایی از بین رفته و داستان پیچیده می‌شود.

وی با اشاره به زیانده بودن برخی اقلام دارویی، اظهار کرد: آنجا که تولید دارو با زیان همراه است باید قیمت‌ها را اصلاح کنیم، در عین حال از رسانه‌ها گله داریم که در برخی مواقع فشارهای نادرستی می‌آورند.

عضو سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی با بیان این‌که بیش از ۷۰ درصد از داروی کشور در بخش‌های عمومی است، ادامه داد: بازدهی این صنعت با توجه به شرایطی که دارد به هیچ وجه قابل قبول نیست و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند از به‌روزآوری جا خواهد ماند. این در حالی است که دارو کالایی است که مردم تنها بخش جزیی از هزینه آن را پرداخت می‌کنند و بخش عمده هزینه به عهده دولت و بیمه‌هاست.

به گفته نجفی‌عرب اگر این صنعت با شرایط روز منطبق نشود، در بخش صادرات نیز ناموفق خواهد ماند.

وی با بیان این‌که صنعت داروسازی کشور برای بروزآوری خود نیازمند دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، بیان کرد: ما پیش از انقلاب سرم را از کشورهای اروپایی می‌آوردیم و بعد از انقلاب در زمان جنگ چند کارخانه تولید سرم در کشور ایجاد شد و به مرور به جایی رسیدیم که صادرکننده سرم هم شدیم، اما از دو سال گذشته دوباره با تامین سرم روبه‌رو هستیم، چرا که هم مصرف سالانه و هم جمعیت کشور افزایش پیدا کرده است و ما نتوانستیم کارخانه‌ها را به روز کرده و افزایش ظرفیت بدهیم.

عضو سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی با بیان این‌که ما در زنجیره دارو دچار مشکل هستیم، ادامه داد: داروخانه‌های ما هم مشکل دارند و بعضا کارخانجات داروسازی با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود. زمانی هم که قرار باشد اصلاح قیمتی در مورد یک داروی زیانده انجام شود بعد از دوندگی بسیار می‌گویند به نرخ تورم باشد.

انتهای پیام

نظرات بینندگان